În cadrul expozitiei naționale de construcţii și decorare din Coventry, Anglia, unde am fost săptămâna trecută, am descoperit o nouă extensie pentru pulverizator de vopsea airless pe care o puteți extinde până la o lungime de până la 3,80 m. The Idaho Painter, care a fost acolo cu noi, a oferit o mică demonstrație a acestei extensii în zona de pulverizare montata de Paint Tech Training Academy, doar pentru a oferi vizitatorilor putin despre acest nou accesoriu și într-un mod foarte neobișnuit.

Constructia extensiei de pulverizare airless

Această extensie nu este în mod clar comună pe piață. Extensia standard de pulverizare, o atașați în fața pistolului. În acest caz, în schimb, pistolul este situat în partea de sus a extensiei și îl acționați cu un sistem de declanșare la celălalt capăt al extensiei. Furtunul de vopsea cade in jos pe extensie și este ținut de cleme pentru a împiedica să se miște. În partea de jos a extensiei se află un declanșator peste care este acționat un cablu Bowden. Cablul Bowden poate fi folosit pentru a controla pistolul, care, așa cum am spus, este montat pe partea din față a extensiei de pulverizare. Extensia poate fi retrasă și extinsă și poate fi adaptată optim la înălțimea de lucru necesară.

Avantajele și dezavantajele acestei extensii airless

Această extensie impresionează cu lungimea maximă de 3,80 m. În plus, instalarea pistolului la capătul frontal al acesteia pare o soluție interesantă. Dar ce avantaje sau dezavantaje provin din sistem în timp ce lucrează efectiv? Iată câteva prime considerente.

Avantajele extensiei Hyde airless

Lungimea este un avantaj, deoarece atunci când aveți 3,80 m la dispoziție, puteți ajunge chiar și la suprafețe foarte înalte, fără a fi nevoie de o scară sau schela. Acest lucru face ca munca să fie mai sigură și mai rapidă. Nu trebuie să montați schele și asta poate economisi mult timp. În plus, siguranță și stabilitate: riscul de rănire care este întotdeauna prezent atunci când lucrați cu scări și schele aici nu există.

  • lungimea extensiei
  • nu stropeste

Un alt avantaj este faptul că pistolul este montat in partea din față a extensiei. Acest lucru elimină o problemă de bază a extensiilor convenționale: extensiile convenționale le montați pe pistol și cu declanșatorul pe pistol controlați fluxul vopselei prin extensie. Eliberarea declanșatorului va opri curgerea vopselei prin extensie și spre vârf. Aceasta înseamnă că, deoarece există încă material în extensie, acest lucru va fi împins de presiunea reziduală care va trece prin duza și va crea aceste efecte tipice de stropire.

În general, cu cât este mai lungă extensia, cu atât este mai grav acest efect de stropire. Montarea pistolului în partea din față a acesteia elimină această problemă. La cele convenționale, această problemă se rezolvă ușor prin montarea unei supape anti-stropire. Mai multe despre asta, pe blogul:  Impiedicati efectele de scurgere si stropirea folosind o supapa anti-stropire.

La acest nou tip de extensie pot fi atașate toate pistoalele actuale cu doua și patru degete de la Wagner, Graco, FARBMAX și alți producători.

Dezavantaje ale sistemului extensiei Hyde

Datorită tipului de construcție și lungimii sale, această extensie airless este clar mai grea decât cele obișnuite. Lungimea înseamnă, de asemenea, mai multă greutate. În plus, pistolul este montat în partea din față a acesteia, ceea ce adaugă o greutate uniformă brațului utilizatorului. La aceasta trebuie să adăugați greutatea furtunului cu materialul din interior.

Wagner Vector maner pistol la extensia Hyde

Un instrument cu o lungime de 3,80 m va necesita cu siguranță un pic de practică și timp pentru ca cineva să folosească cu precizie și să obțină o lucrare frumoasă. Pe scurt, acest instrument poate necesita un pic de pricepere.

În viitorul apropiat dorim să testăm cu atenție această nouă extensie pentru a avea o impresie mai bună a avantajelor și dezavantajelor. Mai multe despre asta în curând.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesați pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Daca aveti intrebari?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.