Un accesoriu indispensabil, care reprezintă un ajutor pentru fiecare zugrav pe durata muncii, este banda adezivă.

Se deosebește de alte role de bandă adezivă prin compoziția de hârtie și prin aderența ușoară la suprafață.

Pentru a vă oferi o bună imagine de ansamblu, în acest articol vă vom arăta cum să o alegeți în mod corespunzător, să o aplicați și să o îndepărtați perfect.

Klebeband Airless Discounter Gold

Banda adezivă Airless Discounter Gold

Povestea benzii adezive

Banda adezivă este un tip de bandă de mascare sensibilă la presiune fabricată din hârtie subțire, ușor de rupt. Banda adezivă a fost descoperită în 1925 de Richard Drew, un angajat al 3M. Acesta observase că angajații din atelierele de caroserie erau din ce în ce mai frustrați când îndepărtau hârtia pe care o lipiseră pe mașinile pe care le vopseau.

Adezivul puternic al benzii desprindea o parte din vopseaua pe care tocmai o aplicaseră. Repararea zonelor deteriorate a dus la creșterea costurilor de producție. Așa că Richard Drew și-a dat seama că trebuie folosită o bandă mai moale. Banda adezivă este folosită în principal la zugrăvit, în vederea mascării zonelor care nu trebuie vopsite. Adezivul este cheia utilității acesteia, întrucât face posibilă îndepărtarea cu ușurință a benzii adezive, fără să lase reziduuri sau să deterioreze suprafața pe care este aplicată.

Banda este disponibilă în diferite rezistențe, care sunt evaluate pe o scară de la 1 la 100 în funcție de rezistența adezivului. Pentru majoritatea lucrărilor de lăcuire, este necesară o bandă cu o rezistență de 50. În comparație, banda de mascare de uz casnic este fabricată dintr-o hârtie și mai subțire și un adeziv de calitate inferioară.

Bandă adezivă Airless Discounter Gold de la Airless Discounter

Surprizele noastre pentru 2021: Bandă adezivă Airless Discounter Gold!

Banda adezivă Airless Discounter Gold este o așa-numită bandă Washi, care este adesea denumită și „bandă de aur” și este produsă din hârtie de orez japoneză foarte subțire (90 de micrometri).

Este îmbibată și întărită cu fibre. Disponibilă acum în magazinul nostru virtual!

Scotch peinture Airless Discounter

Această combinație de elemente foarte subțiri, dar rezistente la rupere, duce la margini ascuțite. Datorită rezistenței la UV, banda poate fi folosită în spații interioare și exterioare, de la lacuri la tencuială și vopsele de perete.

Cu ce dimensiuni este disponibilă banda adezivă Airless Discounter Gold?

Banda adezivă Airless Discounter Gold este disponibilă sub formă de rolă de 50 m cu următoarele lățimi:

19 mm x 50 m – preț: 1,08 € plus TVA, preț pe metru: 0,0216 € plus TVA
25 mm x 50 m – Preț: 1,42 € plus TVA, preț pe metru: 0,0284 € plus TVA
30 mm x 50 m – Preț: 1,67 € plus TVA, preț pe metru: 0,0334 € plus TVA
38 mm x 50 m – Preț: 2,34 € plus TVA, preț pe metru: 0,0468 € plus TVA
50 mm x 50 m – Preț: 2,76 € plus TVA, preț pe metru: 0,0552 € plus TVA

Cum se alege banda adezivă?

Uneori, produsele ieftine pot funcționa la fel de bine ca produsele mai scumpe, însă rareori este cazul. Dacă aveți de gând să depuneți efort pentru munca de mascare, veți avea nevoie de o bandă adezivă care să adere ferm la suprafață și să poată fi îndepărtată cu ușurință. 

Pentru mascarea generală se folosește în principal banda albastră. Există două versiuni: una pentru mascările standard și una cu aderență mai redusă pentru mascarea suprafețelor sensibile.

