Unul dintre clienții noștri ne-a solicitat să explicăm diferența dintre o duză Graco RAC X FF LP și o duză Graco RAC X LP.

În articolul următor, oferim o privire de ansamblu asupra caracteristicilor, particularităților și diferențelor dintre duzele LP FF și LP.

Duză Graco RAC X FF LP

Duză Graco RAC X FF LP

Care sunt avantajele tehnologiei LP?

Atât duzele FF LP cât și LP sunt bazate pe o tehnologie de presiune joasă. Această îmbunătățire a duzei de pulverizare permite pulverizarea și aplicarea materialelor la o presiune de lucru mai mică.

Rezultă următoarele avantaje:

  • presiune mai mică la pulverizarea vopselei (conform producătorului chiar până la 50%)
  • mai puțină presiune = mai puțină irosire a vopselei
  • consum redus de materiale
  • mai puțin efort la mascare
  • sarcină mai mică pentru pulverizator, pistol și duză = mai puțină uzură

În plus, este produs un model de pulverizare mai moale, care se înmoaie mai mult spre margini.

Deoarece aplicarea vopselei este de obicei suprapusă, acest lucru poate fi un avantaj considerabil.

Care este diferența dintre o duză Graco RAC X FF LP și o duză Graco RAC X LP?

FF din denumirea FF LP înseamnă ”Fine Finish.” Aceasta înseamnă că duzele Graco RAC X FF LP sunt potrivite pentru materiale mai fine, cu vâscozitate mai mică, precum lacurile.

Prin urmare, duza Graco FF LP este disponibilă doar în orificii mai mici între 0,008 ″ și 0,016 ″.

Potrivit pentru pulverizarea lacurilor, glazurilor, grundurilor până la vopsea interioară ușoară. Duzele Graco RAC X FineFinish sunt disponibile chiar și la dimensiuni ale alezajului, de ex. 0,008 ″ (208), 0,010 ″ (410) sau 0,014 ″ (514).

Duză Graco RAC X LP

Duză Graco RAC X LP

Sunt disponibile duze Graco LP, spre deosebire de FF LP, cu dimensiuni ciudate. De exemplu, 0,015 ″ (515), 0,021 ″ (621) sau 0,031 ″ (731).

În plus, duzele de joasă presiune (LP) vin cu găuri de foraj mai mari, ce permit pulverizarea materialelor mai groase cu vâscozitate mai mare.

Duzele FF LP sunt disponibile până la dimensiunea alezajului de 0,016 ″, duzele Graco RAC X LP au o gaură de foraj maximă de 0,031 ”.

Diferența constă numai în dimensiunile diferitelor duze. De regulă: pulverizați materiale subțiri, cum ar fi lacuri cu duze Graco FF LP.

Pentru toate materialele mai groase, cum ar fi vopsea cu dispersie sau fațadă, duzele Graco RAC X LP sunt cele care trebuie să fie folosite.

 

Mai multe informații pe blogul nostru: Testarea pistolului Graco G40 cu duza reversibilă RAC X FF LP

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.