În a 48-a parte a seriei noastre de videoclipuri „Sfaturi Airless”, testăm durata de funcționare a acumulatorului aparatului Graco Classic 390 Cordless.

Aparatul de pulverizat Airless reprezintă un alt progres al producătorului Graco în domeniul aparatelor de pulverizat cu funcționare pe baterii. Conform producătorului, cu o încărcare de acumulator se pot prelucra aproximativ puțin peste 12 litri.

Am verificat acest detaliu în testul practic. În acest scop, am testat intensiv aparatul Airless cu apă, lac și vopsea pentru pereți interiori.

 

Testarea aparatului Graco Classic 390 Cordless?

Mai întâi, am testat aparatul Graco Classic 390 Cordless cu apă pentru a vedea cât de mult ține o încărcare de acumulator.

Pe urmă, am pulverizat vopsea de dispersie interioară pe o suprafață din centrul nostru de formare. Am utilizat o duză Graco LP de mărimea 517.

La final, randamentul acumulatorului a fost pus la încercare la pulverizarea lacului pe fețe de ușă.

Test der Graco Classic 390 Cordless mit Lack

Testarea aparatului Graco Classic 390 Cordless cu lac

Cât ține acumulatorul aparatului Graco Classic 390 Cordless?

Randamentul acumulatorului depinde de diferiți factori. Este de la sine înțeles că viscozitatea vopselei, reglajul presiunii sau alegerea duzei au efect asupra utilizării motorului și, prin urmare, asupra consumului de energie.

Din acest motiv, am testat diferite materiale și duze. Folosind apă, ne-am apropiat de 15 litri cu o încărcare de acumulator.

În cazul lacului și a vopselei pentru pereți interiori, randamentul a fost ușor mai mic, însă tot puțin peste valoarea de 12 litri menționată de producător.

Ladegerät & Akku der Graco Classic 390 Cordless

Încărcătorul și acumulatorul aparatului Graco Classic 390 Cordless

Pentru cel fel de utilizări este adecvat Graco Classic 390 Cordless?

Avantajul aparatului Graco Classic 390 Cordless constă în mobilitatea acestuia și independența față de o sursă directă de curent.

Dezavantajul este reprezentat de debitul gestionabil de 12 litri la fiecare încărcare a acumulatorului. În furnitură sunt cuprinse două acumulatoare și astfel se ajunge la o capacitate de 24 de litri, însă trebuie păstrată și o rezervă pentru curățarea aparatului de pulverizat după munca propriu-zisă.

Cu toate acestea, intervalul de funcționare poate fi ușor mărit prin utilizarea de acumulatoare suplimentare.

În plus, Graco mai pune la dispoziție un încărcător rapid care poate reîncărca complet un acumulator în 60 de minute.

Akku der Graco Classic 390 Cordless

Acumulatorul aparatului Graco Classic 390 Cordless

Cu aceste valori, Graco Classic 390 Cordless nu este potrivit pentru proiecte mari care implică vopsirea pereților interiori, ci mai degrabă pentru proiecte mici, mobile, fără sursă de alimentare.

Printre aplicațiile posibile se numără lucrările de lăcuire, cum ar fi lambriurile de acoperiș, gardurile sau foișoarele. Proiecte mai mici care implică vopsirea pereților pot fi, de asemenea, duse la bun sfârșit, deși, în aceste cazuri, electricitatea este de obicei disponibilă la fața locului.

Printre alte aplicații se numără aplicarea de marcaje pe drumuri și în parcări, unde marcaje speciale (pentru, de exemplu, piste de biciclete, stații de încărcare pentru vehicule electrice , semne de oprire) sunt pulverizate cu ajutorul unor șabloane.

Independența față de o sursă de energie poate fi, de asemenea, utilă pentru hidrofobizarea monumentelor sau clădirilor din gresie. Același lucru este valabil și în cazul soluțiilor de protecție împotriva graffitiului.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.