Dronele cu pulverizatoare airless sunt viitorul meseriei de zugrav? Dronele sunt acum folosite nu numai în scopuri militare. În zona civilă, în prezent, drone sunt angajați în principal pentru a prinde imagini și a fotografia. Cu toate acestea, sunt admise și alte domenii de aplicare. Companii precum Amazon și Deutsche Post vor să folosească drone pentru livrarea automată a pachetelor. Dronele au devenit din ce în ce mai folosite pentru o gamă largă de utilizări, de exemplu, se folosesc drone pentru a inspecta acoperișurile. Și primele încercări au fost deja făcute cu dispozitive zburatoare de pulverizare a vopselei . În acest caz, o drona cu telecomandă este combinata cu un pulverizator pentru vopsea pentru a forma prima drona de vopsea airless.

Pulverizatorul zburător de vopsea

S-a elaborat deja ideea unui dispozitiv zburator de pulverizare a vopselelor, adică combinația dintre o dronă și un dispozitiv de pulverizare. Primele prototipuri simple au fost construite de amatori cu o cutie de pulverizare simplă. Videoclipul prezintă un exemplu de așa-numita drona graffiti în unele zboruri de testare.

Drona graffiti este departe de un sistem funcțional de renovare a unei fațade sau a unui apartament. Există însă și modele mai complexe care sunt capabile să transporte obiecte mai grele. Iată un exemplu de drona cu sistem de pulverizare pentru sectorul agricol. Teoretic, o drona din această clasă de performanță ar putea fi echipata cu vopsea și cu un dispozitiv de pulverizare a vopselei.

Cum ar funcționa drona perfectă cu pulverizator de vopsea?

Marcați spațiul de lucru – unde ar trebui să meargă culoarea?

În mod ideal, drona ar trebui să funcționeze autonom, deoarece telecomanda ar necesita un angajat să lucreze constant. În plus, funcționarea manuală a unui drone cu telecomandă ar putea duce la erori de funcționare. Zona pentru aplicarea culorii ar trebui marcată astfel încât drona să știe unde trebuie aplicată culoarea și unde nu. Un sistem de camere poate fi utilizat pentru a marca zona, astfel încât zona de lucru pentru drona este limpede.

Sistem de rezervoare – de unde provine vopseaua?

La sol ar trebui instalat un sistem de rezervoare cu vopsea. Din acest rezervor, drona poate fi alimentată automat cu vopsea. Un senzor din rezervorul de vopsea al dronei măsoară nivelul rezervorului. Când vopseaua din rezervorul dronei urmează să se epuizeze, drona primește automat comanda de a zbura în rezervorul de vopsea de pe sol. Acolo, drona se lalimenteaza cu vopsea nouă. Aceasta înseamnă că drona ar fi umplută automat cu vopsea și poate continua să funcționeze rapid.

Cu acest sistem, doar drona și culoarea ar trebui să fie aduse la locul de utilizare. Zona care trebuie pulverizată trebuie marcată de un sistem de camere. Orice altceva ar fi automatizat și s-ar face cu mână fantomă.

Avantajele pulverizatorului de vopsea zburător

Avantajele unui pulverizator de vopsea zburător sunt evidente. Procesele de muncă ar putea fi simplificate și costurile reduse. Iată principalele avantaje:

  • necesarul de personal mai redus
  • simplificarea muncii
  • lucrați fără schele și scări
  • reducerea costurilor

O idee drăguță – dar poate funcționa?

Teoria și practica sunt deseori departe. În primul rând, ar trebui să fie asigurată funcția perfectă a dronei, dar mai este mult de lucrat. Principalele probleme tehnice pot fi rezumate după cum urmează:

  • marcarea și detectarea zonei care trebuie pulverizată
  • dezvoltarea unei unități ușoare cu baterie de pulverizare a vopselei, care poate fi montată pe o dronă
  • dezvoltarea unui sistem automat de rezervoare

Pe lângă problemele tehnice menționate, apar întrebările privind calitatea și curățenia muncii. Pulverizarea precisă a vopselei nu este posibilă, de aceea dispozitivele de pulverizare a vopselelor airless trebuie de obicei tapetate pentru a proteja ferestrele, ușile sau caloriferele de aplicarea nedorită. Prin urmare, chiar și cu utilizarea dronelor, dezvoltarea tehnică actuală ar necesita, așadar, mascare. O soluție ar putea fi drone care preiau și mascarea.

O altă întrebare este: cum să acționezi o pulverizatoare în vânt? Vântul ar afecta nu numai comportamentul de zbor, ci și jetul de pulverizare și distribuția culorii.

Dacă problemele tehnice ale unei mașini de pulverizare a vopselelor vor fi depășite într-o zi și utilizarea pe scară largă a vopselelor pentru zugravi, aceasta va simplifica munca și ar reduce mult cerințele personalului. Profesia ar fi parțial schimbată. Există, de asemenea, riscul creșterii șomajului în rândul zugravilor. Nu este nevoie să vă faceți griji, este până acum. În plus, un pulverizator de vopsea perfect funcțional poate acoperi doar o fracțiune din gama de lucru a unei companii din acest domeniu.

Așteptăm cu nerăbdare evoluțiile din acest domeniu pentru a afla dacă și când va fi disponibila pe piață o drona semifuncționala cu sistem de pulverizare a culorilor.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.