Pentru care domenii de utilizare sunt potrivite Graco GX 21 și Graco GX FF? Care aparat ar trebui utilizat pentru care tip de proiect?

Care aparat Airless este mai bun sau cel puțin mai potrivit? O mulțime de întrebări, la care vom răspunde mai detaliat în următorul videoclip și articol de blog.

În acest sens, mai întâi ne uităm mai îndeaproape la datele tehnice ale ambelor pulverizatoare de vopsea.

Comparăm caracteristicile dotărilor, precum și furnitura aparatelor GX 21 și GX FF, pentru a determina apoi avantajele și dezavantajele.

Comparație între datele tehnice ale Graco GX 21 și Graco GX FF

La compararea datelor tehnice luăm în considerare debitul maxim, mărimea maximă a duzelor, intervalul de presiune și greutatea.

În cazul modelului Graco GX 21, debitul maxim de vopsea pe minut este cu 20% peste cel al modelului GX FF cu un raport de 1,8 la 1,5 litri pe minut ca debit maxim.

Acest lucru înseamnă un randament semnificativ mai mare pentru GX21, ceea ce face posibilă și utilizarea unor duze mai mari.

Pentru GX 21 se poate utiliza o duză de până la 0,021, iar pentru GX FF se pot utiliza duze de până la 0,019″.

Date tehnice Graco GX 21 Graco GX FF
Debit maxim 1,8 l/min 1,5 l/min
Grosimea maximă a duzelor 0,021″ (de exemplu 521)  0,019″ (de exemplu 519)
Presiune maximă 207 bari 207 bari
Greutatea 13,2 kg 14,1 kg

Datorită dotărilor pâlniei, Graco GX FF este puțin mai greu, mai exact cu 0,9 kg. Așadar, acest aspect nu merită menționat.

Comparație între caracteristicile dotărilor aparatelor Graco GX21 și GX FF

Modelul GX 21 este dotat cu un furtun de 15 m și oferă o rază de acțiune suficientă pentru pulverizarea cu dispersie a unei locuinței. Modelul GX FF este dotat cu un furtun mai scurt și mai subțire, având 7,5 metri lungime, fiind suficient pentru majoritatea aplicațiilor de lăcuire.

În plus, furtunul mai scurt și mai subțire oferă avantaje în cazul în care trebuie prelucrate doar cantități mici de vopsea cu Graco GX FF. Prin urmare, este necesar mai puțin lac pentru umplerea aparatului și furtunului. De asemenea, aspirarea sistemului respectiv este adaptată în funcție de cerințe. Modelul GX 21 este dotat cu un furtun de aspirare pentru aspirarea directă a vopselei din găleată. În cazul modelului GX FF, pâlnia pentru lac oferă un traseu mai scurt pentru material și astfel că este necesar mai puțin lac pentru umplerea aparatului de pulverizat. Chiar și duzele sunt adaptate pentru fiecare aplicație cu vopsele pentru pereți interior și lacuri.

Modelul Graco GX 21 este furnizat cu o duză RAC X cu orificiu 515 (cu toate acestea, atunci când cumpărați duze suplimentare, vă recomandăm duzele Graco LP, care permit pulverizarea cu o presiune mai scăzută, produc mai puțină ceață de vopsea și solicită mai puțin aparatul de pulverizat datorită presiunii mai mici).

GX 21 este, de asemenea, dotat cu un filtru de aparat, însă acesta este destul de mic și trebuie curățat sau înlocuit în mod regulat. Am pus la dispoziție un ghid video pentru înlocuirea filtrului în videoclipul intitulat Înlocuirea filtrului pulverizatorului de vopsea Graco GX21.

Caracteristicile dotărilor Graco GX 21 Graco GX FF
Aspirare material Furtun de aspirare (direct din găleată) Pâlnie (5,7 litri)
Lungime furtun 15 m (furtun de dispersie)  7,5 m (furtun pentru lac)
Duză Duză de dispersie (se recomandă duza Graco LP) Duză pentru lac
Filtru pentru aparat Filtru pentru aparat indisponibil

 

Comparația furniturii

După cum s-a menționat deja în compararea caracteristicilor dotărilor, destinația celor două dispozitive (vopsea de perete interior/lac) este, de asemenea, indicată în mod clar în furnitură.

Această destinație se reflectă, din nou, în furnitură. Sistemul de aspirare (furtun de aspirare/pâlnie), furtunul pistolului și duzele sunt toate adaptate la domeniul de utilizare respectiv.

Spre deosebire de GX FF, modelul Graco GX 21 oferă un filtru de aparat, care este, totuși, destul de mic și trebuie curățat în mod regulat.

Furnitura Graco GX 21 Graco GX FF
Aparat de bază cu furtun de aspirare cu pâlnie
Furtun Graco Duraflex 1/4″ x 15 m Graco Blue Max II 3/16″ x 7,5 m
Pistol Graco SG3, 4 degete Graco FTx, 2 degete
Duză Duză Graco RAC X de 515 Duză Graco FF LP de 210
Filtru principal Filtru Graco InstaClean indisponibil
Filtru de pistol Filtru de pistol Graco #50 (alternativă) Filtru de pistol Graco #100 (alternativă)

Concluzie

Dacă ne uităm la datele de performanță, la furnitură și la caracteristicile dotărilor, este destul de clar că Graco GX 21 este conceput pentru vopsele de pereți de interior, iar Graco GX FF pentru pulverizarea lacurilor și a lazurilor. Producătorul a dotat corespunzător aparatele de lăcuit (GX FF) cu pâlnie, furtun scurt și subțire, filtru fin de pistol și duză de 210 pentru lac. Toate caracteristicile care favorizează aplicarea lacului. În schimb, modelul Graco GX 21, cu o capacitate de 1,8 litri, are un debit cu aproximativ 20% mai mare, un furtun mai lung și mai gros, filtre mai grosiere și o duză mai mare.

În plus, vopseaua poate fi aspirată direct din găleată. Toate caracteristicile care sunt utile când se dorește pulverizarea dispersiilor în spațiile interioare. Pe scurt, Graco GX 21 ar trebui să fie ales atunci când se dorește prelucrarea vopselei pentru pereți interiori, iar Graco GX FF este aparatul de pulverizat preferat pentru aplicarea lacurilor.

Indicație: Atât Graco GX 21, cât și GX FF sunt modele de bază mici care își ating sau depășesc rapid limitele de performanță pentru proiecte medii și mari. Prin urmare, pot apărea daune cauzate de suprasolicitare. Suntem bucuroși să vă oferim sfaturi detaliate cu privire la selectarea aparatului Airless potrivit, pentru a vă asigura că faceți o achiziție corectă și că aceasta este economică pe termen lung. Sunați-ne pur și simplu la 030/22015436. În plus, am scris un articol pe tema Aparate de pulverizat Airless mici – riscuri și deteriorări din cauza suprasolicitării, care ajută la evitarea daunelor cauzate de suprasolicitare.

 

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.