Problema de îngrijire și curățare a echipamentelor de pulverizare airless este una obișnuită. Unii clienți sunt îngrijorați că este un proces complicat și scump. În acest videoclip, însă, veți vedea că, curățarea unui pulverizator de vopsea airless se poate face rapid și ușor. Deși efortul pentru curățare durează puțin mai mult decât curățarea periilor și spălarea rolelor, acest timp suplimentar alocat este compensat de puterea de suprafață și de viteza de lucru semnificativ mai mare atunci când folosiți acest tip de pulverizator.

În videoclip, profesionistul, Andreas Neufeld, ne arata procesul de curățare pe un Storch LP 540, cu o pompă electrică cu piston. Adezivul cu dispersie StoTex Coll a fost pulverizat. Iată un scurt rezumat al procedurii de curățare a pulverizatorului de vopsea:

A. În primul rând, îndepărtați reziduurile de material din galeria de admisie. Andreas folosește o perie, dar și o cârpă sau Schwann ar funcționa.

B. Pentru a începe curățarea, setați mașina astfel încât apa să fie aspirată și materialul rezidual să fie pompat din pompă și furtun. Suportul cu duza trebuie îndepărtat (rețineți: garniturile de la suportul duzei pot cădea ușor și se pot pierde).

C. Materialul rezidual este pompat din pulverizator, apoi din furtun. În acest scop, materialul rezidual este pompat înapoi prin furtunul de retur negru direct în cupa materialului. Apa este aspirată din găleata de apă, apoi adezivul rezidual de material este transportat prin furtunul de retur în găleata de material. Aceasta va fi la gura supapei de scurgere. Păstrați pompa până când apa este vizibilă, în acest stadiu, cea mai mare parte a materialului rezidual a fost presat din pompă.

D. Acum, supapa de scurgere este setată să injecteze. Dispozitivul airless pompează acum apă în furtunul de pulverizare și la pistol. Materialul rezidual este pompat din furtun până când vine apă. Materialul rezidual din pompă și furtun nu este deci pierdut și poate fi pompat din nou în cupa materialului, astfel încât să poată fi folosit din nou. Aveți grijă să nu lăsați prea multă apă în cupa materialului cu lipici.

E. Apoi clătiți cu apă pentru a curăța complet pulverizatorul. În acest scop, apa curată este aspirată și pompată prin furtunul de întoarcere și pulverizati furtunul / pistolul într-o găleată goală până când vine doar apă limpede.

F. Urmează curățarea filtrului de aspirație. În acest scop, sita poate fi deșurubată și curățată complet în apă cu ajutorul unei perii. De asemenea, conducta de admisie poate fi curățată de materiile reziduale.

G. Andreas finalizează procesul prin clătirea  cu apa limpede a pompei. De asemenea, curăță suportul de duză și duza.

Pentru a vă asigura că am inclus totul, rețineți și în videoclip, curățarea filtrului principal nu a fost vizibilă. Pentru a-l curăța, pur și simplu înșurubați carcasa filtrului principal. Scoateți filtrul principal și clătiți-l sau înlocuiți-l.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesați pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.