Acest articol vă va arăta cum să alegeți duza Airless potrivită, folosind mai multe exemple de la prduse precum DEMA, Rotenbach, Dino Power și alte pulverizatoare de vopsea Airless, pe care le puteți găsi adesea pe Ebay și Amazon.

De asemenea, avem informații și link-uri pentru mărci precum Wagner, Graco și FARBMAX.

 

Selectarea duzei potrivite vă va asigura că mașina dvs. funcționează optim, are o durată de viață mai lungă și va reduce costurile înlocuirii pieselor de schimb sau de întreținere.

Puteți verifica aici și Ghidul pentru pulverizatoarele Airless (articol detaliat despre compatibilitatea vârfului de pulverizare cu alte arme de pulverizare).

Scopul duzei Airless este de a determina lățimea razei spray-ului și debitul acestuia.

Pompa mașinii produce presiunea, care acționează asupra orificiului duzei Airless.

Fiecare duză va avea următoarele specificații generale:

duza airless wagner hea

Duza Airless Wagner

 1. Un mâner din plastic – în formă și codat color. Săgeata indică direcția de pulverizare și majoritatea companiilor au duze codate în culori ca ghid de compatibilitate.
 2. Mărimea unei găuri, de obicei exprimată în centimetri. Un număr de 3 cifre sau 4 cifre, care reprezintă dimensiunea găurii de foraj, lățimea razei și unghiul de pulverizare
 3. Aplicațiile lor recomandate. Unele duze Airless sunt utilizate doar pentru anumite aplicații, altele sunt recomandate pentru anumite locuri de muncă, dar au mai multă flexibilitate și pentru alte proiecte.
 4. Unele duze Airless vor avea abrevieri suplimentare pentru a descrie în continuare caracteristicile lor principale.

Ca un exemplu: să luăm în considerare o mașină Airless cu o capacitate de pulverizare de aproximativ 1 litru pe minut; din fișa tehnică, o astfel de mașină poate fi utilizată cel mult cu o duză 515. Acest lucru înseamnă că este potrivit pentru lacuri și vopsea cu emulsie interioară. Aceste mașini nu sunt potrivite pentru vopsirea fațadelor sau aplicarea de mastice sau vopsele de acoperiș, deoarece nu au suficientă putere. Dar ce înseamnă numărul 515? Să aflăm …

Înțelegerea numărului duzei Airless

Numărul de 3 cifre (5-1-5) vă indică dimensiunea găurii în centimetri, lățimea razei și unghiul de pulverizare, acesta poate fi descifrat după cum urmează:

Unghiul de pulverizare al duzei 211, 317, 413 and 515

Unghiul de pulverizare al duzei 211, 317, 413 and 515

Numărul din fața lui 5 (515)

Primul număr 5 indică unghiul de deschidere cu care pistolul de pulverizare  va pulveriza materialul. Pentru a calcula acest unghi, pur și simplu puneți un zero în fața cifrei, deci pentru 5 avem 50 de grade, 4 înseamnă 40 de grade, 3 pentru 30 de grade și așa mai departe. Așadar, unghiul este răspândirea la care materialul este expulzat prin gaură prin acest unghi de atomizare.

Luați același număr în față și înmulțiți cu 5, veți avea lățimea ventilatorului atunci când pistolul de pulverizare este ținut perpendicular, la 25 cm de suprafață. Acest lucru înseamnă că, pentru exemplul nostru de mai sus, o duză Airless 515 va produce o lățime a ventilatorului de pulverizare de 25 cm (5 x 5 = 25).

Dacă vreau să vopsesc o suprafață mare, de exemplu un perete, atunci este de preferat un unghi de pulverizare cât mai larg, cu care poate acoperi o suprafață mai mare.

Pentru pulverizarea mai detaliată, de exemplu grinzi sau rame pentru ferestre, este preferabilă o duză care să permită o atomizare mai precisă. În acest caz, noi am alege o duză airless cu unghi de 20 de grade. De exemplu, duza airless cu numărul 211.

Pe capul duzei fără aer apare o combinație de trei numere. Am descifrat deja prima cifră a acestui număr de 3 cifre. Adică primii 5 pentru duza 515. Acum pentru al doilea doi …

Următoarele 2 numere (515)

Mărimea găruii duzei airless

Mărimea găruii duzei

1 și 5 alcătuiesc numărul 15. Acest lucru indică diametrul găurii prin care materialul este pulverizat. În acest caz, 15 reprezintă 0,015 inci. Pentru a converti centimetri în centimetri, înmulțiți de 2,5 ori numărul special. De exemplu, o gaură de 0,019 ″ este echivalentă cu o gaură de 0,048 cm, aproximativ o jumătate de milimetru.

Mărimea maximă a găurii 0.051” or 1.2954 mm

Pentru a rezuma: la pulverizarea vopselei cu emulsie interioară, folosesc duza 515, deoarece am nevoie de un diametru mai mare pentru a face acest lucru. De exemplu, 0.015 inci, ceea ce corespunde la 0,38 mm. Când am un material deosebit de fin, ar trebui să folosesc o duză mai mică, cu un orificiu de 0,009 ″.

Alegerea duzei airless potrivite depinde de vopseaua sau materialul pe care îl utilizați – verificați mai întâi fișa tehnică.

Materialele moderne conțin acum instrucțiuni pentru dimensiunile compatibile ale duzei Airless și fiecare producător are un tabel cu specificații tehnice pentru gama lor specială de duze Airless. Această fișă tehnică poate fi comparată cu prospectul medicamentului. Veți găsi informații despre utilizarea lor și recomandări pentru produsele pe care le pot pulveriza duzele fără aer.

Tabelul vârfurilor de pulverizare FARBMAX 

Aruncați o privire la graficul nostru cu duze Airless pentru a vă oferi o idee despre care duza funcționează cel mai bine cu echipamentul dvs. Airless. De exemplu, tipuri de materiale: lacuri, vopsele interioare, pentru fațade … și care este recomandată pentru fiecare duză Airless.

Puteți găsi tabelul pentru duze FARBMAX cu caracteristicile vârfurilor aici.

Alegerea categoriilor generale de duze Airless potrivite

Duzele pot fi definite pe scară largă ca făcând parte din una din cele 4 categorii:

 1. Presiune redusă pentru lucrări de vopsea interioară și proiecte mici
 2. Aplicații profesionale pentru lucrări de vopsea interioară și exterioară în sectorul rezidențial și comercial
 3. Proiecte grele pentru lucrări de vopsire cu vâscozitate ridicată și materiale texturate.
 4. Duze pentru utilizare specifică, precum cele utilizate pentru marcajele rutiere și terenurile de sport.

Exemple de duze pe care le puteți folosi:

Duzele 211 sunt utilizate pentru a lucra cu lacuri ușoare și pulverizați mai precis. De exemplu, pentru a vopsi grinzi și rame de ferestre.

Pentru a picta suprafețe mai mari, cum ar fi tavanele sau mesele, ar fi mai potrivit să folosiți o duză 411 cu lacuri sau vopsele / materiale interioare

Pentru a picta camere sau case, o duză 515 ar face cel mai bine.

Ce duze sunt potrivite pentru aceste pulverizatoare de vopsea?

Exemple de duze adecvate pulverizatorului de vopsea și a pistolului prezentate în videoclip sunt:

FARBMAX Silver tip. Preț: 16,80 € + TVA
Wagner TradeTip 3. Preț: € 38.48 + TVA
Graco RAC V. Preț: 48,98 € + TVA

Exemple de duze care NU sunt potrivite pentru acest pistol: duzele din seria Graco RAC X (cele albastre) nu sunt potrivite pentru acest pistol.

Se folosește prea multă vopsea? Folosiți o duză mai mică sau creșteți unghiul

Pulverizarea airless necesită stăpânire și abilitatea dvs. de a ajusta setarea de presiune pentru a se potrivi optim cu materialul și aplicația dvs. de muncă, oricum alegerea duzei contează și ea. Dacă simțiți că prea mult material iese din pistol, luați în considerare scăderea presiunii sau schimbarea duzei. Doar aminteste-ti:

Trecerea de la un 419 la un 519, va crește raza și unghiul de pulverizare

Trecerea de la un 519 la un 517 va scădea dimensiunea orificiului de la 0,019 ″ la 0,017 ″.

Deoarece este posibil să nu doriți să faceți compromisuri în ceea ce privește unghiul și raza de pulverizare, deoarece zona cu care lucrați este probabil să rămână fixată, opțiunea dvs. devine apoi să reduceți dimensiunea găurii

Ce se întâmplă când duza se uzează?

Observați:

 • Modelul de pulverizare dezvoltând zone mai deschise și mai întunecate
 • O rază mai mică, precum unghiul de pulverizare ar fi scăzut
 • Rămâneți fără vopsea mai repede decât de obicei?

O duză uzată se observă atunci când apar „cozi” pe ambele capete ale modelului de pulverizare, când raza scade sau când este necesară mai multă vopsea pentru a acoperi aceeași suprafață.

Acest lucru se datorează faptului că duza își pierde forma și / sau se înfundă. O nouă duză are o formă asemănătoare cu un hot dog, este lungă și îngustă, cu margini rotunjite. Deoarece este folosită, gaura duzei se lărgește și se scurtează, devenind mai degrabă ca un cozonac de burger.

Mai mult material este apoi dispersat la mijloc și mai puțin la exterior. Rata de livrare a vopselei și acoperirea suprafeței sunt, de asemenea, compromise.

Concluzie

Duzele Airless sunt unele dintre cele mai obisnuite piese de schimb care sunt înlocuite frecvent la utilizarea regulată. Avem posturi suplimentare care acoperă pistoalele pulverizatoare, filtrele și diferite accesorii necesare funcționării corecte pulverizatoarelor de vopsea.

Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să ne lăsați un comentariu și vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Reducerea suprapunerii Partea I

 

Reducerea suprapunerii Partea II

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.