Acestea pot rămâne la locul lor timp de până la 14 zile.

De asemenea, se poate folosi bandă adezivă albastră pe geamuri. Adezivul rezistă la radiații ultraviolete, fără să lase urme pe sticlă.

Dacă doriți să achiziționați doar un tip de lățime, cel mai bine este să cumpărați o bandă adezivă de 1,5 cm lățime, deoarece este potrivită pentru majoritatea lucrărilor de lăcuire.

Care este cea mai bună metodă de lipire a benzii adezive?

Se începe cu curățarea zonei care ar trebui protejată de vopsea. Pentru a îndepărta praful și murdăria de pe suprafețe, cel mai bine este să umeziți un burete într-un amestec de apă caldă și detergent neagresiv sau să folosiți o lavetă umedă. Înainte de a continua, suprafețele trebuie să fie uscate, astfel încât banda adezivă să reziste corespunzător.

Atenție: Dacă este omis pasul de mai sus, banda adezivă se lipsește de particulele de praf și nu de suprafață.

După ce suprafața de lucru este curată și uscată, începeți să aplicați banda adezivă în fâșii de aproximativ 30 cm lungime, apăsându-le bine de fiecare dată. Pe măsură ce aplicați fiecare secțiune, asigurați-vă că aceasta se suprapune puțin peste secțiunea anterioară, astfel încât vopseaua să nu se infiltreze printre goluri.

Einfacheres Arbeiten, mit der richtigen Vorbereitung

Mai ușor de lucrat cu o pregătire adecvată

Care este cea mai bună metodă de îndepărtare a benzii adezive?

În mod ideal, banda adezivă ar trebui îndepărtată imediat cât timp vopseaua încă este umedă, însă, în realitate, acest lucru nu este practic. În primul rând, majoritatea vopselelor pe bază de apă, cum ar fi cele acrilice, se usucă destul de repede. Atunci când terminați de vopsit o cameră, zona în care ați început începe deja să se usuce.

Iar dacă trebuie să aplicați un al doilea strat de vopsea, cu siguranță nu vreți să fiți nevoiți să îndepărtați banda și să o aplicați din nou. Soluția este să lăsați vopseaua să se usuce complet și apoi să marcați marginea benzii adezive cu un șpaclu înainte de a o îndepărta. Astfel, se rupe orice aderență care s-ar fi putut forma cu vopseaua și se asigură că banda adezivă poate fi îndepărtată în mod curat, fără să deterioreze vopseaua.

Când vine timpul îndepărtării benzii, multe lucruri pot merge prost. Dacă se așteaptă prea mult, adezivul benzii se va întări și va rămâne lipit de înveliș.

Pentru a evita ciobirea vopselei, cel mai bine este să îndepărtați imediat banda adezivă sau să așteptați cel puțin o noapte pentru ca vopseaua să se usuce complet. Atenție însă! Se poate întâmpla ca vopseaua să pară uscată, dar să nu se fi întărit încă. Atunci se poate întâmpla să nu se lipească de perete și să se desprindă odată cu banda adezivă.

Uneori, banda adezivă poate lăsa un reziduu lipicios chiar dacă este îndepărtată imediat după vopsire. În acest caz, reziduurile pot fi îndepărtate ușor cu apă și săpun.

Ce tip de bandă adezivă pot folosi?

Dorim să vă reamintim de noua noastră bandă adezivă Airless Discounter Gold. După cum am descris mai sus, aceasta este disponibilă cu diferite lățimi. Dacă aveți întrebări în acest sens, puteți să ne contactați oricând.

În acest articol se regăsesc din nou informații detaliate despre noua bandă adezivă de la Airless Discounter:

Bandă adezivă Airless Discounter Gold de la Airless Discounter – accesați direct articolul!

Airless Discounter Gold

Airless Discounter Gold

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră de facebook

Vizitați canalul Airless Discounter de Youtube

Vizitati pagina Airless Discounter pe Instagram

Întrebari?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.