Prelucrarea pulverizării gletului cu un dispozitiv Airless devine din ce în ce mai populară ca mijloc alternativ pentru pregătirea unui perete. Clienții care au cerut tapet în trecut, deseori își doresc astăzi pereți netezi și curati. Având un strat neted, uniform gletuit face ca straturile ulterioare de vopsea să se lege mai ușor de perete și să îmbunătățească finisajul general. Când pulverizați gletul cu un dispozitiv Airless, suprafețele mari pot fi procesate rapid și la un nivel înalt de calitate.

Mai mult decât atât, un dispozitiv de pulverizare Airless va realiza un model de pulverizare corespunzător, creând un strat uniform de glet. Cu aplicarea manuală a gletului, rămâne mult de experimentat, trecerea dintre vopsire și glet nu este atât de ușoară.

Cu toate acestea, atunci când utilizați un pulverizator Airless, veți constata rapid că puteți obține rezultate de lucru de înaltă calitate într-un timp scurt, deoarece folosirea unui pistol de pulverizare și pregătirea dispozitivului este aceeași.

În plus, pulverizatorul Airless poate fi utilizat și pentru amorsarea și pulverizarea vopselei de dispersie după umplere, precum și pentru utilizarea altor materiale de pulverizare, cum ar fi vopselele de fațadă, vopselele silicate și latex, protecția împotriva incendiilor sau acoperirea acoperișului.

Cu un pulverizator din această clasă, sunteți echipat și pentru multe alte zone de lucru și puteți acoperi comenzi suplimentare dacă este necesar.

Avantaje:Cele mai bune pulverizatoare pentru glet

 • treabă mai rapidă datorită acoperirii de calitate a suprafeței
 • rezultate de durată
 • ușor de utilizat
 • abilități de pulverizare transferabile altor materiale și, prin urmare,
 • este posibilă aplicarea altor materiale precum grundul și vopseaua cu dispersie

Important: nu toate dispozitivele Airless sunt potrivite pentru stropirea gletului.

În timp ce unele pulverizatoare Airless se pot ocupa de toate sarcinile, unele pulverizatoare sunt specializate și s-ar putea să nu aibă capacitatea de a gestiona lichide mai grele. Mai jos, vă prezentăm cerințele și recomandăm pulverizatoarele Airless cele mai bune pentru stropirea gletului.

Cerințele dispozitivului pentru glet

Pulverizatorul Airless ar trebui să aibă suficientă putere (4 litri de livrare pe minut sau mai mult). De regulă, o pompă cu piston acționată electric este recomandată, deoarece pompele cu piston Airless pot prelucra și transporta mai bine materiale de pulverizare mai groase și foarte vâscoase.

În plus, accesoriile pulverizatorului trebuie să fie proiectate pentru glet. Pistolul de pulverizare, duza, furtunul și filtrul trebuie adaptate materialului de umplere gros. Umplutura pulverizatorului Airless este groasă și este prelucrată în cantități mari, astfel încât trecerea este de obicei mai mare decât pentru o vopsea de lac, finisare sau dispersie. Prin urmare, dispozitivul trebuie să fie adecvat pentru glet și să funcționeze fără filtru.

Furtunul trebuie să aibă un diametru interior de 10 mm (DN10), 13 mm (DN13) sau mai mult. Filtrul principal trebuie îndepărtat din pulverizatorul de vopsea iar în filtrul de intrare inferior trebuie să fie o plasă din fibră pentru a asigura protecție, dar și pentru a permite trecerea compusului de umplutură.

Care pulverizatoare Airless sunt potrivite pentru glet?

Iată câteva pulverizatoare obișnuite de la Graco și Wagner, care pot fi folosite pentru prelucrarea și pulverizarea gletului, împreună cu vopsele și grunduri

Graco Mark V 

Graco Mark V este modelul pentru pulverizarea gletului. Rata de livrare este de 4,3 litri pe minut, iar dimensiunea maximă a duzei este de 0,037 ″. Dispozitivul este compact, iar greutatea în versiunea standard este de 59 kg. Echipamentul de pulverizare furnizat, format din furtun de 15 m (3/8), pistol Graco HD Blue și duză RAC X, este proiectat pentru prelucrarea gletului de pulverizare. Pentru glet foarte gros sau suprafețe mari se recomandă utilizarea unui dispozitiv de pulverizare mai puternic.

Pulverizatoare Graco Mark V

Graco Mark V 

Graco Mark VII – fratele mai mare al lui Mark V

Graco Mark VII poate fi descris ca fratele cel mai mare al lui Graco Mark V. Cu o viteză maximă de livrare de 6,0 litri pe minut și o presiune de funcționare maximă de 230 bar, compușii mai groși pot fi pulverizați cu o dimensiune a duzei de până la 0,041 ″. Designul este, de asemenea, destul de compact, iar greutatea este de 63 kg în versiunea Standard și 73 kg în versiunea ProContractor. Pistolul de pulverizare Graco Blue HD este disponibil și în gama Graco Mark VII.

