Cu Graco Classic 390 PC Cordless (25T863), producătorul Graco oferă primul aparat Airless complet profesional cu funcționare pe acumulator. Prin urmare, acum există și posibilitatea utilizării unui aparat Airless în locurile în care nu este disponibilă alimentarea cu electricitate, fără a fi nevoie de utilizarea unui generator sau a unui aparat Airless pe benzină.

Deși funcționează pe acumulator, aparatul de pulverizat este ușor și maniabil, întrucât acumulatoarele instalate de producător sunt de dimensiuni mai reduse. Din acest motiv, furnitura cuprinde două acumulatoare Dewalt.

În următorul videoclip și articol pe blog, oferim o prezentare generală pe larg cu privire la datele tehnice, domeniile de utilizare posibile, construcția și funcționarea, precum și furnitura aparatului Classic 390 PC fără cablu.

Datele tehnice ale aparatului Graco Classic 390 PC Cordless

Aparatul Classic 390 PC Cordless, care funcționează pe acumulator, oferă un randament asemănător cu cel al modelelor comparative alimentate cu un cablu de alimentare electrică. Cu un debit de maximum 1,8 litri pe minut și compatibilitate cu duze cu orificii de cel mult 0,021″, multe proiecte pot fi implementate fără utilizarea cablurilor.

Toate acestea într-un format asemănător cu al unei navete de bere, compact și cu 14 kg, ușor de purtat și de transportat în orice locație. Greutatea suplimentară redusă a acumulatorului, de numai un kilogram, este surprinzătoare. Producătorul Graco a instalat acumulatoare de mici dimensiuni, pentru ca aparatul de pulverizat să fie compact și portabil.

Datele tehnice dintr-o privire:

 • Debit maxim: 1,8 l/min
 • Presiune maximă: 228 de bari
 • Mărimea maximă a duzei: 0,021″ (de exemplu, 521)
 • Greutate: 14 kg (15 kg cu acumulator)
 • Dimensiuni: 47 x 36 x 41 cm

Cât durează acumulatorul aparatului Graco Classic 390 PC Cordless?

Conform producătorului Graco, aparatul de pulverizat poate pulveriza puțin peste 11 litri de vopsea cu o încărcare de acumulator. Furnitura cuprinde două acumulatoare.

La nevoie, pot fi cumpărate acumulatoare suplimentare. Graco a luat decizia de a utiliza acumulatoarele de 54 de volți ale producătorului Dewalt, astfel că aceste dispozitive reîncărcabile pot fi utilizate, în anumite circumstanțe, și cu alte aparate.

Graco Classic 390 PC Cordless - Dewalt Akku

Graco Classic 390 PC Cordless – acumulator Dewalt

Având un kilogram, greutatea acumulatorului este cu adevărat surprinzătoare și nu are niciun impact negativ asupra maniabilității și mobilității aparatului de pulverizat.

În săptămânile care urmează, avem planificate mai multe teste pentru a testa performanța acumulatoarelor. Duzele mari, vopselele mai groase și presiunile mai înalte ar trebui să descarce mai rapid acumulatoarele.

Aici va fi interesant să vedem câți litri pot fi pulverizați cu o singură încărcare a acumulatorului în astfel de condiții. Și durata de încărcare a acumulatorului reprezintă un factor interesant pe care îl vom examina.

Domeniul de utilizare al aparatului Graco Classic 390 PC Cordless

Domeniul de utilizare optim al aparatului Airless cu acumulator îl reprezintă, bineînțeles, locurile unde nu este disponibilă suficientă alimentare cu electricitate sau unde utilizarea unui cablu de alimentare este dificilă și condiționată.

Având debit de maximum 1,8 litri pe minut și posibilitatea utilizării unei duze de cel mult 0,021, aparatul Graco Classic 390 PC Cordless este adecvat pentru prelucrarea lacurilor, lazurilor, grundurilor sau vopselelor pentru pereți interiori.

În plus, se poate utiliza și cu produse de protecție antigraffiti, cu soluții de hidrofobizare a suprafețelor din piatră, precum și cu soluții de chituire a fisurilor și a zidăriei.

Aparatul de pulverizat poate fi utilizat și în hale și parcări pentru aplicarea marcajelor, semnelor de circulație și de avertizare prin folosirea de șabloane.

 • Lacuri
 • Lazuri
 • Amorse
 • Grunduri
 • Vopsele de dispersie în spațiile interioare
 • Rășini pentru chituirea fisurilor și a zidăriei
 • Protecție antigrafitti
 • Hidrofobizare
 • Vopsele de marcare pentru locuri de parcare și hale

Pentru prelucrarea lazurilor, lacurilor, amorselor, precum și pentru prelucrarea cantităților mici, se poate dovedi utilă dotarea aparatului Graco Classic 390 PC Cordless cu o pâlnie pentru lac, precum și cu un furtun mai scurt și cu filtre de lac potrivite.

În videoclipul următor am adunat informații detaliate despre dotarea și montarea setului de lăcuire Graco:

 

Construcția și funcționarea aparatului Graco Classic 390 PC Cordless

În afară de faptul că funcționează pe acumulator, aparatul Graco Classic 390 PC Cordless nu este diferit de competitorii acestuia care funcționează pe cablu. Construcția, funcționarea și operarea corespund modelelor clasice. Aspirarea vopselei are loc prin intermediul sistemului de aspirare către pompa cu piston.

Vopseaua trece prin pompă, prin filtrul principal, prin furtun până la pistol și este atomizată la duză. Pentru controlarea sistemului, lângă comutator se găsește un regulator de presiune. Prin intermediul acestuia, presiunea poate fi reglată continuu de la zero bari până la maximum.

Supapa de siguranță servește la curățarea aparatului Airless și la reducerea presiunii. Valoarea actuală a presiunii poate fi controlată prin intermediul unui manometru. Pe aparatul de pulverizat se găsește un cablu de împământare care trebuie utilizat atunci când se lucrează cu materiale cu conținut de solvenți.

Graco Classic 390 PC Cordless

Graco Classic 390 PC Cordless

Furnitura aparatului Graco Classic 390 PC Cordless

Aparatul Graco Classic 390 PC Cordless este furnizat împreună cu două acumulatoare, încărcător și echipament de pulverizare gata de utilizare.

De echipamentul de pulverizare aparțin un furtun de vopsea cu o lungime de 15 metri, un pistol cu suport de duză Graco RAC X și o duză Graco LP. În plus, în furnitură sunt incluse un filtru pentru aparat și un filtru pentru pistol.

O vedere de ansamblu completă a furniturii:

 • Graco Classic 390 PC Cordless
 • 2 acumulatoare Dewalt
 • Stație de încărcare Dewalt
 • Furtun de înaltă presiune 1/4″, 15 m
 • Pistol de pulverizat vopsea Graco, inclusiv suport de duză RAC X și duză
 • Filtre Graco pentru aparat și pistol
 • Ulei pentru piston
 • Manual de utilizare

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră de facebook

Vizitați canalul Airless Discounter de Youtube

Vizitati pagina Airless Discounter pe Instagram

Întrebari?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.