Astăzi vom vorbi despre cele mai importante 5 întrebări pe care ar trebui să ni le punem atunci când cumpăram un pulverizator de vopsea airless.

Achiziționarea unei mașini airless nu este o treabă ușoară, deoarece de multe ori punem aceste întrebări prea târziu. Rezultatul? Ajungem să cumpărăm un produs care nu se adaptează nevoilor noastre.

Cumpărarea are în mod normal un cost ridicat, dar poate fi amortizată rapid din cauza creșterii vitezei atunci când facem o lucrare de vopsire (creșterea productivității). Pentru aceasta, trebuie să analizăm diferite aspecte pentru momentul în care veți alege echipamentul corect.

Am pregătit această postare cu cele mai importante întrebări, mici trucuri sau lucruri de evitat, pentru când veți cumpăra un dispozitiv care este perfect pentru joburile pe care le-ați planificat:

Este această mașină airless cea corectă pentru materialul pe care urmează să îl utilizați?

Primul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere atunci când alegeți un echipament airless este să vă asigurați că aparatul este adecvat pentru materialul sau vopseaua pe care urmează să o utilizați. Nu are niciun sens să cumperi un dispozitiv mic pentru a economisi costuri, dacă îl vei folosi pentru a vopsi fațade sau pentru a aplica acoperirea acoperișului. Deci, este important ca utilajul să fie adecvat pentru materialul pe care urmează să îl utilizați. În caz contrar, veți fi în pericol să supraîncărcați dispozitivul sau pur și simplu să nu puteți face treaba.

Imaginați-vă: ați dori să faceți o excursie cu familia în mașina dvs. in Alpi, în Italia. Ar fi imposibil să faci această excursie într-un Fiat Panda. La fel se întâmplă și cu mașinile airless. Dacă ați cumpăra unul foarte mic, ar fi contraproductiv, deoarece nu ați putea face treaba pe care ați planificat-o.

Ghidul final pentru achiziționarea pulverizatorului airless potrivit

Cum să vă orientați pentru a achiziționa echipamentul corect?

Pentru a vă orienta trebuie să verificați întotdeauna fișa tehnică a producătorului. Are informații despre materialul corect, duze, pistoale, volumul maxim de pulverizare sau presiunea maximă a compresorului etc.

Dacă aveți acest lucru clar, veți fi perfect orientat să alegeți mașina airless corectă în funcție de nevoile dvs. și de utilizarea pe care îi veți da.

O altă întrebare pe care ar trebui să o puneți atunci când urmează să cumpărați un pulverizator de vopsea este:

Cu ce frecvență veți folosi pulverizatorul airless și care este marimea suprafețelor pe care le vopsiți în mod normal?

Mulți dintre zugravii profesioniști îl folosesc regulat, chiar și zilnic, și zugravesc suprafețe mari. Așadar, pentru aceasta vă recomandăm să utilizați echipamente airless cu o capacitate mare de procesare. Avantajul este că aparatul nu va fi întotdeauna la capacitatea sa maximă, ceea ce va prelungi durata de viață a dispozitivului.

Avantaj: Investiția în cumpărarea unui echipament de calitate superioară vă va asigura o mașină cu o durată de viață mai lungă și veți putea face lucrări de suprafețe mari, astfel veți recâștiga investiția rapid.

Ca exemplu al frecvenței utilizării, putem folosi un șofer de taxi, care își folosește mașina zilnic. Această persoană va cumpăra probabil un Mercedes, datorită calității și durabilității.

La fel se întâmplă și cu un echipament airless. Dacă îl folosiți zilnic și vopsiți suprafețe mari, ar trebui să achiziționați o mașină cu o capacitate mai mare. Pe de altă parte, dacă nu utilizați frecvent pulverizatorul de vopsea, nu veți avea nevoie de acel dispozitiv de calitate superioară, chiar veți putea să vă gândiți la cumpărarea unui pulverizator de vopsea second.

Ce costuri de muncă și reparații vă așteptați să aveți în anii care urmează achiziționării unui echipament airless?

Se pare că uităm acest factor atunci când achiziționăm o mașină airless. Costurile generate în anii de după cumpărarea dispozitivului pe care ar trebui să le luăm în considerare.

În funcție de diferitele modele, costurile accesoriilor variază substanțial, atât la nivel de conservare, cât și la reparații. Prin urmare, există modele simple cu pompă cu membrană sau cu o construcție simplă. Acest lucru vă permite să vă întrețineți ușor mașina, chiar dacă nu aveți multe cunoștințe tehnice și nu aveți nevoie de instrumente speciale.

De exemplu, pentru a schimba ușor supapa, atunci când lucrați pe santier și sub stres pentru predarea proiectului. Acesta ar trebui să fie un factor de care să ținem cont când vom cumpăra un echipament airless.

Cât ar trebui să plătiți pentru o mașină airless?

Firește cât mai puțin posibil. De ce ar trebui să plătiți mai mult pentru o mașină airless, dacă ați putea cheltui acești bani într-o vacanță sau îi puteți investi în ceva diferit? Ei bine, pentru că cele mai ieftine echipamente ar putea ajunge să fie mai scumpe pe termen lung.

Am vorbit deja despre importanța costurilor de întreținere și reparații pentru unele echipamente, dar și performanța și calitatea sunt importante, deoarece atunci când achiziționăm o mașină cu o eficiență redusă, ceea ce s-ar putea întâmpla este ca în câteva luni sa fie suprasolicitata și nu mai poate fi folosita la proiecte noi.

Și, în cele din urmă, cea mai importantă întrebare atunci când urmează să cumpărați un pulverizator de vopsea este:

Ce presiune trebuie să aibă pulverizatorul de vopsea?

În funcție de joburile pe care le veți face, veți recupera rapid investiția. Dacă persoana sau compania face lucrări mari și folosește pulverizatorul de vopsea zilnic, ar merita să cumpere o mașină de înaltă calitate, chiar și cu mai multă presiune decât este necesar, deoarece mașina va recâștiga investiția rapid. De exemplu, un Graco Mark VII.

Graco Mark VII

Pe de altă parte, dacă faceți mai multe lucrări mici sau renovări și nu utilizați mult acest aparat, ar trebui să căutați un dispozitiv de mai mica calitate sau chiar un echipament second-hand.

Factori care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați un pulverizator airless

  1. Echipamentul trebuie să fie adecvat pentru materialul pe care îl veți folosi. Alegeți o mașină cu presiunea corectă pentru material.
  2. Aveți în vedere dimensiunea suprafeței pe care o veți vopsi și verificați din nou dacă presiunea echipamentului este suficientă.
  3. Nu uitați de costurile de întreținere și reparații.
  4. Analizați factorul cost-beneficiu, merită mai mult o mașină airless mare și de mai bună calitate sau să cumpărați un echipament second hand , de ce să te îndoiești de el dacă vei putea să-l amortizezi?
  5. Dacă vă gândiți să cumpărați un pulverizator airless, lăsați-vă sfatuiti de către specialiști. Dacă aveți întrebări, ne puteți contacta prin e-mail sau ne puteți lăsa un comentariu.

 

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.