Astăzi am primit o solicitare de la un client cu privire la convertirea Airless într-un sistem de pulverizare a vopselelor asistat cu aer sau AirCoat.

Acest client folosește un dispozitiv Graco ST Max II 495 Airless și ar dori să convertească acest pulverizator pentru a funcționa asistat de aer.

În următoarea postare vom clarifica termenii AirCoat și pulverizare asistată prin aer. Clarificăm diferența dintre pulverizarea cu aer și fără și avantajele și dezavantajele acestora.

În plus, arătăm ce componente sunt necesare pentru a converti un dispozitiv Airless într-un sistem de pulverizare asistat de aer.

Bună ziua,

Este posibil să utilizez o pompă Graco G40 cu pompa Graco ST Max II 495 cu un compresor de 420 l / min?
Mulțumesc anticipat,
Jim, zugravul

wagner-gm-4600-ac-aircoat-spray-gun

Ce înseamnă AirCoat sau pulverizarea asistată de aer?

Există multe tipuri de fraze care sunt utilizate pentru a descrie procesul de pulverizare asistată de aer. Compania Wagner a protejat termenul de marcă „AirCoat”.

Alți producători folosesc termeni precum aercombi sau pulverizare asistată de aer. În cele din urmă, toți acești termeni descriu același proces.

Practic, este un pulverizator Airless cu adăugarea de aer printr-un al doilea furtun la pistolul pulverizator.

Acest lucru duce la unele avantaje, cum ar fi un model de pulverizare mai fin.

Care sunt avantajele pulverizării asistate de aer / AirCoat?

  • model de pulverizare mai fin, fără acumulări de material pe margini
  • finisaj de suprafață de înaltă calitate
  • reducerea pulverizării în exces
  • acoperirea unor suprafațe mai mari

Procesul de pulverizare Aircoat sau asistat cu aer este utilizat mai ales atunci când se doresc suprafețe de înaltă calitate.

Majoritatea clienților noștri din domeniul tehnologiei cu aer sunt tâmplari, producători de dulapuri, lucrează la uși și ferestre etc.

Ce este necesar pentru a converti pulverizatorul Airless într-un sistem de pulverizare asistat cu aer / AirCoat?

Convertirea unui dispozitiv clasic Airless într-un dispozitiv AirCoat sau airless asistat de aer este ușor.

Sunt necesare următoarele componente:

  • unitate de control a presiunii
  • furtun dublu
  • pistol special (de exemplu Wagner AC 4600 sau Graco G40)
  • compresor

În acest videoclip, tehnicianul nostru Hartmut arată cum se poate converti un pulverizator de vopsea Wagner SF23 Airless într-o mașină asistată de aer în doar câțiva pași.

Unitate de control a presiunii

Unitatea de control a presiunii permite utilizatorului să regleze cu precizie aerul comprimat provenit de la compresor și astfel să controleze fluxul de aer către pistol.

Pentru a face acest lucru, unitatea de control a aerului comprimat este montată pe dispozitivul fără aer (ilustrat aici pe cadrul unui Wagner SF 23 Plus).

Furtunul de aer comprimat al compresorului este conectat pe o parte. Un alt furtun conectează unitatea de control a presiunii la pistol.

Alimentarea cu aer comprimat se produce la presiune joasă, max. 2,5 bari.

Unitatea de control a presiunii Wagner

Furtunul dublu

Furtunul dublu constă din două furtunuri, furtunul de vopsea și furtunul de aer. Din motive de comoditate, aceste două furtunuri sunt conectate împreună pentru a forma un dublu furtun.

De regulă, cele două furtunuri sunt echipate cu filete diferite pentru a evita confuziile la conectarea furtunurilor.

Pentru majoritatea furtunurilor duble, furtunul de vopsea are un filet M16x1.5, iar furtunul de aer are un filet de 1/4 inch.

Furtunurile duble au o lungime de 7,5 m. Dacă este necesar un furtun mai lung, se pot conecta și două furtunuri duble la conectorii corespunzători (1/4-inch conector pentru furtunul de aer, M16x1,5 conector pentru furtunul de vopsea).

În cazul pompelor cu piston, furtunul, ca de obicei, este important, deoarece are un efect de echilibrare, deci poate avea sens ca pompele cu piston electric să folosească furtunuri de 15 m pentru a evita repercusiunile asupra modelului de pulverizare.

Furtun dublu pentru Air-Assisted - AirCoat

Pistolul AirCoat/Asistat cu aer

Pe piață puteți găsi mai multe pistoale pulverizate asistate de aer.

Cele mai comune modele includ, de exemplu, Wagner GM 4600 AC sau Graco G40. Aceste pistoale au duze speciale.

wagner-gm-4500-ac

Compresor

Pulverizatoarele de vopsea au un motor care acumulează o presiune puternică, astfel încât materialul să poată fi pulverizat.

Pompele antrenate cu aer necesită un compresor suplimentar prin care aerul comprimat este pompat către pistolul de pulverizare.

Vă rugăm să rețineți că ar trebui să optați pentru un compresor mai mare dacă aveți pompe cu aer.

Acest lucru se datorează faptului că compresorul trebuie să alimenteze aer pentru a conduce motorul de aer, iar pistonul pompei și aerul sunt necesare pentru pistol.

O pompă electrică, cum ar fi Graco 495 sau Wagner SF 23 Plus, are nevoie doar de aer comprimat pentru pistol. Prin urmare, este nevoie de mai puțină compresor de aer și mai mici.

Mai multe informații pe blogul nostru: Cum să alegeți între un pistol Airless, AirCoat sau HVLP?

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.

    [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]