Un client a trimis recent un Graco Ultra Max II 695 (versiunea ProContractor) în atelierul nostru pentru reparații. Acesta a fost vizibil deteriorat și codul de eroare 16 al pulverizatorului airless era aprins pe afișaj cu mesajul „Motor care nu se învârte” – ceea ce înseamnă că pompa nu funcționează. În această postare de pe blog vă explicăm posibilele cauze ale mesajului cod eroare 16 și cum să remediați aceasta defectiune.

Cum recunoașteți un Cod de eroare 16 pentru pulverizatoarele Graco Airless?

Multe pulverizatoare Graco, precum seria Graco ProContractor, au un afișaj digital. Pe acest ecran vor apărea mesaje de eroare. În cazul unei erori 16, este afișat „codul 16”. În plus, mesajul de eroare continuă cu „Motor care nu se învârte”, ceea ce înseamnă că motorul nu se întoarce. Desigur, cea mai evidentă indicație este că motorul nu funcționează pur și simplu.

Care este cauza mesajului de eroare Cod 16 pentru dispozitivele Graco Airless?

Cauza Codului de eroare 16 al pulverizatorului de vopsea Graco airless este lipsa unei legături intre unitatea de control a motorului si unitatea de control electrică. În conexiune există o perturbare sau o defecțiune. Cel mai probabil există o deteriorare a cablului sau a conectorului, dar uneori pur și simplu o simpla verificare dacă firele sunt conectate corespunzător este suficienta. În exemplul menționat, cablul de conectare nu este conectat corect la mufa electrică. În timpul transportului sau chiar în timpul funcționării pulverizatorului, apar vibrații care, probabil, au desfăcut sau au deplasat firul conector al cablului.

Ce se poate face pentru a remedia această defecțiune  Cod 16 pentru dispozitivele Graco Airless?

Puteți verifica dacă conexiunea dintre motor și controler este deteriorată sau sunt cabluri libere și conexiuni defecte. Dacă este necesar, reasamblați conectorul corect pentru a restabili conexiunea dintre motor și unitatea de control.

Avertisment: Când lucrați la pulverizator, asigurați-vă întotdeauna că acesta nu este sub presiune – asigurați-vă că excesul de presiune este eliberat mai întâi într-un mod sigur. Arma trebuie să fie asigurată. În plus, pulverizatorul de vopsea trebuie deconectat de la sursa de alimentare. Dacă aveți îndoieli, ar trebui să lăsați lucrările de reparație unui specialist calificat sau tehnician expert airless.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesați pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Daca aveti intrebari?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.