Alegerea primului pulverizator airless poate fi o sarcină destul de descurajanta, în special pentru cei care au un buget. Eticheta de preț a unor utilaje poate părea destul de costisitoare pentru cei care nu sunt obișnuiți cu echipamente profesionale de pulverizare a vopselelor. Ce alte costuri trebuie să fie luate în considerare? Analizăm cheltuielile obișnuite pentru achiziționarea unui pulverizator airless și menținerea acestuia în condiții bune de funcționare timp de mai mulți ani.

Alegerea mașinii potrivite pentru a fi folosită cu materialul potrivit

Care va fi materialul dvs. utilizat cel mai des? Unele mașini sunt concepute special pentru a utiliza un anumit tip de material. Zugravesti cu material de interior sau de exterior? Materialele exterioare, cum ar fi straturile ignifuge sau anti-coroziune, necesită de obicei mașini grele. Vrei să lucrezi doar cu vopsele solubile în emulsie? Unele mașini se ocupă numai de variante de materiale solubile în apă. Sunt mai ușor de curățat, dar sunt limitate în ceea ce privește domeniul lor de utilizare. Doriți o mașină care să poată gestiona vopsele pe bază de ulei sau glet? De obicei, acest tip de mașină este asociat cu prețuri mai mari privind gama de modele disponibile.

Materialele cu vâscozitate mai scazuta, cum ar fi baitul și vopselele cu emulsie de interior, se corelează de obicei cu mașini mai mici, mai puțin costisitoare. Materialele mai grele necesită dispozitive cu capacitate mai mare, rate de livrare mai mari și presiuni mai mari. Aceasta este o regulă generală, totuși trebuie să se țină seama și de calitatea mașinii. Dacă ați ales deja materialul de vopsire, consultați dacă fișa tehnică sugerează ce presiune, dimensiunea găurii duzei și rata de livrare. Apoi, potriviți aceste specificații cu specificațiile tehnice ale tabelului mașinii. Fiecare dispozitiv pulverizator airless va avea valori maxime și / sau minime de funcționare recomandate pentru rata de livrare, dimensiunea vârfului, evacuarea fluidului, generatorul și cerințele de alimentare.

Cu ce frecvență se va folosi pulverizatorul Airless?

Dacă circulați adesea într-un oraș aglomerat cu trafic intens, are sens să conduceți o mașină mai mică care funcționează bine în condiții de oprire și pornire frecventă, parcare în spații înguste și lumină pe benzină. Dacă circulați pe distanțe mai mari sau în afara drumului, o mașină atât de mică ar fi împinsă pe roșu, încărcând motorul pentru perioade mai lungi de timp sau cauciucurile sale, iar tracțiunea cu două roți ar fi pur și simplu nepotrivită terenului noroios și neuniform.

În același mod, zugravii profesioniști care își folosesc utilajele în mod regulat, aproape zilnic, și zugravesc zone mari, se vor echipa cu un pulverizator airless cu o capacitate ridicată de procesare. Avantajul este că utilajul nu va fi întotdeauna pe capacitatea sa maximă de lucru, ceea ce va prelungi durata de viață a dispozitivului. Aceasta este ca și cum ai conduce mașina în rotațiile recomandate pe minut, astfel încât să nu intre pe roșu cu fiecare schimbare de viteză.

În schimb, dacă lucrați doar la un proiect mai mic o dată pe lună sau o dată la câteva luni. O mașină compactă și accesibilă va fi suficientă.

Care vor fi costurile de întreținere și reparații preconizate în viitor?

Graco Mark VII

Graco Mark VII are funcția ProConnect care vă permite să înlocuiți pompa singuri

Dacă credeți că veți plăti costul o dată pentru mașină și nu va trebui să vă faceți griji din nou, vă înșelați. Folosim din nou ca exemplu autoturismul nostru: ne luăm în continuare autoturismul pentru service și unele piese sunt piese de schimb generale pentru uzură care sunt înlocuite la intervale regulate de utilizare normală. Așadar, mașinile airless vor avea piese de uzură generală precum duzele, care sunt înlocuite în mod obișnuit atunci când modelul de pulverizare începe să dezvolte „cozi” (diferențe vizibile în acoperirea suprafeței de vopsea în partea superioară și inferioară a modelului de pulverizare).

Mașini de calitate superioară, așa cum sugerează și numele, vă vor oferi mai puține probleme în viitor. Mașinile de calitate inferioară prezintă riscul de a se deteriora la locul de muncă, costându-vă mai mult în viitor și, eventual, chiar și jobul! Dacă doriți să utilizați mașina pentru o muncă plătită, un dispozitiv de performanță mai bun vă va oferi liniște sufletească atunci când se află la fața locului.

Simplitatea proiectării mașinii vă poate permite să o reparați singur. Unele mașini cu pompa cu diafragmă vă vor permite să înlocuiți pompa în câteva minute. Alte mașini cu designuri complicate vor trebui întreținute de profesioniști.

Care este pretul masinii?

Tip Sizes

Duzele sunt înlocuite frecvent și trebuie luate în calcul la costurile pentru deținerea și funcționarea unui pulverizator

Întrucât am evidențiat că în viitor vor exista costuri suplimentare la cumpărarea unui pulverizator airless, asigurați-vă că includeți aceste cheltuieli atunci când vă calculați bugetul. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să vă prețuiți munca. Clienții vor fi dispuși să plătească mai mult pentru un serviciu de vopsire profesional, curat și îngrijit, care poate fi obținut atunci când folosesc dispozitive bune de pulverizare vopsea airless.

Un buget de probă pentru un an ar include accesorii, o piesă de schimb importantă și poate un serviciu.

Buget = Eticheta de preț + Accesorii + Piese de schimb + Service

Piesele de schimb pot include un pistol sau un furtun suplimentar și o selecție de duze.

În funcție de mașină, accesoriile pot include pahare de vopsea suplimentare (de exemplu, FLex-Liner pentru Graco Ultra Handheld) sau cuve mai mari cu capacități mult mai mari pentru a pastra vopsea pentru lucrări mai mari.

Un buget pentru o proiecție de 5 ani, ar putea include un serviciu de reparații sau o piesă principală de înlocuire, cum ar fi o pompă cu diafragmă, care este mai costisitoare. Totuși, acest lucru se adresează mai mult celor care își folosesc mașina zilnic.

Concluzie

Cumpărarea unui pulverizator airless ar trebui să reprezinte o investiție solidă pentru afacerea dvs. sau un plus bun pentru arsenalul dvs. de renovare. Acoperirea netedă, uniformă, de la un pulverizator airless este un finisaj extrem de dorit pentru proprietarii, clienții și managerii de proiect. Dar nu vă blocați să plătiți mai mult decât v-ați dorit și asigurați-vă că va calculați costurile viitoare atunci când achiziționați dispozitivul.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.