De curând, Brillux a public un videoclip interesant cu privirea la reechiparea aparatului Wagner SF 23 Select de la Airless la Aircoat (Ce este Aircoat?). Am primit o serie de întrebări în legătură cu acest subiect, deoarece din videoclip nu reiese foarte clar ce componente sunt necesare pentru a efectua conversia de la Airless la Aircoat.

În următorul articol completăm acest videoclip cu informațiile necesare referitoare la componente (unitate de reglare a presiunii, furtun dublu și pistol AirCoat) și oferim informații suplimentare cu privire la componente și montaj.

Acest ghid este valabil și pentru toate celelalte modele Wagner SF 23, cum ar fi Wagner SF 23 Pro sau Wagner SF 23 Plus, precum și multe alte aparate Airless care pot fi reechipate în același mod. Iată încă o dată videoclipul de la Brillux:

Care componente sunt necesare pentru conversia de la Airless la Aircoat?

Pe lângă un compresor pentru pregătirea aerului comprimat, mai sunt necesare câteva componente pentru reechiparea aparatului Wagner SF 23 oferit de Brillux de la aparat Airless la aparat de lăcuit Aircoat. Iată prezentarea generală a componentelor individuale, precum și o explicație detaliată a funcției și montajului.

wagner-aircoat-regler-anbausatz-0340250-28208-0340250_600x600

Unitate de reglare a presiunii pentru conversia de la Airless la Aircoat

Unitatea de reglare a presiunii este montată pe cadrul aparatului SF 23 și servește la reglarea alimentării cu aer. Pe una dintre părți este conectată alimentarea cu aer (prin intermediul unui furtun) de la compresor. Unitatea de reglare permite controlarea cu precizie a alimentării cu aer comprimat.

În mod normal, este suficientă o presiune mai mică de sub 2 bari. Furtunul de aer al furtunului dublu se conectează pe cealaltă parte a unității de reglare a presiunii. Trebuie obligatoriu să se acorde atenție aici, întrucât, uneori, furtunul de aer este confundat cu cel de vopsea.

În următorul videoclip este disponibil un ghid rapid cu privire la montarea unității de reglare:

Furtun dublu pentru conversia de la Airless la Aircoat

Furtunul dublu are o lungime de 7,5 m și este necesar pentru alimentarea pistolului Aircoat cu aer de la compresor și cu lac de la aparatul Airless. Furtunul albastru este furtunul de aer, iar furtunul galben transportă lacul.

Este important ca atât la aparatul de lăcuire, cât și la pistolul furtunului de aer să se conecteze racordurile de alimentare cu aer, respectiv de alimentare cu vopsea. În caz contrar, lacul poate pătrunde în canalul de aer, iar furtunul, precum și pistolul pot fi contaminate și deteriorate.

Wagner AirCoat Doppelschlauch

Furtun dublu AirCoat Wagner

Pistol Aircoat pentru Brillux SF 23

Ca pistol Aircoat, este potrivit Wagner GM 4600 AC cu racord dublu pentru aer (stânga) și lac (în partea dreaptă a imaginii). În mânerul pistolului se găsește un filtru, care trebuie curățat, respectiv înlocuit periodic.

În fața pistolului se află duza Aircoat, care ar trebui aleasă în funcție de lacul folosit. Există, de asemenea, un capac de aer în partea din față a pistolului pentru a regla alimentarea cu aer. Am pus la dispoziție informații detaliate despre capacele de aer în articolul de pe blog intitulat Capace de aer pentru pistoale Wagner Aircoat.

Wagner GM 4600 Aircoat-Pistole

Pistol Aircoat Wagner GM 4600

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.