Cum sa alegi duza potrivita

Ghidul nostru pentru sfaturi pentru echipamentele airless cuprinde video-ul de mai jos și articolul nostru.

De asemenea, avem tabele pentru a vă ajuta în alegerea duzei potrivite în funcție de aplicație.

1. Cum să alegeți un vârf de pulverizare Airless

Verificați fișa tehnică, TDS a materialului pe care îl utilizați

Prima dvs. cautare sunt indatele tehnice incluse pe eticheta produsului. Majoritatea materialelor vândute astăzi sunt obligate să afișeze informații relevante despre produse și date tehnice pentru aplicații adecvate.

O secțiune pentru dimensiunile recomandate pentru vârfurile de pulverizare va fi inclusă în fișa tehnică a produsului. (Mai jos în articol avem recomandări și exemple pentru utilizarea unui vârf de pulverizare în afara domeniului recomandat.)

Verificați ambalajul produsului

Unele tipuri de pulverizare Airless au aplicații clar menționate. Unele sfaturi de pulverizare sunt foarte specializate pentru anumite materiale sau cerințe de lucru.

Producătorii precum FARBMAX, Graco, Wagner și Titan codifică culorile sfaturi de pulverizare pentru o referință ușoară. De asemenea, adesea indică aplicațiile potrivite pentru respectivul vârf de pulverizare pe ambalajul propriu-zis.

Airless Discounter tabelul duzelor

Faceți clic pe link-ul de mai jos sau mergeți pe site-ul nostru și căutați “tabelul pentru duze” în partea de jos a paginii web în meniul de jos. Tabelul duzelor ne spune numărul vârfului de pulverizare urmat de aplicațiile sugerate, dimensiunea găurii, unghiul de pulverizare și recomandarea filtrului.

Alegerea numărul vârfului de pulverizare și cerințele de activitate

Pentru opțiunea a 4-a trebuie să înțelegem ce înseamnă numărul vârfului de pulverizare. (Explicație detaliată la punctul 2.) Pentru numerele de vârf de pulverizare din trei cifre, primul număr vă indică unghiul de pulverizare (un șarj curat folosind regula 2x sau 5x vă va ajuta să determinați lățimea pulverizarii). Numerele inferioare 1xx, 2xx, 3xx etc sunt lățimea îngustă a duzei de pulverizare utilizată pentru pulverizarea zonelor de suprafață înguste, de ex. balustrade pentru scari, dulapuri, dulapuri, usi, garduri.

Numerele vârfului de pulverizare începând cu 5xx sau 6xx sunt utilizate pentru pereții interiori și exteriori. Pentru numerele cu patru cifre ale vârfului de pulverizare, primele două cifre sunt unghiul de pulverizare. În acest caz, un număr de 4 cifre, începând cu 12xx, este o lățime foarte mare a razei de pulverizare utilizat pentru pereții de construcții noi, cel mai probabil.

Două cifre sunt dimensiunea orificiului vârfului de pulverizare în miimi de centimetri. Toți producătorii au folosit sistemul de numerotare în centimetri, dar dimensiunea poate fi convertită la milimetri atunci când este necesar. Materialele cu particule mai mari sau cu materiale vâscoase mai mari vor necesita dimensiuni mai mari ale orificiilor.

Vă rugăm să rețineți:

Facem presupunerea că folosiți echipamente profesionale de pulverizare a vopselei Airless. Pulverizatoarele semiprofesionale și modelele DIY adesea nu au o rată suficientă de livrare sau presiune de pulverizare pentru a face față unor sarcini mai solicitante. Dacă nu sunteți sigur dacă pulverizatorul dvs. Airless se poate ocupa de cerințele dvs. de lucru, vă rugăm să ne contactați și vă putem ajuta.

2. Înțelegerea numărului vârfului de pulverizare Airless

Sa luam de exemplu numărul de vârf de pulverizare 515 ca exemplu. Numărul de 3 cifre (5-1-5) vă indică unghiul de pulverizare și, prin urmare, raza și dimensiunea găurii în mii de centimetri. Se poate descifra după cum urmează:

Numărul 5 din față (5xx)

Primul număr 5 indică unghiul de deschidere cu care pistolul Airless scoate materialul pe suprafață. Pentru a calcula acest unghi pur și simplu puneți un zero în fața cifrei, deci pentru 5 avem 50 de grade, 4 înseamnă 40 de grade, 3 pentru 30 de grade și așa mai departe și așa mai departe. Pentru a fi precis, unghiul este raza cu care materialul este expulzat prin orificiu cu acest unghi de atomizare.

Unghiul de pulverizare al duzei 211, 317, 413 and 515

Numărul vârfului de pulverizare și unghiul de pulverizare

2x Regula pentru determinarea razei utilizând sistemul Imperial

Luați numărul din față și înmulțiți cu 2, acest lucru vă va oferi lățimea ventilatorului de pulverizare în centimetri când este ținută perpendiculară, la 12 centimetri de suprafața de pulverizare. Pentru exemplul nostru de mai sus, luăm 5 x 2 egal cu o lățime a ventilatorului de pulverizare de 10 inch.

5x Regula pentru determinarea lățimii razei de pulverizare utilizând sistemul Metric

Luați același număr în față și înmulțiți cu 5, vă va oferi lățimea ventilatorului când pistolul de pulverizare este ținut perpendicular, la 25 cm de suprafață. Aceasta înseamnă că, pentru exemplul de mai sus, o duza 515 va produce o lățime a razei de pulverizare de 25 cm (5 x 5 = 25).

Dacă doriți să vopsiti o suprafață mare, de exemplu un perete de construcție nou, atunci este preferabil un unghi de pulverizare cât mai larg posibil, cu ajutorul căruia puteți acoperi o suprafață mare. În acest caz, folosim un număr de vârf de pulverizare de 12xx (număr de 4 cifre). Aceasta produce un unghi de pulverizare de 120 grade și o lățime a razei de 60 cm +

Pentru pulverizarea mai detaliată, de exemplu grinzi sau rame de ferestre, este de preferat un vârf de pulverizare care permite o atomizare mai precisă. În acest caz, am alege un vârf de pulverizare Airless cu un unghi de 20 de grade. De exemplu, vârful de pulverizare Airless a fost numit 211.

O combinație de trei cifre apare pe capul vârfului de pulverizare fără aer. Am descifrat deja prima cifră a acestui număr de 3 cifre. Adică, primul 5 pentru duza 515. Acum pentru cele două …

Următoarele două numere (x15)

Numărul 1 și 5 reprezintă numărul 15. Aceasta indică diametrul orificiului prin care materialul este pulverizat. În acest caz, 15 reprezintă 0,015 inch. Pentru a converti centimetri la centimetri, înmulțiți de 2,5 ori numărul specific. De exemplu, o gaură de 0,019 “este echivalentă cu o gaură de 0,048 cm, aproximativ jumătate de milimetru.

Aparatele de pulverizare fără aer vor cita adesea o dimensiune maximă a vârfului de pulverizare, exprimată ca ex. Max. vârful mărimii 0,051 “(sau 1,2954 mm). Aceasta înseamnă că producătorul sugerează utilizarea unui număr de vârf de pulverizare a cărui capăt nu depășește x51.

Semnificația numărului vârfului de pulverizare

Prima cifră vă indică unghiul de pulverizare și lățimea razei.

Al doilea număr vă indică mărimea orificiului / mărimea găurii în miimi de centimetri.

Pentru vârfurile de pulverizare cu 4 cifre, primele două cifre sunt unghiul de pulverizare și lățimea razei, iar ultimele două cifre sunt dimensiunea găurii.

Rețineți: Dimensiunea și volumul orificiului vârfului de pulverizare

Dublarea mărimii diametrului vârfului de pulverizare va duce la o creștere mai mare a volumului de material care trece prin vârful de pulverizare. Acest lucru se datorează faptului că raportul este neliniar – dublarea diametrului este o creștere de aproape 4 ori față de dimensiunea găurii reale. (Aproximativ 3.974 de ori pentru găurile în formă radială.)

3. Construcția vârfului de pulverizare

duza airless wagner hea

Wagner Spray Tip

Scopul vârfului de pulverizare este de a produce lățimea razei dorită modelului de pulverizare și a debitului. Pompa aparatului produce presiunea, care acționează împotriva dimensiunii orificiului vârfului de aerisire Airless. Fiecare vârf de pulverizare va avea următoarele specificații generale:

 1. Un mâner din plastic cu semnificatii în culori. Săgeata indică direcția spray-ului și majoritatea companiilor au sfaturi codate în culori ca un ghid de compatibilitate pentru anumite aplicații.
 2. Un cilindru din oțel inoxidabil.
 3. Un vârf de carbură de wolfram.
 4. Un număr de 3 sau 4 cifre pe mâner, care reprezintă unghiul de pulverizare, lățimea razei și dimensiunea găurii. Ex. 615 pentru un unghi de pulverizare de 60 de grade, o lățime a razei de 30 cm (12 țoli) și o dimensiune a găurii de 0,015 țoli.
 5. Unele duze vor avea abrevieri suplimentare pentru a descrie caracteristicile lor principale. Ex. LP pentru presiune joasă, FF pentru finisare fină.

4. Locul unde se pune garnitura duzei

Adesea, atunci când achiziționați un nou vârf de pulverizare, produsul va include si o garnitura. Garnitura vârfului de pulverizare sunt plasate în interiorul dispozitivului de protecție a vârfului de pulverizare Versiunile mai noi de vârf de pulverizare, vă permit să introduceți în dispozitivul de protecție împotriva pulverizării folosind partea inferioară a vârfului de pulverizare.

Garnituri comune Graco

 • Negru (sigiliul standard)
 • Galben (solvent sau substanțe chimice dure). De exemplu lac

Garniturile comune Wagner

  • Garnitură albă utilizată pentru toate materialele

Garnituri găsite în magazinul Airless Discounter

 • Garniturile standard de culoare albă, metalică și neagră
 • Garniturile Wagner pentru duzele Trade Tip
 • Garnituri Graco pentru XHD, RAC X FF LP (negru) (pe bază de apă) și RAC X FF LP (galben) (pe bază de solvenți), RAC X OneSeal și RAC 5 OneSeal.

Lipsește scaunul vârfului de pulverizare? Vârful de pulverizare va fi ușor mai liber decât de obicei.

Dacă se scurge vopseaua, este posibil ca vârful de pulverizare să lipsească sau garniturile să fie uzate.

Întrebarea clientului: Când înlocuiți garnitura sau sigiliul? Deoarece ați primit un nou vârf de pulverizare, vă recomandăm să înlocuiți garnitura.

5. Garzile pentru pompele airless

Sunt piesele in care se intruduce duza. Protecția împotriva pulverizării ține vârful de pulverizare, garnitura și etanșarea.

Părțile de pulverizare se vor potrivi cu fiecare pistol de pulverizare?

Filetele de pe dispozitivul de protecție sunt universale – dimensiunea standard este de 7/8 “- și se potrivesc cu cele mai multe pistoale de pulverizare. Puteți folosi gărzile Graco pentru pistoalele Wagner și gărzile Wagner pentru pistoalele Graco Spray. FARBMAX și Titan folosesc firul standard de 7/8 “, astfel încât ar trebui să puteți utiliza agenții de pulverizare în toate modelele și brandurile.

Suprafețele de pulverizare Wagner au, de asemenea, un filet F 11/16 “, împreună cu șurubul standard G 7/8”. Apărătoarele de pulverizare sunt atât negre, deci asigurați-vă că ați verificat dimensiunea – 11/16 “sunt mai mici și mai scurte decât cele 7/8”.

Întrebarea clientului: Pistolul meu Titan se va potrivi cu racul meu Graco? Da.

Se vor potrivi duzele pe fiecare rac?

Nu. Duzele de pulverizare nu se potrivesc întotdeauna asa ușor în dispozitivul de protecție împotriva pulverizării. Luați notă de următoarele protecții împotriva pulverizării și compatibilitatea cu diferite duze.

Graco are noul RAC X (albastru), vechi RAC V (portocaliu) și XHD RAC (gri).

Wagner are doua tipuri de garzi, unul în negru pentru duze de pulverizare TradeTip 3  și unul în galben pentru vaporii din aer mai scăzut si duzele TwinTip . În Europa, Wagner are astfel garda neagră în două dimensiuni F  11/16 “și G  7/8”. Filetul F 11/16 “este mai mic și mai scurt decât filetul G 7/8”.

Titan are garzile lor No Build (negru), Flat Tip Guard (roșu) și Garda reglabilă (negru). Acestea sunt toate filetele de 7/8 “și sunt pulverizate. Ele au o presiune maximă de 345 bari. Titan are astfel și garnitura lor de înaltă presiune (gri) cu filet de 7/8 “și o presiune maximă de lucru de 530 bar.

FARBMAX a ales sa pastreze culorile Graco de garzile sale si pentru modelele vechi și noi. Cu garda albastră fiind cea mai recentă versiune și fiind portocalie versiunea lor mai veche. Calitatea rămâne la un standard ridicat, singura diferență fiind alegerea duzei pe care le folosiți.

Garda

Compatibilitatea cu diferite branduri

Compatibilitatea duzelor cu alte branduri

Suport de duze Graco RAC V

Graco RAC V HandTite Guard (orange)

LineLazer (galben) pentru marcarea rutieră, sfaturi vechi Graco (negru) (întreruptă, alegeți cea mai recentă versiune) Wagner Trade Tip 3 (galben, violet, verde), Wagner HEA ProTip (verde), titan SC-6 + (rosu, purpuriu)

Garda Graco RAC X (blue)

Garda Graco RAC X  (blue)

RAC X (albastru), RAC X (maro), RAC X LP (verde) și RAC X FF LP (verde)

Suport duze Graco XHD

Garda Graco XHD RAC  (gri)

 

Suport de duze Wagner TradeTip 3

Garda Wagner (black)

Trade Tip 3 (violet, galben) Titanium SC-6 + (roșu, purpuriu), Titanium TR1 Line Striping (alb) pentru marcarea rutieră, vârfuri Graco care se potrivesc cu vechiul RAC V și FARBMAX Silver (albastru)

Garda FARBMAX

FARBMAX (blue)

Argintiu (albastru) Duze Wagner,  duze Titan , duze Graco care se potrivesc pe vechiul Graco RAC V
Garda Titan (black) SC-6 + (roșu, purpuriu), TR1 Linie (alb) Wagner Trade Tip 3 (galben, purpuriu), duze Graco care se potrivesc cu vechea gardă RAC V și FARBMAX Silver (albastru)

Garzi in magazinul Airless Discounter

FARBMAX nou (albastru) și Versiunea FARBMAX mai veche (portocaliu).

Graco RAC V (portocaliu) + Graco RAC X (albastru) +Graco RAC XHD (gri)

Garda Wagner TradeTip 3 Tip G-Thread 7/8″ (negru) and Wagner TradeTip 3 Tip holder H-Thread 11/16″ (negru)

6. Identificarea vârfului de pulverizare – tipuri, culori și dimensiuni

Tipuri

Duzele standard pot fi folosite la o diversitate mare de materiale. Veți găsi cele mai multe posibilități de “cross-over” folosind aceste duze. Materialele posibile pentru pulverizare includ vopsea anticorozivă, vopsea latex, vopsea acrilică, vopsea emulsie interioară, vopsea emulsie exterioară, acoperire cu acoperiș, rezistență la flacără și silicat.

Este posibil să se utilizeze vârfurile mici, înguste de pulverizare standard pentru pulverizarea lacului. Este, de asemenea, posibil să utilizați unele dintre cele mai largi, mai mari vârfuri de pulverizare standard pentru pulverizarea tencuiala sau glet.

Duzele fine de finisare produc o finisare mai fină decât vârful de pulverizare standard. Aceste duze sunt folosite pentru lucrări de  mobilier și amenajări interioare (pentru o finisare fină netedă) de exemplu Graco FF LP spray tips: 210 sau 310.

Duzele cu presiune joasă sunt utilizate în primul rând pentru pulverizarea cu presiuni cuprinse între 55 și 76 bari (800 până la 1100 psi).

(Speciale) Vârfuri de pulverizare de mare presiune care pot manevra presiuni de pulverizare de până la 344 bar (4989 psi) și altele până la 530 bar (7687 psi). Duze pentru pulverizarea marcajelor rutiere pentru a produce linii uniforme și uniforme.

Standard

Fine Finish

Low Pressure

Specialised – Heavy Duty

Specialised – Marcarea drumurilor

Graco RAC X / 10 (albastru)

Graco RAC V / 5 (negru)

Graco RAC X / 10 (maro) un orificiu mai larg pentru materiale mai groase

Wagner TradeTip 3 (galben)

FARBMAX Silver (albastru)

Graco FF LP (verde)

Wagner TradeTip 3 Fine Finish (violet)

Graco LP (verde) and FF LP (verde)

Wagner HEA ProTip (verde)

Graco (gri) XHD RAC (presiune inalta) Graco LineLazer (galben) pentru marcarea strazilor, parcarilor si a terenurilor de sport.

Titan TR1 Line Striping (albe) pentru marcarea strazilor.

Întrebarea clientului: Cum pot spune dacă am un sfat RAC X, RAC V sau RAC 5? RAC V sunt RAC 5  și invers. RAC V / 5 sunt colorate în culori negre sau galbene. RAC X sunt duze noi de pulverizare de la Graco și sunt codate în culori albastru, maro sau verde.

Culorile duzelor

Wagner Trade Tip3

Wagner Trade Tip 3

Graco RAC X Duze Airless Duză Graco RAC X FF LP Duza Wagner TradeTip 3
Titan TR1

Titan TR1

Duza Graco XHD Duza Graco RAC V Duza Graco RAC X
Wagner Trade Tip 3 Fine Finish

Titan SC-6+ Synergy Fine Finishing

Titan TR2 Fine Finishing

Graco RAC X Graco RAC X LP

Graco RAC X FF LP

Wagner HEA ProTip

Wagner Trade Tip 3

Graco LineLazer

Titan TR2 Line Striping

Titan SC-6+

Titan TR2

Titan TR1 Line Striping Graco XHD RAC

Titan TR1 High Pressure

Graco RAC 5 / V Graco RAC X

Vă rugăm să rețineți: Wagner are și HEA (verde) duze de pulverizare pentru pulverizatoare semiprofesionale, cum ar fi modelele Wagner HEA Control Pro 250 & 350. Aceste duze de pulverizare HEA nu sunt destinate utilizării profesionale. În schimb, alegeți vârful de pulverizare HEA ProTip sau un alt vârf de pulverizare profesional adecvat pentru cerințele materiale și de lucru.

Marimile duzelor

Sfaturile de pulverizare sunt numerotate de la 108 până la 1235.

Să ne uităm la câteva sfaturi comune pentru vopsea. Dacă tabulam dimensiunea găurii în raport cu lățimea razei de pulverizare, vom vedea o creștere treptată a dimensiunii orificiului de găurire pe măsură ce crește unghiul de pulverizare. Dar acesta este doar un ghid dur. Aveți o gamă largă de opțiuni între vârfurile de pulverizare cu același unghi de pulverizare, dar diferite dimensiuni ale orificiilor de găurire sau aceeași dimensiune a orificiilor de găurire, dar diferite unghiuri de pulverizare.

10 cm 15 cm 20 cm 25 cm 30 cm
4 inch 6 inch 8 inch 10 inch 12 inch
0.011″  211 311 411
0.013″ 313 413
0.015″ 415 515
0.017″ 517
0.019″ 619
0.021″ 521 621

ȘTIAȚI? Duzele Graco Fine Finish sunt numerotate cu numerele 108, 210, 310, 510 etc.

Dimensiunea orificiului

Materiale folosite

0.009 to 0.013 Lacuri
0.013 to 0.015 Vopsele pe baza de ulei
0.015 to 0.019 Vopsele latex
0.021 to 0.025 Vopsele mai groase si vopsele elastomerice
0.025 to 0.035 Vopsele elastomerice si sigilanti

Rețineți: Nu vă bazați doar pe numărul de vârf de pulverizare, luați în considerare întotdeauna materialul pe care îl utilizați (vâscozitatea materialelor similare variază în continuare) și capacitatea pulverizatorului Airless (viteza de livrare, presiunea maximă de lucru etc.).

7. O notă rapidă privind tehnica de pulverizare

Perpendicular pe perete, 12 cm / 25 cm de perete. Atunci când pulverizați pereții sau plafoanele înalte utilizați o extensie de pulverizare pentru a menține distanța optimă de pulverizare. Unele tencuieli sunt pulverizate mai departe de perete. Îndoiți genunchii atunci când pulverizați partea inferioară a peretelui pentru a vă asigura unghiul optim de pulverizare și distanța de pulverizare este menținută.

8. O notă rapidă privind presiunea de pulverizare

Presiune (psi)

Presiune (bar)

Sugestii despre duze

800-1100 psi 55 to 76 bar Duzele LP si unele duze FFLP
2000 to 2200 psi 138 to 152 bar unele duze standard, unele duze FFLP
up to 3000 psi up to 207 bar duze standard
up to 5000 psi up to 344 bar unele duze standard*, duzele pentru materiale vascoase
up to 7687 psi up to 530 bar duzele pentru materiale vascoase

*îmbunătățirile tehnologice și utilizarea materialelor de calitate superioară înseamnă că vârfurile de pulverizare standard sunt capabile să reziste la presiuni mai mari. Verificați ambalajul produsului pentru o presiune maximă permisă de lucru.

Întrebarea pentru client: Presiunea de pulverizare pentru finisare fină sau standard? Nu cred că pompa mea are presiune suficientă, am nevoie de mai mult de 1600 psi? Răspunsul la acest lucru constă în materialul pe care îl utilizați și tipul de pulverizator fără aer pe care îl aveți. Setările dvs. de presiune trebuie să fie ajustate pentru vâscozitatea materialului, precum și pentru dimensiunea găurii alese la vârful pulverizatorului. Rata de livrare a pulverizatorului dvs. și considerentele de mediu sunt, de asemenea, factori. Este posibil să aveți un pulverizator de vopsea de intrare care nu este echipat pentru a face față unor sarcini mai exigente și materiale cu viscozitate mai mare. Dacă ne puteți contacta și ne puteți furniza mai multe informații (material? Model de pulverizator fără aer?), Vă vom putea ajuta în continuare.

