Funcționarea defectuoasă a pistolului de pulverizare airless este destul de dureroasă și pot exista mai multe motive pentru aceasta. În acest articol vom trece prin cele mai frecvente cauze ale funcționării defectuoase și a deteriorării pistoalelor airless și vă vom oferi sugestii despre cum să abordăm aceste probleme.

Problema nr. 1 – mecanismul de eliberare este înfundat sau uzat

În imaginea de mai jos vedeți marcată cu roșu zona cu piesele conținute în kitul de reparații standard, mecanismul de blocare. Acest lucru se poate înfunda sau se poate uza în timp. Dacă materialul rămâne acolo, funcționarea pistolului poate fi modificată și acesta nu se mai poate închide corect. Prin urmare, nu va pulveriza corect.

În funcționare normală, pistolul va începe să pulverizeze de îndată ce declanșatorul este acționat. În schimb, când îl lăsați, pulverizarea ar trebui să se oprească imediat. Dar când garniturile sunt înfundate sau uzate, acest mecanism începe să funcționeze mai puțin decât în mod ideal. Se întâmplă că, atunci când eliberați declanșatorul, vor mai exista materiale care vor ieși din pistol. În acest caz, pistolul trebuie curățat, reparat sau înlocuit.

Problema nr. 2 – filtre înfundate

În mânerul pistolului există (aproape) întotdeauna un filtru. Acest filtru este utilizat pentru a capta impuritățile din vopsea și pentru a preveni înfundarea duzei. Dacă acest filtru de pistol nu este curățat sau înlocuit în mod regulat, se poate înfunda și poate bloca întreaga cale de vopsire. În cel mai extrem caz, filtrul este atât de puternic acoperit cu material încât nu trece vopsea.

Dacă nu este pompat deloc material prin pistol, verificați filtrul pistolului și curățați-l sau înlocuiți-l.

Comanda direct filtre pistol – click aici

NB Când pulverizați glet, nu puneți filtru în pistol!

Problema nr. 3 – garnitura duzei lipsește sau este deteriorată

Am auzit de multe ori de la clienții noștri că dintr-o dată pistolul lor a început să picure vopsea din gura pistolului. Acest lucru nu se întâmplă de obicei din cauza unei deteriorări a pistolului, ci mai degrabă a unei probleme cu garniturile dintre pistol, protecția duzei și duza. Există 2 sigilii puse împreună, una este în formă de semilună și metalică, iar cealaltă este rotundă și din plastic. Dacă acestea lipsesc, sunt introduse incorect sau sunt deteriorate, vopseaua și suportul duzei se pot scurge din lateral. Aici, în videoclip, vă prezentăm cum să asamblați corect garniturile de etanșare pe un pistol de pulverizare Graco.

Comanda direct garnituri duza – click aici

NB Garniturile se pierd adesea la curățarea pistolului. Prin urmare, acordați atenție acestora în timpul curățării și cel mai bine este să păstrați garniturile de schimb.

Problema nr. 4 – duze uzate sau înfundate contribuie la funcționarea defectuoasă a pistolului de pulverizare

Duzele uzate sau înfundate pot, de asemenea, împiedica funcționarea corectă a pistolului. Mizeria sau reziduurile de vopsea uscate pot înfunda duza. Duzele airless deja înfundate pot fi curățate cu ace speciale. Recipientele pentru depozitarea și conservarea duzelor previn lipirea și uscarea vopselei și a reziduurilor de vopsea (Wagner TipClean si FARBMAX curatator duze).

Aflați mai multe despre duzele de pulverizare airless în ghid final aici (articol)

Duzele uzate trebuie înlocuite la timp. O duză uzată va face ca modelul de pulverizare și distribuția vopselei să fie inegale, ceea ce va duce la un consum ridicat de vopsea și la o solicitare mecanică crescută a tuturor componentelor pistolului și pompei. În plus, o duza uzata duce la cresterea excesului de pulverizare. Ați prefera să cheltuiți banii pe o duză nouă decât pe toată vopseaua irosită inutil. Este dificil de spus exact după cât timp veți înlocui duza de pulverizare, deoarece acest lucru depinde de diverși factori (de exemplu, vâscozitatea materialului, setările de presiune, întreținerea corespunzătoare, etc etc), dar un lucru este sigur, veți observa când va trebui să o schimbați. Acordați întotdeauna atenție modelului de pulverizare.

In magazinul nostru veți găsi toate duzele airless de care este posibil să aveți nevoie:

Cu sfaturile și sugestiile de mai sus, funcționarea defectuoasă a pistolului de pulverizare va fi un lucru din trecut. Dacă aveți nevoie de piese de schimb sau de inlocuire, continuați să citiți.

Unde puteți găsi piese de schimb pentru pistoalele de pulverizare airless?

Pe pagina noastră web avem o secțiune cuprinzătoare cu toate fisele tehnice ale celor mai comune pistoale de la Wagner, precum și de la Graco, cum ar fi de exemplu:

 • Wagner AG08
 • Wagner AG09
 • Wagner AG14
 • Wagner AG19
 • Wagner G-10-1
 • Wagner G12
 • Wagner G15
 • Wagner Vector Pro
 • Wagner Vector Grip
 • Wagner Infinity
 • Graco Contractor
 • Graco G40
 • Și multe alte modele

Puteți găsi toate fisele tehnice ale pistoalelor Wagner  (si pompe)aici. Avem o pagină analoaga pentru pistoalele de pulverizare Graco (si pompe): trebuie doar să căutați secțiunea „pistoale de pulverizare” de pe pagină.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.