Cum se pulverizează colțurile cu pulverizatorul de vopsea Airless?

În multe videoclipuri de pe YouTube se poate vedea cum utilizatorii pur și simplu îndreaptă pistolul Airless direct înspre colț și pulverizează colțul peretelui sau al tavanului. Această metodă duce la aplicarea neuniformă a vopselei, întrucât jetul de pulverizare nu va atinge uniform suprafața.

Însă cum se pulverizează optim colțurile? În videoclip Sfaturi Airless discutăm despre o modalitate de a vopsi corespunzător colțurile, fără picurări sau scurgeri.

De ce nu trebuie să îndreptăm aparatul direct spre colț?

Dacă pulverizăm direct în colț, jetul de pulverizare este dispersat neuniform pe suprafață. Jetul de vopsea nu atinge suprafața la unghiul optim.

Și distanța dintre duză și suprafață variază, astfel că vopseaua este distribuită neuniform. Aici mai multă vopsea, dincolo mai puțină. Riscul de formare de pete sau nuanțe diferite crește din cauza distribuirii neuniforme a vopselei.

Mai există și riscul ca materialul să fie aplicat în exces, îndeosebi în colțuri, astfel încât vopseaua începe să se scurgă.

Cum se pot pulveriza optim colțurile?

Cel mai bine este să ne gândim la colțuri ca la o carte. Așadar, putem pulveriza mai întâi o „pagină”, iar apoi a doua „pagină”. În acest fel, se poate lucra pe suprafețe plane „pagină cu pagină” și se poate evita aplicarea neuniformă a vopselei.

Putem lucra rapid de sus în jos, respectiv de jos în sus pe un colț de perete. Această muncă nu diferită mult de pulverizarea unei suprafețe normale de perete.

Astfel, nu există nicio problemă în a păstra distanța corectă sau unghiul optim față de suprafață. Distribuirea neuniformă a vopselei este evitată cu ajutorul acestei metode. Prin urmare, scade riscul formării de pete, de nuanțe diferite sau de picurări.

Cu această tehnică, trebuie avut grijă să se intre ușor în colț cu jetul de pulverizare, dar nu prea adânc, în caz contrar se va forma un exces de vopsea direct în curbura colțului.

Mijloace auxiliare pentru colțuri: Lănci Airless, articulații și furtunuri de control

Lăncile Airless, articulațiile și furtunurile de control ajută, în general, la ghidarea cu ușurință și uniformă a pistolului de pulverizat vopsea.

În acest fel, unghiul și distanța față de suprafață pot fi menținute optim și fără mare efort.

Mai ales o lance cu articulație poate ajuta la acoperirea fără probleme a suprafețelor dificile și înclinate ale tavanului și a zonelor de colț.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.