Iarna e aici! Vești grozave pentru urșii polari, nu sunt atât de bune pentru echipamentul tău de pulverizare Airless. În perioadele mai reci ale anului, în atelierul nostru primim regulat pulverizatoare Airless cu deteriorare din cauza înghețului.

Prin urmare, în cel de-al treilea episod a seriei noastre video „Airless Q&A”, am sintetizat cele mai importante sfaturi pentru a vă aduce echipamentul de pulverizare în siguranță, pe timp de iarnă, fără daune.

Ce trebuie făcut dacă nu există spațiu de depozitare rezistent la îngheț pentru pulverizatorul Airless?

Dacă este posibil, pistoalele Airless și pulverizatoarele trebuie depozitate într-o zonă uscată, rezistentă la îngheț. În practică acest lucru nu este întotdeauna posibil. Mulți dintre clienții noștri doresc sau trebuie să lase pulverizatorul Airless în vehiculul companiei.

În condiții de îngheț, este periculos acolo. Mai ales noaptea, când temperaturile continuă să scadă. Dacă în pulverizator și în furtun există vopsea solubilă în apă sau în furtun, pot apărea deteriorări.

Depozitarea pompei Airless iarna

Graco Pump Armor, Wagner EasyClean & FARBMAX Curățători Airless

Când apa îngheață, se extinde, provocând deteriorarea componentelor de presiune. Pentru a preveni acest lucru, pulverizatorul trebuie umplut cu conservant.

Majoritatea conservanților de pe piață oferă nu numai proprietăți de îngrijire și conservare, dar și protecție împotriva înghețului.

Ce conservanți cu antigel sunt disponibili pentru pulverizatoarele de vopsea?

Cei mai comuni conservanți pentru echipamentele Airless cu proprietăți de protecție împotriva înghețului sunt următorii agenți de la producătorii Wagner, FARBMAX și Graco:

Wagner EasyClean – comandați direct – click aici

FARBMAX Airless care – comandați direct – click aici

Graco Pump Armor – comandați direct – click aici

Cum să umpleți pulverizatorul cu EasyClean, Airless Care sau Pump Armor?

Conservantul nu este destinat pentru curățarea pulverizatorului Airless. Prin urmare, pulverizatorul, furtunul și pistolul trebuie bine curățate cu apă sau solvent după utilizare.

Pentru curățare, apa este folosită în vopsea solubilă cu apă. În cazul materialelor pulverizatoare care conțin solvent, acesta este curățat cu solvent adecvat.

Dacă pulverizatorul de vopsea este curățat corespunzător, diluați conservantul respectiv 30 până la 1 cu apă (30 părți apă la 1 parte conservantă, astfel încât flaconul va dura un timp).

Acest amestec de apă și conservant poate fi aspirat de pulverizator, astfel încât pulverizatorul furtunul și pistolul să fie umplute cu conservant antigel. În acest fel, dispozitivul este protejat împotriva deteriorării înghețului și ajunge în timpul iernii fără probleme.

Airless Discounter Q&A:

Cum se schimbă siguranța Graco GX21 – Airless Q&A nr 1

O-ringul supapei de admisie defect – Scurgeri de vopsea – Airless Q&A #2

Depozitarea pompei Airless iarna – Preveniți înghețarea în pompa Airless – Airless Q&A #3

Curge vopsea pe la filtrul principal al pompei – Schimbare O-ring – Airless Q&A #4

Piese consumabile de rezervă – Ce este bine să ai cu tine pe șantier? – Airless Q&A #5

Duza defectă? Înlocuiește duza în timp util – Airless Q&A #6

Reglarea optimă Graco CleanShot – Q&A # 7

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să obțineți unul dintre aceste produse văzute în acest articol,  il puteți contacta pe Sergiu pe 0757.164.567, completați formularul de mai jos sau trimiteți-ne un e-mail. Dacă doriți să cumpărați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți verifica în magazinul nostru online.