Există o vastă varietate de pistoale pentru vopsea pe piață.

Să ai de unde alege este foarte bine, dar poate fi uneori destul de complicat: de ce ai prefera un pistol Airless, unul AirCoat și pentru ce sunt de fapt pistoalele HVLP?

În acest articol vom încerca să ilustrăm principalele caracteristici, zonele de utilizare a pistoalelor și diferențele dintre acestea.

Pistoalele Airless

Proiectat pentru a atomiza vopseaua și acoperirile în mod eficient, un pistol Airless poate îmbunătăți viteza de aplicare a materialului reducând totodată cantitatea consumată.

Alegerea pistolului Airless depinde în primul rând de materialul care trebuie pulverizat și de pompa la care va fi conectat pistolul.

Cele mai mari mărci sunt Graco, Wagner, Titan și FARBMAX, dar există câteva modele speciale, precum Wagner AG 14, adaptate în special materialelor cu vâscozitate ridicată.

Dacă ar trebui să alegeți: Pistolul Airless Graco Contractor

Acesta este modelul universal printre pistoalele de vopsit Graco.

Funcționează cu toate tipurile de materiale precum coloranți, acrilice, emailuri sau vopsele din latex. Este perfect pentru toate tipurile de aplicații, cum ar fi lacuri sau acoperiri.

graco-contractor-pc-airless-spray-gun-2-4-finger-17y043-300x300

Cât despre duzele Airless…

Duzele pentru pistoalele Airless sunt disponibile în diverse dimensiuni și sunt potrivite și pentru FARBMAX, Wagner, Titan și Graco.

Pistoalele AirCoat

Pistoalele de vopsit Aircoat sunt special concepute pentru a lucra cu emailuri și pentru a realiza finisaje de înaltă calitate.

Aplicațiile pistolului AirCoat sunt diferite de cele ale unui pistol Airless: rezultatul final este de o calitate superioară datorită presiunii mai mici de pulverizare.

Această caracteristică permite pulverizarea perfectă pe lemn, suprafețe metalice (cum ar fi vopsea pentru mașini) și vopsele anticorozive.

Din această cauză, un pistol AirCoat este recomandat în special pentru tâmplari, producători de dulapuri, zugravi industriali. Și în sfârșit: consumul de vopsea poate fi redus cu până la 30% cu ajutorul unui pistol aerian!

Cele mai utilizate modele sunt Graco G40 și Wagner GM 4600 AC.

Dacă ar trebui să alegeți: Pistolul AirCoat Wagner GM 4600 AC

Pistolul AirCoat Wagner GM 4600 AC este apreciat în special datorită mânerului ergonomic și presiunii de funcționare de 250 bar.

wagner-gm-4600-ac-aircoat-spray-gun

Duzele AirCoat sunt disponibile în mai multe dimensiuni și sunt potrivite pentru pistoalele Kremlin, Wagner, Optima și Graco.

Pistoalele HVLP

The High Volume Low Pressure (HVLP), abrevierea este utilizată pentru a defini un anumit tip de pistol de vopsit a cărui forță de pulverizare este redusă în comparație cu pistoalele de pulverizare Airless.

Într-adevăr, munca cu presiune joasă poate evita un posibil efect de recul în timp ce transferă mai mult material pe suprafață.

Datorită acestor caracteristici, un pistol HVLP oferă finisaje mai bune, economii considerabile de vopsea în timp ce generează mai puțină ceață de pulverizare.

În general, vopseaua intră într-un rezervor chiar sub pistol: recipientul are adesea o capacitate de un litru pentru ușurarea muncii și nu împiedică mișcarea brațului.

Pistoalele de vopsire HVLP sunt prețuite de tâmplarii și dulgherii care își pot picta mobilierul, dar și de mulți pasionați de meșteșuguri și servicii de întreținere pentru o utilizare mai puțin intensă decât pistolele cu pulverizare Airless sau AirCoat.

Dacă ar trebui să alegeți: Pistolul cu presiune joasă Graco Edge II Plus

graco-hvlp-edge-ii-plus-spray-gun-with-1-liter-flexliner-system-17p483

Pistoalele de pulverizare pe scurt

Pistoalele Airless
Pistoalele Aircoat
Pistoalele HVLP
Avantaje:

  • aplicarea rapidă a materialului pe o suprafață mai mare
  • o alegere pentru toate bugetele și dimensiunile proiectului
Avantaje:

  • calitate superioară de pulverizare și finisaje perfecte
  • economie de materiale (cu până la 30% mai puțin)
Avantaje:

  • fără efect de ceață
  • finisaje de înaltă calitate cu mai puține materiale
Dezavantaje:

  • ceață în timpul pulverizării
Dezavantaje:

  • cost inițial ridicat decât pistoalele Airless
Dezavantaje:

  • numai pentru suprafețe mici
Sfat:

pentru zugravi care lucrează cu tot felul de materiale

Sfat:

ideal pentru vopsele industriale

Sfat:

pentru tâmplari și producători de mobilă

duză FARBMAXDuză + suport de duză FARBMAX

Duză Wagner AC 4500, AC 4600 & AC 4700Duză Wagner AC 4500, AC 4600 & AC 4700

Mai multe informații pe blogul nostru: HVLP și XVLP: Pulverizatoare pentru Proiecte Mici

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.