În al 25-lea episod al seriei noastre de videoclipuri Sfaturi Airless discutăm despre îngrijirea și curățarea pistoalelor AirCoat.

Folosind ca exemplu pistolul Wagner AC 4600, explicăm la ce trebuie acordată atenție. Scopul principal este de a menține funcționalitatea pistolului pentru cât mai mult timp posibil și de a proteja capacul de aer și duzele împotriva înfundării.

De asemenea, se pot face greșeli atunci când se curăță capacul de aer, ceea ce poate deteriora canalele de aer și poate face capacul de aer inutilizabil. Mai multe informații în videoclip.

Curățarea și îngrijirea pistolului AirCoat

Pistoalele de lăcuire nu trebuie lăsate peste noapte sau pentru o perioadă mai lungă în solvent sau în apă. Acest lucru poate duce la corodarea și deteriorarea corpului pistolului, a componentelor mecanice și a garniturilor.

Corpul pistolului aparatului Wagner AC 4600, precum și al altor modele este din aluminiu, astfel că pistolul trebuie spălat în profunzime și curățat corespunzător după lucrările de lăcuire.

Pentru curățare sunt potrivite lavetele, prosoapele din hârtie și periile de curățare mici.

Filtre de pistol pentru pistolul AirCoat

După pulverizare, filtrele pistolului trebuie scoase, verificate și curățate. Dacă sunt deteriorate, filtrele trebuie înlocuite.

O prezentare de ansamblu completă a tuturor pistoalelor Wagner AirCoat și a filtrelor potrivite este pusă la dispoziție în articolul de pe blog Filtre pentru pistoalele Wagner AirCoat.

Curățarea și îngrijirea corecte a duzelor AirCoat

Duzele AirCoat trebuie demontate și curățate după lucru. Depozitarea în solvent împiedică uscarea duzei.

Dacă, în urma curățeniei se mai găsesc reziduuri în canalul duzei, solventul va împiedica întărirea acestora în duză.

La următoarea utilizare, duza poate fi pur și simplu desfundată prin pulverizare. Pentru depozitarea în curățător pentru duze și pentru transport sunt potrivite curățătoarele speciale pentru duze „Eieruhr” de la FARBMAX sau Wagner.

Funcționarea defectuoasă a pistolului de pulverizare airless. Cum se poate remedia.

În cazul în care reziduurile înfundate din duza AirCoat sunt mai greu de îndepărtat, pot fi utilizate ace speciale pentru curățarea duzelor, pentru a străpunge duza și disloca reziduurile înfundate.

A se acorda atenție la folosirea altor unelte, întrucât canalul duzei se poate deteriora ușor.

În articolul de pe blog intitulat Duze Wagner AirCoat am pus la dispoziție o prezentare de ansamblu care ajută la alegerea duzei AirCoat potrivite pentru fiecare pistol Wagner AirCoat.

Îngrijirea și curățarea capacului de aer AirCoat

Și capacele de aer ale pistoalelor AirCoat trebuie demontate și curățate după lucru. Trebuie acordată atenție deosebită la curățarea canalelor de aer.

Dacă vopseaua se adună în canalele de aer și le înfundă, capacul de aer poate deveni neutilizabil.

După curățare, capacul de aer poate fi depozitat, asemenea duzei, în curățător pentru duze. În acest fel, ca în cazul duzelor, se poate preveni uscarea materialului rezidual din canalul de aer.

Trebuie evitată curățarea mecanică a canalului de aer cu sârmă sau alte unelte, deoarece aceste metode vor cauza rapid zgârieturi și vor deteriora canalul de aer.

Totuși, murdăria și materialele reziduale pot fi suflate din capacul de aer cu aer comprimat.

Pentru pistolul Wagner AC 4600 sunt disponibile trei capace de aer:

  • Capac roșu de aer pentru lacuri cu conținut de solvenți – comandați aici
  • Capac albastru de aer pentru lacuri pe bază de apă – comandați aici
  • Capac verde de aer pentru lacuri cu conținut de solvenți și pe bază de apă – comandați aici

O prezentare de ansamblu a tuturor capacelor de aer Wagner disponibile și a pistoalelor aferente se găsește în articolul de pe blog Capace de aer pentru pistoale Wagner AirCoat.

Înlocuirea periodică a garniturilor și piese de schimb pentru Wagner AC 4600

În spatele duzei din pistolul Wagner AC 4600 se află două garnituri care trebuie verificate periodic și înlocuite dacă este cazul.

Uzura garniturii toroidale albe mai mici poate face ca vopseaua să curgă în conducta de aer până în furtun, provocând blocaje și deteriorări.

wagner-gm-4600-ac-aircoat-spray-gun

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.