Cu toate acestea, furtunul este mai gros (filet de 1/2 ”cu diametrul interior de 13 mm al furtunului) decât cu marca V pentru a asigura trecerea pentru debitul mai mare al marcajului VII. Pentru pulverizare, dispersie și alte materiale, merită să cumpărați echipamente suplimentare mai potrivite pentru acele materiale cu vâscozitate mai subțire, cum ar fi pistol, duză, furtun și filtre.

pulverizatoare graco mark VII

Graco Mark VII

Graco Mark X

Cel mai productiv pulverizator electric Graco Airless / Texture. Aceasta pompa ofera aproape dublul productiei Mark V si ca atare este accesul la pulverizator pentru contractorii profesionisti seriosi care au puterea de 240V disponibila pe santier sau au acces la un generator. Folosind pistolul de pulverizare, filtre și duze, poate pulveriza o gamă întreagă de materiale, inclusiv grunduri și vopsele.

Vizualizați GRACO MARK X MAX PROCONTRACTOR – 17E671 în magazinul nostru online

TexSpray Mark X 240 Volt Sprayers Includ:

 • Pistol de Textură
 • LTX531, LTX541 SwitchTips și Guard
 • Furtun 1/2 in x 50 ft (13 mm x 15 m) BlueMax II
 • 3/8 in x 3 ft (9.5 mm x 0.9 m) Whip Hose

Disponibile în versiunea Standard și versiunea ProContractor .

Wagner ProSpray PS 3.39 – agil și puternic

Wagner PS 3.39 este cel mai ușor dispozitiv de pulverizare pentru pulverizarea gletului de pe piață, dar aduce totuși foarte multe performanțe. Producătorul german Wagner a realizat actul de echilibrare aici și oferă o unitate de pulverizare de doar 44 kg, în ciuda unei rate de livrare de 5,0 litri pe minut și o dimensiune maximă a duzei de 0,039 ″.

Este o soluție interesantă în special pentru companiile mici sau dacă un singur om se află pe șantier și trebuie să se ocupe de transport și de încărcarea și descărcarea dispozitivului din mașină. Wagner Airless este echipat cu un furtun de 1/2 ″ cu diametrul interior de 13 mm pentru chit, precum și pistolul AG14 sau AG19 pentru compusul de umplutură și o duză corespunzătoare. O caracteristică destul de practică este etanșarea separată a filtrului principal pentru compusul de umplutură, precum și rezervorul de ulei.

Pulverizator wagner ps 3.39

Wagner HeavyCoat 750 – pulverizatorul Electric Airless

Wagner HeavyCoat HC 750 E este o pompă cu piston hidraulică foarte puternică, alimentată cu electricitate. Această pompă de pulverizare Airless se potrivește proiectelor industriale mari. Wagner HC 750 E este unul dintre cele mai puternice pulverizatoare de vopsea care pot fi folosite cu electricitate standard. Nu aveți nevoie de curent de mare putere pentru a funcționa cu această pompă.

Acest pulverizator este potrivit pentru pulverizarea următoarelor materiale: acoperiri de protecție împotriva incendiilor, vopsele cu emulsie, vopsele din latex, lipici pentru fibrină, protecție la coroziune, vopsea de fier mica, praf de zinc, strat gros și bitume.

Wagner HeavyCoat HC 950 SSP – de înaltă calitate 

Wagner HeavyCoat HC 950 SSP este potrivit pentru proiecte foarte mari, cum ar fi case multifamiliale, clădiri comerciale și clădiri industriale, precum și pentru locuri de muncă medii și mari, cu o producție zilnică de până la 800 m². Pentru prelucrarea materialelor, recomandăm versiunea echipamentului SSP, un piston suplimentar, care sprijină și simplifică prelucrarea mediilor de pulverizare groase.

Rata maximă de livrare este de 6,6 litri pe minut (duza: 0,052 ″), presiunea maximă de lucru este puțin mai mare decât modelele Graco. Greutatea este de 84 kg cu pistonul cu scule SSP iar fără SSP cu un kilogram mai puțin. Livrarea de la producător are loc în echipamentul cu un furtun de 1/2 ″ cu diametrul interior de 13 mm și pistolul de pulverizare Wagner AG19 cu o duză specială pentru chit.

Pulverizator wagner HC 750 E SSP
Wagner HC 950 SSP

Wagner HeavyCoat HC 970 SSP – cel mai puternic

Wagner HeavyCoat HC 970 SSP este cel mai puternic pulverizator Airless din clasa sa. 10 litri pe minut de livrare cu o presiune maximă de lucru de 250 bar și o dimensiune a duzei de până la 0,056 ″.