Întrebarea clientului: Im folosesc un vârf de pulverizare FFLP 210 pentru a-mi pulveriza dulapul (inclusiv ușile și sertarele). Am atârnat ușile pe cârlige, dar când am pulverizat grundul, ușile sunt împinse violent. Folosesc presiune prea mare? Folosesc duzele FFLP care sunt pentru presiune scăzută. Pulverizatorul dvs. Airless are o presiune prea mare? Aveți nevoie de aproximativ 800 până la 1100 psi (55 până la 75 de bari) pentru a pulveriza cu vârfuri de pulverizare cu presiune scăzută.

9. Aplicare obișnuită

Vopsirea dulapurilor si a mobilei

210, 310 fine finish spray tips.

Plinta interioara

210, 310 vârfuri de pulverizare fină . Eventual chiar și 108 pentru o lățime foarte mică a razei pentru balustrade de scară. Pentru suprafetele mai înalte puteți lua în considerare și modelul 510.

Usi

310, finisaj fin pentru uși. Cu multe uși noi puteți opta pentru modelul 510 mai larg, mai ales când le așezați unul lângă celălalt și pulverizați înainte de instalare.

Garduri si suprafete de lemn

310 și 510 de finisare fină.

311, 313, 411, 413, 415 și 515 – depinde de materialele privind cerințele postului.

Pereți interiori și exteriori cu vopsea de latex

515, 517, 519, 615, 617 and 619 for interior walls.

515 up to 617 exterior walls.

Întrebarea clientului: Folosiți o lățime mai mică a razei pentru o presiune mai mică? Puteți și unii zugravi au facut-o,  deși aceasta este o preferința personală. Puteți alege să utilizați o lățime mai mică a razei în timpul perioadelor cu vânt pentru a controla mai bine pulverizarea.

Tavanele interioare

Similar pereților interiori și exteriori. Un vârf de pulverizare popular printre zugravi pentru tavane este vârful de pulverizare 619.

Sfat pentru incepatori: Utilizați duze mai mici la inceput. Pe măsură ce vă îmbunătățiți tehnica și controlul, puteți mări dimensiunea duzei.

Baițuri

Emailuri

Amorse

Vopsea pentru interior

Vopsea pentru exterior

Elastomerice si sigilanți

0.009-0.011
0.013 0.013 0.013
0.015 0.015 0.015 0.015
0.017 0.017 0.017
0.019 0.019
0.021-0.023* 0.021-0.023* 0.021-0.023**
0.025-0-035

*vopselele latex mai groase pot necesita dimensiuni mai largi ale găurilor.

**La elastomericele mai subtiri poate să utilizeze dimensiuni puțin mai mici ale vârfului de pulverizare.

Elastomericele, peretii caselor noi si sigilanti

621 până la 1223 duze de pulverizare pentru elastometria mai ușoară. Unii zugravi au raportat folosind dimensiunile vârfului de pulverizare pentru elastometrii de numai 517. Dacă sunteți fericit și funcționeaza pentru voi, continuati.

625, …, 835, …, 1235 duze de pulverizare. Aveți nevoie de dimensiuni suficient de largi pentru a permite ca materialul să treacă.

Întrebarea clientului: Ce duze ar trebui să dețin? Acest lucru depinde de ceea ce doriți să pulverizați! Dacă trebuia să alegem o “duza universala” (nu se recomandă). Poate următoarele:

Dacă începeți cu un vârf de pulverizare 310 poate fi utilizat la cele mai multe lucrări de plinte și mobila. O duza 515 pentru pereți. Apoi puteți adăuga un 619 pentru mai multă acoperire pentru pereții și plafoanele interioare. Pentru construcția nouă, un 1221 ar fi de asemenea la îndemână!

10. Durata de viață a duzelor si când să le înlocuiesc?

140-190 litri (40-50 galoane) pe o duza standard. Duzele de înaltă calitate pot împinge 225 de litri. Acest lucru se reduce dramatic atunci când se utilizează materialul o vopsea mai rea – materiale care conțin argilă sau alte particule abrazive.

Ce se intamplă când duza este uzată?

