Graco GX 21 nu funcționează? Pompa dvs. airless funcționează defectuos sau a încetat să mai pulverizeze complet? În acest articol vedem care sunt cauzele probabile ale defecțiunii (rețineți că acest model este cunoscut și sub denumirea de Mega Quick & Easy 4.0, deci conținutul este același) și încercăm să oferim câteva sfaturi despre cum să intervenim independent , pentru a nu pierde prea mult timp când sunteti la locul de muncă. Vom vedea aici ce trebuie să faceți atunci când Graco GX 21 nu funcționează.

Iată care pot fi cauzele principale ale defecțiunii pompei:

 • filtre înfundate
 • pompă și garnituri uzate
 • supapa de admisie murdara sau deteriorata
 • supapa de iesire deteriorata, murdara sau uzata
 • supapa de pulverizare / amorsare înfundată sau uzată
 • furtun de admisie deteriorat sau curge
 • material prea gros pentru Graco GX 21 sau o duză prea mică
 • duza înfundată, uzată
 • garniturile duzei lipsesc sau sunt deteriorate
 • daune, probleme și soluții

Analizăm acum in detaliu una câte una problemele enumerate mai sus:

1. Filtre

Un filtru înfundat este una dintre cauzele celor mai frecvente probleme atunci când o pompă nu pulverizează corect. Graco GX 21 are trei filtre:

Filtrul de admisie este situat la gura tubului de aspirație și previne aspirarea impurităților și a resturilor, cum ar fi frunze, pietricele sau pur și simplu murdărie. Acest lucru protejează GX 21 de aceste corpuri străine și previne deteriorarea pompei.

Comandați direct filtrul de admisie pentru Graco GX 21 click aici

Filtru principal sau filtru Graco InstaClean este relativ mic și, prin urmare, trebuie curățat regulat după fiecare utilizare. În videoclipul de mai jos puteți vedea cum să scoateti filtrul și să îl introduceți din nou.

Comandați direct Filtru Graco InstaClean  click aici

Filtrul pistol: pistolul Graco GX 21 folosește filtrul clasic Graco Easy-Out.

filtru Graco Easy-Out

Comandați direct filtru pistol pentru Graco GX 21 click aici

2. Pompa sau garniturile sunt uzate sau rupte

În interiorul pompei Graco GX21, presiunea este generată de un piston care este plasat cu diferite garnituri. În timp, atât garniturile, cât și pompa sunt supuse uzurii și acest lucru are inevitabil repercusiuni asupra pulverizării.

pompa de înlocuire pentru Graco GX 21

Acest tip de deteriorare poate fi recunoscut prin faptul că vopseaua scapă din piston. În acest caz, pompa trebuie înlocuită. De asemenea, pompa poate fi înlocuită la fața locului în doar câteva minute.

Comandați direct pompa de înlocuire pentru Graco GX 21click aici

3. Supapa de admisie este murdara sau deteriorata

De asemenea, supapa de admisie poate fi printre cauzele unei pulverizari defectuoase. În aceasta, o sferă reglează fluxul de material. Dacă această bilă sau supapă este blocată sau deteriorată, supapa nu poate funcționa corect. În caz de probleme, verificați dacă există obstacole, corpuri străine sau deteriorarea supapei de aspirație.

Graco Einlassventil für Graco GX 21 - 17J876

Murdăria trebuie îndepărtată până când supapa de admisie este complet curată. În caz de deteriorare, componentele trebuie înlocuite.

Comandați direct supapa de admisie Graco GX21click here

4. Supapa de iesire deteriorata, murdara sau uzata

Supapa de decompresie are și o sferă. Ca și în cazul supapei de admisie, chiar dacă este murdară sau deteriorată, aceasta va avea efecte negative asupra calității pulverizării.

Auslassventil der Graco GX21 und Mega Quick & Easy 4.0

Pentru a face acest lucru, deșurubați supapa de iesire de corpul pompei, curățați-o și înlocuiți-o dacă este necesar.

