Finisaje frumoase și zugravi fericiți!

Nu ne îndoim că mulți dintre cititorii noștri sunt foarte buni la ceea ce fac fiind zugravi profesioniști, pasionați. Dar, cu siguranță, câteva sfaturi și trucuri pentru a adopta tehnica optimă atunci când lucrați cu pulverizatorul dvs. de vopsea nu fac rău, deoarece pulverizarea nu este atât de ușoară pe cât pare. Diversi factori pot afecta calitatea modelului de pulverizare și a finisajului: presiunea de lucru, poziția și menținerea pistolului, jocul degetelor pe declanșator, pulverizarile de vopsea suprapuse … există mai multe decât puteți crede!

1. Reglarea presiunii de lucru

Cum sa setati presiunea pompei airless poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului final, precum și asupra calității finisajelor, a consumului de material, a uzurii stației de vopsea a duzelor și a ceaței de pulverizare. Acesta este motivul pentru care reglarea presiunii este atât de vitală: prea des lucrarea se face cu o presiune prea puternică, care împrăștie un nor de vopsea în cameră și nu pe perete. Volumul de muncă și timpul de curățare sunt crescute inutil, la fel și consumul de vopsea și uzura.

2. Cum să ții pistolul pulverizator?

Pistolul poate avea un impact important asupra rezultatului final al pulverizării. El trebuie să fie ținut ferm și relaxat. Degetul arătător și degetul mijlociu sunt utilizate pentru a apăsa declanșatorul pentru a începe și a opri procesul de pulverizare.

Distanța pistolului, în special a duzei, trebuie să fie de 25-30 cm de la suprafața de lucru. În cazul în care distanța este mai mare, modelul de pulverizare va fi mărit: acest lucru poate duce la un model de pulverizare neregulat și la cresterea excesului de vopsea. Dacă distanța este mai mică de 25 cm, atunci lățimea jetului va fi redusă și se va aplica prea mult material pe suprafețe, ceea ce duce la apariția unor urme nu tocmai frumoase.

Pulverizarea trebuie să fie orientată perpendicular pe suprafață și dreaptă. Evitați pe cât posibil să înclinați pistolul în jos, în sus sau în lateral. Distanța și unghiul de pulverizare trebuie să rămână la fel cand acesta este mutat de sus în jos.

3. De unde ar trebui să începi?

Lucrul cu un pistol de vopsea airless permite două poziții: pulverizare și non-pulverizare. Nu există alte posibilități și o semi-proiecție nu este posibilă, de exemplu. Pentru a obține un model de pulverizare obișnuit, eliberați declanșatorul pistolului în timp ce vă deplasați. Prin urmare, este necesar să începeți prin mișcarea brațului și a pistolului, apoi apăsați declanșatorul în timpul mișcării brațului pentru a proiecta vopsea uniform. Dacă apăsați mai întâi declanșatorul pistolului înainte de a muta brațul spre obiect, se va pulveriza prea multă vopsea pe punctul de pornire. La fel se va întâmpla și când ajungeți la punctul final de pulverizare. După oprirea apăsării declansatorului, pistolul continuă să scuipe puțin mai mult material pentru a asigura aplicarea uniformă a vopselei.

4. Se suprapun jeturi de pulverizare

Pentru a asigura uniformitatea pulverizării, fiecare aplicație de vopsea ar trebui să se suprapună pe jumătatea coridorului de vopsea anterior. În acest fel, veți obține un efect de acoperire bun și o structură uniformă.

5. Vopseste colțurile și marginile cu pistolul airless

Pentru a face colțuri și muchii perfecte, pereții de pe fiecare parte a colțurilor trebuie vopsiți dinainte. Videoclipul de mai jos arată destul de bine tehnica de implementat (de la 2:06).

Puteți găsi mai multe despre tehnica de pulverizare a vopselelor aici: