Când vine vorba de vopselele pentru pereți interiori, care este cel mai bun aparat de pulverizat Airless pentru începători? Cel mai bun preț, cel mai bun randament, cea mai bună calitate?

Nu putem răspunde atât de ușor la întrebarea privind cel mai bun aparat de bază pentru vopsele de pereți interiori. Pentru o persoană, cel mai bun preț este factorul decisiv, în timp ce o altă persoană se concentrează mai mult pe calitate și durabilitate. Și posibilitățile de utilizare, debitul sau mărimea maximă a duzelor pot la fel de bine contribui la decizia ce stă la baza cumpărării, întocmai precum greutatea și dimensiunea.

Din acest motiv, în episodul 36 al seriei de videoclipuri Sfaturi Airless vom arunca o privire asupra diferitelor aparate Airless pentru începători de la Graco și Wagner.

Comparăm mărimea duzelor și randamentul maxim, domeniul de utilizare, precum și greutatea pulverizatoarelor de vopsea Airless. De asemenea, comparăm și calitatea, durabilitatea și prețul.

 

De ce fel de caracteristici ar trebui să dispună un aparat de pulverizat Airless de bază pentru vopsele de pereți interiori?

În primul rând, aparatul de pulverizat trebuie să poată prelucra acest tip de vopsea, astfel că este necesar ca pompa să aibă un anumit randament pe minut (de exemplu, 2,0 litri pe minut).

În plus, pompa ar trebui să aibă un debit suficient pentru a putea alimenta cu suficient material duzele pentru vopsea de perete. Pentru vopsirea pereților interiori se folosesc deseori duze cu mărimea 517, 519 sau pentru vopselele mai groase și 521 sau 523 (atenție: vopselele minerale, cum ar fi vopselele pe bază de silicat sau var, necesită, de obicei, aparate de pulverizat mai puternice și duze mai mari, întocmai precum adezivii pentru țesături sau vopselele pentru fațade). 

Pe lângă randament, există câteva dotări care simplifică pulverizarea vopselelor pentru pereți. Printre acestea se numără, de exemplu, un furtun de aspirare sau o țeavă de aspirare care poate aspira vopseaua direct din găleata cu vopsea. Acest lucru înseamnă că vopseaua trebuie doar agitată și poate fi folosită direct din găleată, fără a fi mutată.

Ansaugsystem Graco GX 21 oder Graco Classic S 395 PC

Sistem de aspirare Graco GX 21 sau Graco Classic S 395 PC

La fel de utilă este și dotarea aparatului Airless cu un furtun de 15 metri lungime. Datorită acestuia, aparatul de pulverizat, de exemplu, poate fi poziționat în mijlocul holului unei locuințe, iar de acolo furtunul de 15 m poate ajunge în toate camerele, fără să fie nevoie ca aparatul de pulverizat și găleata cu vopsea să fie mutate pe durata lucrului.

Când o persoană dezvoltă proiecte pe cont propriu, și greutatea are un rol de jucat. Bineînțeles că la final trebuie luat în calcul și prețul, pentru a decide dacă merită investit în pulverizatorul de vopsea.

Care criterii trebuie luate în calcul la compararea aparatelor Airless?

Ce înseamnă cel mai bun? Cel mai bun preț? Cel mai bun randament? Cea mai bună calitate?

Am stabilit câteva criterii pentru a putea răspunde mai în detaliu la aceste întrebări.

Pe lângă debitul și mărimea maximă a duzelor care poate fi utilizată, examinăm și domeniul de utilizare, greutatea și prețul, respectiv calitatea și durabilitatea.

  • Debitul
  • Mărimea maximă a duzelor
  • Domeniul de utilizare
  • Greutatea
  • Calitatea/durabilitatea
  • Prețul

Care aparate de pulverizat Airless sunt potrivite pentru vopsirea pereților interiori?

Am selectat patru pulverizatoare de vopsea Airless cu caracteristici care sunt potrivite pentru aplicațiile de bază de vopsire a pereților interiori.

În plus, aceste aparate de pulverizat sunt, de asemenea, la mare căutare la noi și sunt și vândute în mod regulat. De asemenea, utilizăm diverse aparate de pulverizat în instructajele noastre.

Așadar, știm destul de bine ce pot face aceste aparate de pulverizat și care sunt limitele în utilizare.

Am selectat următoarele pulverizatoare de vopsea Airless:

Care este cel mai bun pulverizator de vopsea Airless pentru începători?

În cele ce urmează, ne uităm la primele criterii, precum randamentul, mărimea duzelor, domeniul de utilizare, greutatea și calitatea/prețul pentru fiecare aparat individual de pulverizat, pentru a compara valorile între ele și pentru a stabili avantajele și dezavantajele aparatului de pulverizat respectiv.

Debitul aparatului Airless

Cele mai performante aparate de pulverizat sunt Wagner SF 23 Plus cu un debit maxim de 2,6 l/min, precum și Graco ST Max II 495 PC Pro cu un debit maxim de 2,3 l/min.

Modelele mai simple Graco GX 21 și Graco Classic S 395 PC se află sub aceste valori, la 1,8 l/min, respectiv 2,0 l/min.

Un debit mai mare reprezintă întotdeauna un avantaj, întrucât pot fi utilizate duze mai mari și aparatul de pulverizat nu este atât de puternic solicitat la limita randamentului.

Graco GX 21 Graco Classic S 395 PC Graco ST Max II 495 PC pro Wagner SF 23 Plus
Debitul 1,8 l/min 2,0 l/min 2,3 l/min 2,6 l/min

 

În cazul modelului Graco GX 21, în atelierul nostru vedem periodic deteriorări cauzate de suprasolicitare, întrucât GX 21, când vine vorba de vopsele mai groase pentru pereți, este utilizat deseori la limita maximă a randamentului.

Din acest motiv, îndeosebi în cazul aparatelor de pulverizat mai mici, cum ar fi GX 21, trebuie să se verifice cu exactitate, înainte de achiziționare, care vopsele (producător, produs) ar trebui prelucrate.

Astfel se poate determina, prealabil achiziției, dacă randamentul este suficient pentru utilizările planificate.

Mărimea maximă a duzelor aparatelor de pulverizat și domeniul de utilizare

Cu cât mai mare este duza maximum utilizabilă, cu atât pot fi prelucrate vopsele mai groase cu aparatul de pulverizat. Acest lucru reprezintă un avantaj semnificativ, întrucât aparatul de pulverizat are o utilizare mai largă și nu este solicitat la limită așa de repede.

Modelul Graco ST Max II 495 PC Pro permite aplicarea vopselelor cu duze cu orificii cu mărimea de până la 0,025″ (de exemplu, duză de 525). Modelul Wagner SF 23 Plus, precum și Graco Classic S 395 PC pot pulveriza cu duze cu o mărime a orificiilor de până la 0,023″.

În timp ce Graco GX 21 poate fi utilizat cel mult cu o duză de 0,021″.

Graco GX 21 Graco Classic S 395 PC Graco ST Max II 495 PC pro Wagner SF 23 Plus
Mărimea maximă a duzei 0,021″ (de exemplu, 521) 0,023″ (de exemplu, 523) 0,025″ (de exemplu, 525) 0,023″ (de exemplu, 523

Compararea greutății aparatelor de pulverizat Airless

Toate pulverizatoarele de vopsea discutate pot fi mutate cu ușurință la și de la locul de muncă de către o singură persoană. Cel mai ușor aparat Airless este Graco GX 21, având puțin peste 13 kg, urmat de Graco ST Max II 495 PC Pro cu 15 kg și Graco Classic S 395 PC cu 19 kg.

În baza construcției sale de pompă cu membrană, Wagner SF 23 Plus cântărește semnificativ mai mult, anume 29 kg. Totuși, aparatul de pulverizat este montat pe un cărucior și astfel că poate fi transportat cu ușurință.

Doar în cazul scărilor fără lift este nevoie de ceva mai multă forță sau ajutor.

Graco GX 21 Graco Classic S 395 PC Graco ST Max II 495 PC Pro Wagner SF 23 Plus
Greutatea 13,2 kg 19 kg 15 kg 29 kg

 

Calitatea/durabilitatea și prețul

Pe lângă datele de performanță și greutate, bineînțeles că și prețul joacă un rol esențial la decizia ce stă la baza cumpărării. Graco GX 21 este cel mai ieftin aparat Airless, însă și randamentul (debitul, mărimea duzelor), precum și performanța prelucrării și calitatea sunt inferioare celorlalte modele care prelucrează la o calitate considerabil mai mare și care sunt mai durabile.

Pentru un utilizator cu proiecte ocazionale, cum ar fi locuințele, și care dorește să acumuleze mai întâi experiență cu tehnologia de pulverizare, Graco GX 21 poate fi o alegere bună. Pentru utilizatorii care utilizează des tehnologia de pulverizare și care vor, de asemenea, să facă acest lucru pe termen lung sau care aplică vopsele de pereți mai groase, merită investit într-unul dintre modelele mai calitative.

Îndeosebi sunt de luat în calcul Wagner SF 23 Plus și Graco ST Max II 495 PC Pro, întrucât aceste aparate de pulverizat oferă un randament suficient și astfel că au o utilizare mai polivalentă.

În plus, aceste modele nu sunt atât de puternic solicitate la limita randamentului.

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.