Căutați un furtun AirCoat adecvat pentru pulverizatorul de vopsea Wagner? Iată o prezentare generală a diferitelor variante de furtun pentru pulverizatoarele de vopsea AirCoat.

Furtun Wagner AirCoat

Ce este un furtun AirCoat și cum funcționează? 

Un furtun AirCoat este atașat la un pulverizator de vopsea AirCoat între pulverizator și pistolul de pulverizare. Setul de furtunuri AirCoat este format dintr-un furtun de vopsea și un furtun de aer. Furtunul de vopsea livrează vopseaua de la pistolul de pulverizare la pistol. Furtunul de aer livrează aerul comprimat de la compresor la pistolul AirCoat. Furtunurile sunt disponibile pe diferite lungimi și cu dimensiuni diferite ale filetului de la producătorul Wagner. Există, de asemenea, diferite diametre ale furtunului. Presiunea maximă de lucru a furtunurilor Wagner AirCoat este de 270 bar (furtun de vopsea) și 8 bar pentru furtunul de aer.

Lungime, filet și diametru interior – Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi furtunul AirCoat potrivit?

Există trei factori de luat în considerare atunci când alegeți furtunul AirCoat potrivit:

  • Lungimea furtunului AirCoat
  • Filetul furtunului AirCoat
  • Diametrul interior al furtunului AirCoat

Lungimea furtunului AirCoat este importantă pentru a putea pulveriza confortabil în zona de lucru. Dacă furtunul este prea scurt, pulverizatorul trebuie schimbat. Acest lucru este enervant și întrerupe munca inutil. Cu toate acestea, dacă furtunul este excesiv de lung, este nevoie de mai multă vopsea sau lac pentru a umple furtunul. În mod implicit, Wagner livrează majoritatea pulverizatoarelor de vopsire AirCoat cu un furtun dublu de 7,5 metri (care este de obicei suficient). Dar sunt de asemenea disponibile şi furtunurile AirCoat de 10 metri de la Wagner . Dacă este necesar, două furtunuri pot fi, de asemenea, cuplate pentru a crește lungimea furtunului și raza de lucru. Pur și simplu cuplați doi furtunuri AirCoat prin conectori. În funcție de filet, sunt posibile două opțiuni – conector 1/4″ or conector M16x1,5.

Piesă de conectare pentru furtun AirCoat

Filetul furtunului AirCoat– Furtunul de aer este întotdeauna prevăzut cu un filet de 1/4 ″. Furtunul de vopsea poate fi cu un filet de 1/4 ″ sau M16x1,5. Dar cum descoperi ce filet este necesar? Cel mai bine este să comparați filetele furtunului de aer și vopsea. Dacă ambele au aceeași dimensiune, ambele sunt de 1/4 ″. Cu toate acestea, dacă filetul furtunului de vopsea este mai mare decât al furtunului de aer, acesta este un filet M16x1,5 pe furtunul de vopsea. În mod alternativ, puteți efectua comparația filetelor de pe conexiunea aer și vopsea a pistolului.

Sfat: Dacă furtunul dvs. nu se potrivește, este posibil să lucrați cu adaptoare pentru a compensa filetele. Următoarele adaptoare sunt posibile:

M16x1,5 (mascul) x 1/4″ (femelă) – comandă aici

M16x1,5 (femelă) x 1/4″ (mascul) – comandă aici

Diametrul interior al furtunului AirCoatUn set de furtunuri Wagner AirCoat este format dintr-un furtun de vopsea și un furtun de aer. Furtunul de aer pentru transportul aerului comprimat de la compresor la pistol are un diametru interior de 6 mm pentru toate variantele furtunului. Există două opțiuni pentru furtunul de vopsea: diametrul interior de 3 mm și 4 mm.

Ce furtunuri sunt disponibile pentru pulverizatoarele de vopsea Wagner AirCoat?

Iată o imagine de ansamblu a furtunurilor AirCoat disponibile, sortate la 7,5 și 10 metri lungime. Pe lângă lungime, trebuie să acordați atenție selectării firului și diametrului interior al furtunului de vopsea.


Furtun AirCoat  – 7.5 m –filet: 1/4 –furtun de culoare diametru interior 3 mm – comandă aici 
Furtun AirCoat  – 7.5 m – filet: M16x1.5 – furtun vopsea diametru interior 3 mm – comandă aici 
Furtun AirCoat  – 7.5 m – filet: 1/4 –furtun de culoare diametru interior 4 mm – comandă aici 
Furtun AirCoat – 7.5 m – filet: M16x1.5 –furtun vopsea diametru interior 4 mm – comandă aici

Furtun dublu Wagner AirCoat

Furtun AirCoat  – 10 m – filet: 1/4 –furtun vopsea diametru interior 3 mm – comandă aici 
Furtun AirCoat  – 10 m – filet: 1/4 – furtun de culoare diametru interior 4 mm – comanda aici


Sfat 1: Există, de asemenea, o alternativă rentabilă la furtunul Wagner (7,5 m lungime, furtun color M16x1,4) disponibil – comandă aici 

Sfat 2: Dacă furtunul de aer este deteriorat, acesta poate fi cumpărat separat (furtun aer 7.5 m şi furtun aer 10 m). Furtunul protector negru Monophil poate fi achiziționat și separat(furtun protector 7.5 m şi furtun protector 10 m).

Mai multe informații despre accesorii pentru pistoalele pulverizatoare Aircoat

  • Pistoale de pulverizare AirCoat
  • Duze pentru pulverizarea Aircoat
  • Capac de aer la pistolele de pulverizare Aircoat
  • Filtru pentru pistoale de pulverizare AirCoat
  • Piese de schimb pentru pistoale Aircoat și pulverizatoare de vopsea
  • Prezentare despre tehnica de pulverizare Aircoat 

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesați pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.