În următorul articol de blog comparăm modelul Graco GX 21 cu modelul Graco Classic S 395 PC.

Ambele aparate Airless oferă aproximativ același randament și sunt potrivite pentru prelucrarea lacurilor, lazurilor, grundurilor și dispersiilor de interior în spații mici, cum ar fi locuințele sau casele unifamiliale.

Cu toate acestea, există câteva diferențe clare cu privire la calitatea, prelucrarea și prețul ambelor pulverizatoare de vopsea.

Din acest motiv, ne uităm mai atent pentru a înțelege care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui aparat de pulverizat.

Compararea valorilor randamentului dintre Graco GX 21 și Classic S 395 PC

În următorul tabel sunt comparate direct datele tehnice ale modelului Graco GX 21 și cele ale modelului Graco Classic S 395 PC.

Date tehnice Graco GX 21 Graco Classic S 395 PC
Debit 1,8 l/min 2,0 l/min
Mărimea maximă a duzei 0,021″ 0,023″
Presiunea maximă de lucru 207 bar 227 de bari
Greutatea 13,2 kg 19 kg

 

Datele randamentului modelului Graco Classic sunt puțin mai mari decât valorile modelului GX 21.

Acest lucru este valabil pentru debit, mărimea maximă utilizabilă a duzei și presiunea de lucru.

Datorită structurii mai simple a modelului Graco GX 21, acesta este cu șase kilograme mai ușor decât modelul Classic S 395 PC.

Dotările și diferența calității și prelucrării

Între ambele aparate de pulverizat există diferențe clare cu privire la prelucrare și calitate. Modelul GX 21 este conceput pentru gama de intrare.

Acest aparat Airless a fost gândit ca ofertă cu cel mai mic preț posibil pentru amatori. Pe această cale, producătorul Graco se adresează în principal începătorilor care vor să cunoască și să testeze tehnica de pulverizare Airless, fără să trebuiască să cheltuiască câteva mii de euro pentru un aparat Airless. 

La polul opus, modelul Classic S 395 PC are o calitate mai bună a prelucrării și a fost conceput pentru utilizarea pe termen lung în domeniul profesional. Vizibile în mod clar sunt aceste diferențe, de exemplu, cu privire la sistemul de aspirare, pompa inferioară și filtrul principal.

Aspirarea

Execuția furtunului de aspirare diferă semnificativ când vine vorba de calitate și ușurința gestionării. La modelul GX 21 este montat un furtun plastic rezistent la solvenți, dar simplu.

Furtunul de aspirare atârnă direct în găleată și nu poate fi repoziționat. Sistemul de aspirare al modelului Classic S 395 PC este alcătuit dintr-un furtun hidraulic de înaltă calitate, partea inferioară este alcătuită dintr-o țeavă de metal/aluminiu.

Aspirarea este mobilă, astfel încât găleata cu vopsea poate fi poziționată și în stânga sau dreapta aparatului Airless.

Sistemul modelului Classic S 395 este mai robust, mai valoros și mai durabil, precum și oferă mai mult confort la poziționarea găleții și este mai ușor de curățat.

"Ansaugsystem

Pompa inferioară

De asemenea, există diferențe semnificative și cu privire la pompa ambelor aparate Airless. Pistonul și garniturile, precum și întreaga pompă a modelului Classic 395 sunt mai mari și sunt realizate din materiale de înaltă calitate.

În caz de defecțiune, pompa poate fi dezasamblată și echipată cu garnituri noi. Pompa modelului GX 21 este mai mică și executată la o calitate mai slabă.

În caz de defecțiune, aceasta trebuie înlocuită în totalitate, nefiind posibilă reînnoirea garniturilor.

"Pumpe

Filtrul principal

Există diferențe și în ceea ce privește filtrul principal. Filtrul modelului Classic S 395 PC este semnificativ mai mare.

Din acest motiv, efectul filtrării este mai bun, filtrul nu se înfundă așa de repede și trebuie curățat mai rar. Carcasa filtrului este din oțel inoxidabil de înaltă calitate și poate fi deschisă rapid și ușor fără folosirea uneltelor.

În cazul modelului GX 21, filtrul este instalat în spatele manometrului și este dificil de demontat. Aici am creat un ghid video pentru înlocuirea filtrului pulverizatorului de vopsea Graco GX21.

"Hauptfilter

Furnitura

Ambele aparate Airless sunt furnizate cu furtun de înaltă presiune de 15 metri, pistol, duză și filtre.

În furnitura modelului GX 21 este inclus un pistol Graco SG 3 cu duză standard RAC X albastră.

Modelul Graco Classic 395 este furnizat împreună cu un pistol FTX și o duză LP nouă cu o formare mai redusă de ceață de vopsea.

În furnitura modelului 395 este inclus și ulei TSL pentru lubrifierea pistonului.

GX 21 sau Classic S 395 PC? – Concluzia comparației

Graco GX 21 sau Graco Classic S 395 PC, care aparat Airless este deci mai bun? Modelul Graco GX 21 este fruntaș în ceea ce privește greutatea, aceasta fiind puțin mai mică decât a modelului Graco Classic 395.

Chiar și costurile de achiziție ale modelului Graco GX 21 sunt mai mici decât cele ale modelului Classic 395. Din acest motiv, prelucrarea și calitatea modelului Graco Classic S 395 PC sunt semnificativ mai bune și astfel și mai durabile. De asemenea, costurile pe termen lung scad.

Cu privire la valorile tehnice: mărimea duzei, debitul și intervalul maxim de presiune fac ca modelul Graco Classic S 395 PC să fie din nou în fața modelului GX 21. Manevrabilitatea pe șantier (aspirare, filtru principal și pompă) este, de asemenea, în avantajul modelului Graco Classic S 395.

Totuși, în cele din urmă, totul depinde de ce dorește clientul. Dorește să acumuleze mai întâi experiență cu privire la tehnica de pulverizare Airless și caută un aparat de pulverizat cu preț accesibil, pentru a încerca pulverizarea Airless?

Sau dorește ceva de mai mare calitate, pentru a utiliza pe termen lung pulverizatorul de vopsea în următorii ani?

Ambele aparate Airless, atât modelul GX 21, cât și modelul Classic S 395 PC, își justifică locul pe piață și pentru ambele modele există situații potrivite de aplicare.

Modelul GX 21 este destinat pentru începători, iar modelul Graco Classic S 395 PC este destinat pentru utilizarea profesională pe termen lung.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail. Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.