Comandați direct supapa de decompresie pentru Graco GX21click aici

5. Comutatorul de pulverizare / ciclu intern este înfundat sau uzat

Supapa de siguranță controlează debitul de material. Are două poziții: una pentru pulverizare, cealaltă pentru amorsare. Această funcție este necesară pentru umplerea pompei cu vopsea, eliberarea presiunii și spălarea pulverizatorului.

Entlastungsventil der Graco GX21 und Mega Quick & Easy 4.0

Dacă supapa de siguranță este deteriorată sau înfundată, funcționalitatea poate fi afectată. În acest caz, supapa nu se închide corect. Vopseaua este returnată în recipientul de vopsea în loc să fie direcționată spre pistol, presiunea de pulverizare poate fi insuficientă sau absentă complet. Curățarea supapei poate rezolva această problemă, în cazul în care aceasta este deteriorata, trebuie înlocuita.

Comandați direct supapa de siguranță pentru Graco GX21click aici

6. Furtun de admisie deteriorat sau curge

Vopseaua este aspirată prin tubul de aspirație, cu tubul cufundat în găleata de material. Filtrul de aspirație este situat în partea inferioară a tubului de aspirație. Tubul de aspirație este conectat la supapa de admisie cu o clemă. Dacă acesta nu este poziționat corect, aerul este, de asemenea, extras împreună cu materialul. Introducerea de aer este mai ușoară decât aspirația vopselei (aerul este evident mai ușor) și acest lucru interferează cu funcționalitatea pompei și afectează calitatea finisajului.

Graco GX21 Ansaugschlauch

Deteriorarea tubului, cum ar fi o tăietură sau o gaură, poate duce, de asemenea, la probleme de pulverizare.

Comandați direct componentele sistemului de aspirație:

7. Material prea gros pentru Graco GX 21 sau o duză prea mică

Graco GX 21 este o pompă proiectată DIY și pentru zugravi care încearcă să pulverizeze vopsea, ceea ce înseamnă, în esență, pentru proiecte mici și lucrari. Pompa are o viteză maximă de livrare de 1,8 l / min și poate fi utilizată cu duze de până la 0,021 inci (la 521). Putem sublinia încă o dată importanța utilizării acestei pompe doar pentru tipurile de lucrări pentru care este proiectată și de a nu o supune la supraîncărcări pentru care nu este concepută. Unul dintre indicatorii ce va arata ca utilizați pompa inadecvat este că materialul devine mai gros spre marginile modelului de pulverizare.

Warum dein Airless-Gerät beim Spritzen Linien hinterlässt

În acest caz, este posibil să diluați vopseaua conform instrucțiunilor producătorului. Dacă acest lucru nu duce la îmbunătățiri semnificative, va trebui să folosiți un pistol mai puternic pentru respectivul material. Folosirea de duze mai mari de 0.021 inci nu ajută prea mult, deoarece capacitatea GX 21 nu este suficientă pentru a susține duze mai mari. Efectul ar fi asemanator conectarii unui furtun de grădină la o pompă de pompieri.

8. Duza înfundată, uzată

Graco GX21 este echipat cu un suport pentru duza Graco RAC X. Suportul pentru duza Graco RAC X este proiectat pentru a suporta duzele Graco RAC X, RAC X FF LP și RAC X LP. Cele mai frecvente probleme cu duza sunt:

 • duza este blocata
 • duza este uzată sau deteriorată
 • duza este prea mare pentru aplicație sau pompă
 • duza este prea mica

Graco RAC X Duze Airless

9. Garniturile duzei lipsesc sau sunt deteriorate

Dacă vopseaua se scurge de o parte a duzei sau de protecția lor, garniturile sunt probabil deteriorate, nu sunt poziționate corect sau lipsesc. Când curățați duza și protecția, se poate întâmpla ca, garniturile să cadă. În videoclipul de mai jos vă arătăm cum să asamblați sigiliile corect.

Comandați direct sigilii pentru Graco RAC X (materiale solubile în apă)click aici

Comandați direct sigilii pentru Graco RAC X (materiale pe bază de solvent)click aici

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.