În seria noastră de videoclipuri pentru întrebări și răspunsuri „Sfaturi Airless” răspundem, de această dată, la o întrebare a clienților cu privire la Wagner SF 33 Plus.

Este vorba despre posibilitatea de a racorda concomitent două pistoale la aparatul Airless. În videoclip arătăm cum poate fi dotat Wagner SF 33 Plus cu două posturi de lucru.

Pe lângă ghidul pentru montarea distribuitorului Wagner pentru două pistoale Airless, precum și a furtunurilor și pistoalelor, oferim și o prezentare de ansamblu detaliată pentru componentele necesare.

 

Cum poate fi reechipat Wagner SF 33 Plus în vederea funcționării cu 2 pistoale?

Videoclipul prezintă clar procedura de reechipare. La aspirarea materialului aparatului Airless se înșurubează un distribuitor.

Pe urmă, la acest distribuitor pot fi montate două furtunuri. Apoi la furtunuri sunt înșurubate pistoalele.

Randamentul aparatului Wagner SF 33 Plus este suficient pentru a racorda două pistoale cu orificii de duză de până la 0,023″.

Dacă este necesară utilizarea duzelor mai mari, de exemplu, pentru prelucrarea vopselelor pe bază de silicat, atunci SF 33 trebuie folosit numai cu un pistol.

Care componente sunt necesare pentru conversia la două pistoale Airless?

Pentru montarea celui de-al doilea post de lucru la Wagner SF 33 Plus, sunt necesare doar un distribuitor, precum și un furtun secundar și un pistol secundar cu duză.

Prezentare de ansamblu a componentelor necesare

Această listă corespunde dotării din fabrică a Wagner SF 33 Plus. Bineînțeles, pot fi utilizate și alte componente, furtunuri sau pistoale.

Pot fi utilizate și alte aparate Airless cu două pistoale?

Atât timp cât are un debit suficient, aproape fiecare pulverizator de vopsea Airless poate fi utilizat concomitent cu două pistoale.

Mai multe informații în acest sens se găsesc în descrierea produselor a producătorului. Cu toate acestea, ca regulă generală, aparatul de pulverizat trebuie să fie suficient de puternic pentru a alimenta concomitent două pistoale cu vopsea (de exemplu, debit de 4 litri de vopsea pe minut sau mai mult).

În videoclipul „Se poate lucra cu 2 pistoale la un aparat Airless?” arătăm echiparea unui post de lucru secundar la un aparat Airless Graco.

Dotarea aparatului Wagner SF 33 cu distribuitor pentru 2 pistoale

Avantajele și dezavantajele utilizării unui aparat de pulverizat Airless cu două pistoale

Utilizarea unui aparat Airless cu două pistoale aduce cu sine avantaje și dezavantaje. Costul este considerat a fi un avantaj. Atunci când se pot utiliza două pistoale la un aparat Airless, se economisesc bani pentru un al doilea aparat de pulverizat.

Față de un singur post de lucru, se poate lucra mai rapid, precum și pe o suprafață mai mare. Există, de asemenea, avantaje în ceea ce privește transportul, de exemplu, transportarea unui aparat de pulverizat cu două pistoale este mai ușoară decât transportarea a două aparate de pulverizat cu câte un post de lucru.

Însă există și dezavantaje, cum ar fi flexibilitatea. Bineînțeles, și în ceea ce privește raza de acțiune și uzura, deoarece aparatul Airless este solicitat mai intens atunci când este utilizat cu două pistoale, ceea ce duce la o uzură mai mare.

În următorul articol de pe blog am detaliat avantajele și dezavantajele.

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.