Cum se pulverizează colțurile cu pulverizatorul de vopsea Airless?

În multe videoclipuri de pe YouTube se poate vedea cum utilizatorii pur și simplu îndreaptă pistolul Airless direct înspre colț și pulverizează colțul peretelui sau al tavanului. Rezultatul este aplicarea neuniformă a vopselei, întrucât jetul de pulverizare nu va atinge suprafața în mod uniform.

Însă cum se pulverizează optim colțurile? În videoclip Sfaturi Airless discutăm despre o modalitate de a vopsi corespunzător colțurile, fără picurări sau scurgeri.

 

De ce nu trebuie să îndreptăm aparatul direct spre colț?

Dacă pulverizăm direct în colț, jetul de pulverizare este dispersat neuniform pe suprafață. Jetul de vopsea nu atinge suprafață la unghiul optim.

Și distanța dintre duză și suprafață variază și rezultă astfel o distribuție neuniformă a vopselei. Aici mai multă vopsea, dincolo mai puțină. Crește riscul formării de pete sau nuanțe diferite din cauza distribuției neuniforme a vopselei.

În plus, poate duce la o aplicare excesivă a materialului, îndeosebi în colțuri, astfel încât vopseaua începe să se scurgă.

Cum se pot pulveriza optim colțurile?

Cel mai bine este să ne gândim la colțuri ca la o carte. Apoi se poate pulveriza mai întâi o parte și apoi a doua parte. În acest fel, se poate lucra pe suprafețe plane „pagină cu pagină” și se poate evita aplicarea neuniformă a vopselei.

Se poate lucra rapid de sus în jos sau de jos în sus pe colțul unui perete. Nu este foarte diferit de pulverizarea unei suprafețe normale de perete.

Astfel, nu există nicio problemă în a păstra distanța corectă sau unghiul optim față de suprafață. Această metodă ajută la evitarea distribuirii neuniforme a vopselei. Prin urmare, scade riscul formării de pete, nuanțe diferite sau de picurări.

Cu această tehnică, trebuie avut grijă să se intre ușor în colț cu jetul de pulverizare, dar nu prea adânc, în caz contrar se va forma un exces de vopsea direct în curbura colțului.

Mijloace auxiliare pentru colțuri: Lănci Airless, articulații și furtunuri de control

Lăncile Airless, articulațiile și furtunurile de control ajută, în general, la ghidarea cu ușurință și uniformă a pistolului de pulverizat vopsea.

În acest fel, unghiul și distanța față de suprafață pot fi menținute optim și fără mare efort.

Mai ales o lance cu articulație poate ajuta la acoperirea fără probleme a suprafețelor dificile și înclinate ale tavanului și a zonelor de colț.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.