Cu alte cuvinte, un pulverizator pentru lucrările de vopsire foarte mari și materiale foarte vâscoase. Cu HC 970, sunt posibile capacități de suprafață de peste 800 m² pe zi lucrătoare. Din nou, unitatea de dozare SSP este disponibilă pentru medii de pulverizare foarte vâscoase, cum ar fi gletul. Cu un furtun de 1/2 ″ cu diametrul intern de 13 mm, pistolul pulverizator Wagner AG19 și chitarea cu duză corespunzătoare, aceast dispozitiv Airless este perfect echipat pentru pulverizarea cu glet.

Pentru a obține performanțe ridicate, este necesară o conexiune de 400 V, care ar trebui să fie disponibilă pe majoritatea șantierelor mari. Greutatea corespunde puterii și este de 100 kg, cu un kilogram în plus în versiunea SSP scoop piston.

Pulverizatoare speciale pentru glet

În timp ce pulverizatoarele de mai sus au o gamă largă de aplicații, Graco are două pulverizatoare foarte specializate pentru pulverizarea gletului. Dacă doriți un pulverizator dedicat acestui tip de material, atunci luați în considerare aceste două.

T-Max 506

Această pompă fără aer este ideală pentru glet. Mulțumită unei viteze de livrare maxime de 6,4 l / min și accesoriilor special concepute pentru aplicațiile materialelor din ipsos, Graco T-Max 506 garantează o productivitate mai mare și timpi de finalizare a lucrărilor mai rapide.

Furtun 15 m

Recipientul pentru materiale – 60 litres

T-Max 657

Dacă doriți o versiune mai puternică a modelului T-Max 506 de mai sus, această pompă Airless este, de asemenea, specializată în pulverizarea gletului cu o presiune și rată de livrare mai mare. Are viteza de livrare de maximă 7,2 l / min și accesorii special concepute pentru aplicațiile din materiale din ipsos, Graco T-Max 657 garantează o productivitate mai mare și un timp de finalizare a lucrării mai rapid.

Furtun – 30 m

Recipientul pentru materiale – 90 litres

T-Max 6912

Cea mai recentă ediție a gamei Graco T-Max, T-Max 6912 are o cantitate de livrare de 12 litri pe minut și un recipient mai mare pentru fluxul de material neîntrerupt în sistem.

Graco TMAX 6912 Airless / Air-assisted oferă urmatoarele:

 • Grosimea maximă pentru răzuitor: 0.071″ with RAC X SwitchTip
 • Rata de livrare maximă: 12 l / min.
 • Presiunea maximă: 69 bar
 • Puterea motorului: 2 kW
 • Voltaj: 230 V / 50 Hz

tmax 6912

Graco T-Max 6912

Ce materiale pot fi utilizate cu o mașină de pulverizare Airless?

Nu tot gletul poate fi pulverizată cu un dispozitiv Airless fără probleme. Iată cele mai frecvente gleturi de pulverizare care pot fi procesate cu un dispozitiv Airless:

 • Bito MS 108
 • Brillux Airless Filler 1885 & 1890
 • Caparol KF
 • Diesco
 • Dinova Airless Spray Filler ELF
 • GIMA AIRLESS SPRAY PACKAGE
 • Herbol Spraypipe Airless
 • Knauf Sheetrock Super Finish
 • Maxit Airless Spray Filler G
 • METYLAN RENOMINE PREPARED PAPER
 • Murexin Airless Spraypipe Durapid AS 30
 • Palmcolor Airless Spray D5
 • ProfiTec P 590 spray filler
 • Pufamur RAK 3
 • Relius Spray Filler Fine
 • Rigips ProMix Airless F
 • SIGMA Spray Filler
 • StoLevell In AS
 • Tex-Color Airless
 • Zero Airless fine
 • 605 Megamur Airless easy & 606 Megamur Airless fine

Cumpărare sau închiriere?

Cumpărarea sau închirierea unui pulverizator? Aceasta este o întrebare serioasă pentru mulți zugravi, deoarece un pulverizator de vopsea Airless poate fi foarte costisitor. Depinde de dumneavoastră să vedeți dacă tipul de muncă pe care îl faceți merită să investestiți într-un pulverizator de vopsea. Pentru cei care nu au nevoie de o mașină Airless tot timpul, probabil închirierea uneia este cea mai bună opțiune.

Mai multe informații pe blogul nostru: Pompe airless mici pentru cei care vor sa isi zugraveasca singuri

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să obțineți unul dintre aceste produse văzute în acest articol,  il puteți contacta pe Sergiu pe 0757.164.567, completați formularul de mai jos sau trimiteți-ne un e-mail. Dacă doriți să cumpărați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți verifica în magazinul nostru online.