În cazul pulverizării Airless a unui tavan sau a unui perete, o lance Airless este deosebit de utilă pentru a ajunge la suprafețele foarte greu accesibile și pentru a pulveriza optim și uniform.

Lăncile de pulverizare sunt disponibile în diferite lungimi, de exemplu, 25 cm, 50 cm, 75 cm sau chiar și 180 cm. Însă care este lungimea potrivită pentru fiecare aplicație?

În a 45-a parte a seriei noastre de videoclipuri Sfaturi Airless, arătăm cum se alege corect lungimea lăncii.

Cât de lungă ar trebui să fie lancea Airless?

La alegerea lungimii potrivite pentru lancea de pulverizat vopsea, joacă un rol important înălțimea tavanului, respectiv distanța față de suprafață.

Logic, cu cât tavanul este mai înalt, cu atât este nevoie de o lance mai lungă. Pe lângă înălțimea tavanului, bineînțeles că și înălțimea utilizatorului reprezintă un factor important pentru alegerea unei lănci cu lungimea potrivită.

Aici se aplică regula de bază, și anume că utilizatorii mai scunzi au nevoie de o lance mai lungă, iar pentru utilizatorii mai înalți este suficientă o extensie de pulverizare mai scurtă.

Formula calculării lungimii lăncii

Însă ce înseamnă acest lucru în practică? Și cum determin eu lungimea potrivită a lăncii pentru înălțimea tavanului meu și pentru înălțimea mea?

Pentru a facilita alegerea, am stabilit o formulă de bază care ia în calcul factorii esențiali. Înălțimea tavanului se scade din înălțimea corpului.

Distanța optimă dintre pistol/duză și suprafață este de aproximativ 25 cm, iar aceasta trebuie, de asemenea, scăzută din înălțimea tavanului pentru a obține rezultatul.

Înălțimea tavanului – înălțimea corporală – distanța dintre pistol și tavan = lungimea lăncii

Optimale Länge einer Airless Lanze

Lungimea optimă a unei lănci Airless

Exemplu: ce fel de lance este necesară pentru un tavan de 2,50 m?

În acest caz, calculăm totul folosind un exemplu cu o cameră cu înălțimea de 250 cm.

Pentru calcul, presupunem, de asemenea, că utilizatorul are o înălțime de 180 cm.

Înălțime a tavanului de 250 cm – înălțime corporală de 180 cm – distanță de 25 cm între pistol și tavan = lance cu lungimea de circa 45 cm

Acest calcul servește drept orientare brută și presupune ca lancea să fie ghidată vertical în sus.

Acest lucru duce la unele dezavantaje. Pe de-o parte, există puțin spațiu de manevră pentru a ajunge la suprafețele înclinate sau greu accesibile, deoarece brațul poate fi întins doar până la un anumit punct.

Pe de altă parte, această metodă de lucru devine rapid incomodă atunci când se pulverizează tavane cu suprafețe foarte mari, dincolo de apartamentul cu trei camere.

Un alt dezavantaj este că ceața de vopsea cade direct în față, întrucât pulverizarea are loc în sus.

Este mai bine să utilizăm o lance de pulverizat vopsea mai lungă?

Dacă pulverizați periodic tavane cu suprafețe mari, merită să investiți într-o lance mai lungă cu articulație. Astfel, lancea poate fi ghidată mai comod și se reduce sarcina fizică a spatelui.

În plus, este mai ușor să ajungeți și la unghiuri sau la tavanele și pereții cu suprafețe greu accesibile, întrucât aveți semnificativ mai mult spațiu de manevră cu o lance mai lungă.

Brațele nu trebuie întinse și nu trebuie nici duse peste cap. De asemenea, problema ceții de vopsea în față este evitată prin folosirea unei lănci mai lungi.

În timp ce o lance mai scurtă este ținută direct deasupra capului, o lance mai lungă cu articulație poate fi ghidată înclinat către tavan și astfel la o distanță sigură de propria față.

Decke Airless Spritzen mit langer Lanze

Pulverizarea Airless a tavanelor cu lance mai lungă

Avantajele unei lănci mai lungi dintr-o privire:

  • Lancea poate fi ghidată mai comod
  • Spatele este mai puțin solicitat
  • Rază de acțiune mai largă
  • Fără ceață de vopsea în față

Sfat: În magazinul nostru găsiți lănci de pulverizat de la producătorii Graco, Wagner, precum și FARBMAX, dacă se întâmplă ca pe viitor să aveți de vopsit tavane.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.