Am aruncat o privire mai atentă asupra aparatului Graco FinishPro HVLP 9.5 și am realizat un videoclip.

Pe lângă datele tehnice, discutăm și despre posibilitățile de utilizare ale aparatului de lăcuire de joasă presiune, construcția și funcționarea acestuia, precum și furnitura.

Datele tehnice ale Graco FinishPro HVLP 9.5

Iată un scurt rezumat al datelor tehnice ale aparatului HVLP 9.5:

 • Tensiunea: 230 V
 • Puterea turbinei: 1.600 de wați
 • Turbină: 5 trepte
 • Presiunea dinamică: maximum 0,7 bari
 • Emisii sonore: 96,3 dB (A)
 • Greutate: 11,8 kg (turbină), cu furtun și pistol (16,3 kg)

Domeniu de utilizare și proiecte pentru aparatul HVLP 9.5

Aparatul de pulverizare de joasă presiune HVLP este de obicei utilizat în principal pentru materiale cu viscozitate redusă, cum ar fi lacurile sau lazurile.

În domeniul vopsitoriei, acest aparat de lăcuire este potrivit, de exemplu, pentru uși și rame de uși, ferestre sau radiatoare. Suprafețele de acoperire mai mici, cum ar fi panourile din lemn din bucătării sau băi, pot fi, de asemenea, pulverizate cu HVLP 9.5.

Datorită tehnologiei de vid din sistemul de cupe, este posibil, de asemenea, lucrul cu mâinile deasupra capului fără probleme. Și balustradele sau gardurile pot fi bine acoperite cu tehnologia HVLP.

Sistemul oferă avantaje mai ales atunci când este vorba de componente mici și filigranate, cum ar fi barele înguste de pe balustradele unei scări sau un gard din fier forjat.

Graco HVLP 9.5 Tür lackiert

Ușă lăcuită cu Graco HVLP 9.5

Construcția și funcția aparatului Graco FinishPro HVLP 9.5

Aparatul Graco FinishPro HVLP 9.5 este alcătuit din turbină, furtun cu furtun de control și pistolul Edge II Plus. Turbina aspiră aerul și îl suflă în cupă prin intermediul furtunului din fața pistolului. Acolo, aerul deplasează materialul și îl împinge prin duză. Materialul este atomizat la duză și pulverizat pe obiectul de lăcuit.

Pe scurt, turbina funcționează ca un aspirator inversat și este acționată prin intermediul comutatorului roșu de pornire/oprire. Există trei poziții pe acest comutator. Poziția 0, Poziția I și Poziția II. Aparatul de lăcuire este comutat pe poziția 0. În poziția II, turbina funcționează constant. Poziția I include tehnologia Smart Start, un sistem de control automat care oprește turbina atunci când nu este nevoie de aer. În acest fel, uzura și poluarea fonică sunt reduse. Alimentarea cu aer a turbinei cu 5 trepte este controlată prin intermediul butonului rotativ de lângă aceasta. Sistemul de turbocontrol indică pe un afișaj LED cu bare cantitatea de aer setată. Mai la dreapta se află siguranța. Pe partea stângă a turbinei se află filtrul de aer de calitate industrială, precum și un compartiment pentru depozitarea duzelor și a acelor pentru pistol.

Furtunul de aer de 9 metri lungime poate fi montat pe partea frontală a turbinei în doar câțiva pași. Între furtunul de aer și pistol este montat un furtun de control de 1,2 m lungime. Acest furtun de control este semnificativ mai flexibil decât furtunul principal și permite ghidarea mai bună și mai ușoară a pistolului.

Einstellung der Graco Edge II HVLP Pistole

Reglarea pistolului Graco Edge II Plus

Pistolul Graco Edge II Plus oferă un control optim, astfel încât cantitatea de material și de aer pot fi ajustate de la pistol. Și lățimea de pulverizare a duzei poate varia.

Se poate lucra pe orizontală și pe verticală. În plus, jetul poate fi reglat de la jet plat la jet circular între 0,3 și 10 cm. Sistemul de cupe FlexLiner permite lucrul cu mâinile deasupra capului, deoarece lacul este aspirat prin intermediul vidului și nu prin intermediul unei țevi de aspirare din cupă.

Sistemul de cupe permite curățarea rapidă și schimbarea rapidă a vopselei. Duza și acul pot fi, de asemenea, schimbate în câțiva pași simpli și fără folosirea de unelte, datorită unui sistem de schimbare rapidă.

Furnitura aparatului Graco HVLP 9.5

 • Graco FinishPro HVLP PROCONTRACTOR 9.5 – turbină
 • Pistol Graco HVLP EDGE II Plus cu sistem FlexLiner/vid și funcție de reglare a lățimii de pulverizare și a cantității de aer și material
 • Set de ace nr. 3 (1,3 mm), nr. 4 (1,8 mm), nr. 5 (2,2 mm)
 • Furtun de aer 9,0 m
 • Capăt de furtun de control 1,2 m
 • 3 x inserție de cupă FlexLiner 1 litru
 • Manual de utilizare

Graco FinishPro HVLP 9.5 Lieferumfang

Furnitura aparatului Graco FinishPro HVLP 9.5

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.