Ghidarea pistolului la unghiul corect are un efect puternic asupra rezultatului lucrării și a calității suprafeței. Chiar și formarea ceții de vopsea poate fi redusă semnificativ când pistolul este ghidat la unghiul optim.

În al 42-lea episod al seriei noastre de videoclipuri Sfaturi Airless, vă prezentăm cum să ghidați pistolul de pulverizat vopsea la unghiul corect de-a lungul peretelui, pentru a avea parte de rezultate de top cu privire la pulverizarea suprafeței.

De ce ar trebui să pulverizăm la un unghi de 90 de grade?

Ghidarea pistolului de pulverizat la un unghi de 90 de grade face posibilă aplicarea uniformă a vopselei pe întreaga suprafață a peretelui.

În loc de un unghi de 90 de grade, pistolul este adesea deplasat de-a lungul peretelui de sus în jos pe un traseu ce imită forma unei banane.

Această metodă se abate foarte mult de la unghiul optim de 90 de grade.

Rezultă astfel unghiuri de 45 de grade sau mai mici în zona capului și a picioarelor.

În special în aceste zone, distanța dintre pistol și perete crește și este semnificativ mai mare decât la nivelul pieptului.

Vasenform beim Airless-Spritzen

Pulverizare în formă de vază prin procedeul Airless

De asemenea, distanța mai mare face ca jetul de pulverizare să fie mai lat.

Deoarece cantitatea de material aplicată pe minut rămâne aceeași, cantitatea de material de pe suprafață scade.

Acest lucru duce la distribuirea neuniformă a vopselei pe perete (cantitatea de vopsea).

În plus, nu se mai poate lucra uniform și prin suprapunere. În imagine se arată cum se creează forma de vază prin modificarea distanței/unghiului în timpul pulverizării.

Creșterea formării de ceață de vopsea din cauza ghidării incorecte a pistolului

Din cauza unghiului incorect al pistolului, vopseaua nu atinge peretele la 90 de grade, ci la un unghi mult mai ascuțit.

Prin urmare, formarea de ceață de vopsea este intensificată. Efortul și costurile pentru lucrările de acoperire și curățare cresc inutil.

Dar și consumul de vopsea. Acest efort poate fi redus, la fel și costurile aferente, dacă pistolul este pur și simplu ghidat la un unghi de 90 de grade.

Ce alți factori trebuie luați în considerare pentru pulverizare?

Pulverizarea Airless nu este ceva de domeniul fantasticului, dar există totuși câțiva factori care trebuie luați în considerare în afară de unghiul corect de 90 de grade pentru un rezultat optim al pulverizării.

Am explicat deja unele dintre aceste subiecte în videoclipurile noastre.

Aici se găsesc mai multe informații:

Care mijloace auxiliare facilitează lucrul la un unghi de 90 de grade?

Îndeosebi în zonele cu pereți înalți, pe suprafețe înclinate sau în zona podelei unui perete, poate fi dificilă ghidarea pistolului la unghiul corect.

Lăncile și articulațiile pot ajuta la menținerea distanței corecte și a unghiului potrivit între duză și suprafață.

Furtunul de control ușurează ghidarea pistolului și asigură o presiune mai mică pe încheietura mâinii, astfel că utilizarea acestui tip produs poate duce la îmbunătățirea ghidării pistolului.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.