Se observa:

 • Se observa o acoperire neuniforma
 • Scade lațimea razei de pulverizare
 • Consumul de vopsea crește?

Un vârf uzat este vizibil atunci când “cozile” apar pe ambele capete ale modelului de pulverizare, când lățimea razei scade sau când este nevoie de mai multă vopsea pentru a acoperi aceeași suprafață.

Acest lucru se datorează faptului că vârful își pierde forma și / sau se înfundă.  Pe măsură ce este folosit, vârful se lărgește și se scurtează. Mai mult material este apoi dispersat în mijloc și mai puțin pe exterior. Rata de livrare a vopselei și acoperirea suprafeței este compromisă.

Uzura duzelor dealungul timpului

Uzura duzelor dealungul timpului

Ghiciți când trebuie să schimbăm duza! Zugravii experimentați știu când duzele uzate, s-ar putea să observe un sunet sau mai mult material care iese din pistol decât înainte. Dar, ca un zugrav novice, nu trebuie să ghiciți, înlocuiți vârful de pulverizare după ce ați utilizat o cantitate predeterminată de material. (150-200 litri, 40-50 galoane.)

11. Curatarea duzelor

Între straturi puteți să vă puneți pistolul de pulverizare cu protecția pulverizatorului și vârful de pulverizare într-o găleată cu apă (pentru materiale pe bază de apă).

Pentru pulverizarea următoarei zile sau pentru finalizarea lucrărilor, clătiți bine și utilizați un recipient în formă de ou pentru curățare.

Curățarea duzei de pulverizare

FARBMAX – aparat de curățare

De asemenea, puteți utiliza ace de curățare și perii de curățare, când materialul este înfundat în vârful de pulverizare. Nu uitați să respectați procedura de siguranță a presiunii atunci când curățați echipamentul de pulverizare a vopselei fără aer.

Îndepărtați RAC X și alte vârfuri de pulverizare reversibile cu o răsucire simplă a vârfului de pulverizare!

12. Depanarea problemelor si a problemelor frecvente

Utilizând vârfuri de pulverizare mai mici decât intervalul recomandat

Întrebarea clientului: Dacă specificația vopselei utilizează un vârf de 0,015-0,021 și folosesc un vârf mai mic, de ex. FF LP 210 ce se va întâmpla?

Întrebarea clientului: Eu folosesc un vârf de finisare de 310 pentru a pulveriza o ușă interioară, chiar dacă vopseaua pe care o folosesc recomandă utilizarea unui vârf de 515 sau 517?

Întrebarea clientului: Îmi vopsesc streașinile și jgheaburile folosind o vopsea latex exterioară și recomandă o dimensiune a orificiului de 0,017. Aveam de gand sa folosesc un 517, dar o rază mai mică si finisajul lui 310. Este prea mic pentru materialul pe care il folosesc, se va bloca?

Pentru întrebările de mai sus. Clienții folosesc duze de pulverizare fină de joasă presiune, FF LP de la Graco. Dimensiunea orificiului recomandat pentru vopsire este pentru vârfurile de pulverizare standard. Datorita constructiei lor, este posibil sa folositi aceste 310 FF LP in aceste pozitii. Desigur, dacă materialul se străduie să treacă, alegeți un vârf de pulverizare mai mare sau creșteți presiunea.

Văd niște găuri mici care se formează în vopsea

Primerii pe bază de apă pot reacționa cu lemnul, cauzând formarea unor bule mici. Treceți mai degrabă la un grund pe bază de ulei.

Iți place conținutul nostru?

Vizitează pagina noastră de facebook

Vizualizează canalul Airless Discounter de pe youtube

Contul Airless Discounter de Instagram

Întrebări?

Am omis ceva? Spuneți-ne prin a comentarii mai jos.

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
2022-11-08T11:50:28+00:00November 8th, 2022|Tehnici Airless|0 Comments

Leave A Comment