Bună ziua zugravi și decoratori, în această postare vă oferim o prezentare rapidă a pulverizarii airless. Mulți dintre voi, profesioniști, veți fi cu siguranță familiarizați cu toate aceste lucruri, dar ne-am gândit că ar fi util oricum să oferim un ghid in acest sens.

Înainte de pulverizare

Înainte de a începe pulverizarea, este necesar să se procedeze la acoperirea camerei de zugravit.

Deoarece vopseaua este pulverizată, este necesar să vă asigurați că zonele care nu trebuie pulverizate, cum ar fi marginile, ușile sau ferestrele, de exemplu, sunt acoperite în mod adecvat. Deci, pregătește o mulțime de bandă.

Pregătirea materialului

Calitatea materialului este un aspect care nu poate fi niciodată subestimat. Nu trebuie să vă verificați cheltuielile, dar este întotdeauna mai bine să cheltuiți câțiva dolari în plus pentru a vă concentra pe calitate decât să reduceți costurile cât puteți.

În funcție de materialul de pulverizat și de consistența dorită adăugăm până la 5% apă la vopsea și amestecăm, până obținem o consistență fluidă, fundamentală pentru a îmbunătăți aderența materialului pe perete.

Alegerea duzei și filtrelor potrivite

Alegerea duzei este unul dintre cele mai importante aspecte in pulverizarea airless. Dimensiunea orificiului duzei va depinde de materialul pe care doriți să îl utilizați și, de asemenea, de tipul de suprafață. De regulă, informații detaliate despre cea mai potrivită dimensiune a duzei pot fi găsite în fișa de informații tehnice a materialului.

Odată ce vopseaua este gata de utilizare, va trebui să pregătim pompa.

Vopsire airless pas cu pas

1. În primul rând, curățați interiorul pompei pentru a evita orice risc de înfundare sau amestecare cu materialele pe care le-ați folosit anterior. În acest scop, vă recomandăm  FARBMAX produse pentru întreținere și curățare.

2. Introduceți tubul de aspirație în cuva pentru material.

3. Verificați setările de presiune ale mașinii (de exemplu, testând pe o bucată de carton) în funcție de materialul pe care îl utilizați.

Cel mai bun mod este de a crește treptat presiunea până când ajungeți la un model de pulverizare care vă satisface. Pentru a nu pierde prea mult timp în această fază, citiți recomandările producătorului pe fișa tehnică a produsului, unde este indicat, în general, nivelul de presiune necesar unui model optim de pulverizare.

4. Începeți să pulverizați de la stânga la dreapta (sau invers) sau de sus în jos. Odată ce prima aplicare a vopselei este terminată, repetați aceeași acțiune în direcția opusă, astfel încât diferitele straturi să se suprapună mai mult sau mai puțin în mijloc.

Vopselele acrilice și latex sunt excelente pentru vopsitul airless.

Dacă pulverizați folosind un aparat de amestecat cu aer, vopseaua este pulverizată prin aer comprimat, permițând acesteia să se usuce mai repede și  sa reduceti supravopsirea. Dezavantaj: duza se poate înfunda mai des dacă vopseaua nu este bine diluată.

Amintiți-vă că la finalul lucrării, pompa trebuie curățată pentru a o menține în stare bună până la următoarea utilizare.

Tehnica descrisă mai sus se aplică peretilor de pulverizare. Pentru colțuri, cel mai bine se face astfel: vopsiți vertical de sus în jos, acoperind întregul colț după ce vopsiți pereții. Chiar dacă se pare că modelul de pulverizare nu este uniform, va dispărea odată ce materialul este perfect uscat.

În ceea ce privește vopsirea tavanului, acesta este unul dintre aspectele în care vopsirea prin pulverizare diferă fata de utilizarea rolei. Cu o rolă pornești de la tavan, pentru a evita stropirea pereților. Pe de altă parte, atunci când lucrați cu un pulverizator de vopsea, tavanul este ultima parte care trebuie vopsită: este necesar să mascați pereții pentru a evita murdărirea și stropirea.

 

Pe scurt, vopsirea prin pulverizare airless este soluția ideală dacă:

  • nu-ți place să pierzi prea mult material
  • vrei să zugravesti repede și ușor
  • doriți să utilizați lance / extensii airless pentru plafoane înalte

În concluzie

Acesta nu este primul articol pe care l-am dedicat elementelor de bază ale pulverizarii airless. Iată un rezumat al articolelor publicate până acum:

Chapters Contents
1

ABC de vopsire prin pulverizare. Sfaturi practice pentru începatori.

2 Cele mai mari 5 greseli de evitat atunci cand pulverizati vopsea O listă cu cele mai frecvente erori.
3 Cum sa alegeti duza airless potrivita pentru pulverizatorul de vopsea ? Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți duza potrivita.
4 Cum sa curatati, sa ingrijiti si sa depozitati o pompa airless. Ceva ce nu ar trebui să uiți niciodată să faci.
5 Ghid introductiv de vopsire airless. Articolul pe care tocmai l-ați terminat de citit.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.