Poate fi extrem de frustrant atunci când Graco Mark VII nu funcţionează. Pulverizatorul nu pompează și nici nu produce suficientă presiune pentru ca materialul să fie pulverizat corect? Ei bine, sperăm că nu este o problemă serioasă și poate fi rezolvată cu câteva minute de întreținere.

În acest articol vom explora care ar putea fi motivele. Vom încerca să simulăm o situație reală de lucru, imaginându-ne că deodată, în timp ce lucrați pe un șantier, de exemplu, pompa nu mai funcționează. Acestea se întâmplă în general atunci când pompa funcționează la capacitatea maximă, cu presiunea setată foarte mare.

Ce puteți face pentru ca Graco Mark VII să funcționeze rapid? Care sunt problemele comune, defectele și defecțiunile care pot fi rezolvate la locul de muncă, astfel încât să puteți continua să lucrați? Toate acestea și multe altele în acest articol.

1. Filtre înfundate

Filtrele sunt concepute pentru a proteja pulverizatorul de deteriorarea și blocarea din cauza obiectelor mai mari. Graco Mark VII, la fel ca majoritatea pulverizatorilor de vopsea, are trei feluri de filtre, unul pe gura tubului de aspirație (filtru de intrare sau sita de filtru), un filtru principal în pompă și un filtru pistol. Deși aceste filtre împiedică blocarea și deteriorarea materialelor nedorite în sistemul de pompare și pulverizare, aceste filtre pot fi ușor înfundate cu vopsea blocând întregul sistem.

Poate fi nevoie de un singur filtru pentru a fi parțial înfundată pentru ca pompa să nu poată pompa niciun material. Prin urmare, asigurați-vă că filtrele sunt întotdeauna curățate după lucru. Dacă filtrele sunt deteriorate sau dacă murdăria nu poate fi îndepărtată, filtrele trebuie înlocuite. Curățarea filtrelor se face cu ușurință imediat după lucrare cu apă și o perie.

NB atunci când pulverizați glet, filtrele nu sunt în general utilizate, nici în pompă și nici în pistol.

Filtre pistol

Graco Mark VII este livrat cu pistolul albastru Graco TexSpray pentru glet în versiunea standard. Acest pistol nu are un filtru pistol, deoarece nu este necesar un filtru pentru glet. Dacă pulverizați vopsea, puteți utiliza, de asemenea, filtre pistol în acest pistol.

Acest filtru poate fi înfundat și, prin urmare, trebuie verificat și curățat regulat. Pur și simplu deșurubați mânerul pistolului și îndepărtați filtrul pistolului pentru curățare sau înlocuire

Comandă direct filtru pistol – click aici

Filtre principale

Filtrul principal sau filtrul pompei este situat în partea stângă a mașinii. Blocajele din acest filtru reduc considerabil puterea de pulverizare, pot provoca tulburări ale modelului de pulverizare, abandonuri și uneori pot duce la o oprire completă.

Pentru a curăța sau schimba filtrul, deșurubați carcasa filtrului principal și îndepărtați filtrul. Filtrul este introdus pe centrul filtrului.

 

Comandați filtrele principale 60 ochiuri pentru Graco Mark VIIclick aici

Comandați centrul filtrului pentru Graco Mark VII click aici

Sita de aspiraţie

Sita de intrare sau de aspirație este localizată la capătul tubului de aspirație. Acest filtru este menit să protejeze pompa și să împiedice aspirarea accidentală a contaminanților grosieri, cum ar fi de exemplu frunze, pietre mici sau murdărie din material.

De asemenea, acest filtru trebuie verificat și curățat în mod regulat, deoarece obstrucția sa, ca și în cazul tuturor filtrelor, poate duce la defecțiuni, cum ar fi:

 • alimentare insuficientă de vopsea și nereguli în modelul de pulverizare
 • model inegal de pulverizare
 • blocarea completă a alimentării cu materiale

 

Comandați direct filtrul de aspirație (fin)– click aici

Comandați direct filtrul de aspirație (grosier) click aici

NB Versiunea standard a Graco Mark VII este echipată pentru a pulveriza glet (furtun, capăt furtun, pistol și duză). Pentru materiale mai subțiri, cum ar fi grund, dispersie sau vopsea de fațadă, vă recomandăm să folosiți un furtun mai subțire (furtun cu filet de 3/8 ″ și 10 mm diametru interior în loc de furtunul furnizat cu filet de 1/2 ″ și diametru interior de 13 mm), capăt furtun, pistol cu filtru, filtru de aspirație și filtru principal și duza adecvate.

2. Bila supapei de admisie lipită sau deteriorată

Aceasta este o problemă relativ frecventă la pompele de pulverizare airless. În starea normală, bila supapei de admisie trebuie să se poată deplasa liber. Când se blochează, uneori poate fi suficient să împingeți un pic cu degetul de dedesubt.

Dacă acest lucru nu ajută, supapa trebuie să fie deschisă și supusă unei verificări adecvate. Uneori, supapa poate fi deteriorată și de obiecte străine.

 

Construcția supapei de admisie a Graco Mark VII

În imaginea de mai sus, structura zonei supapei de admisie este prezentată cu toate componentele în ordinea corectă. Aici puteți găsi toate componentele individuale:

 • Corpul supapei Graco Mark VII– 15A303 comandă acumclick aici
 • Garnitură – 107098 comandă click aici
 • Scaunul supapei – comandă 24M832  directclick aici
 • Bilă de supapă, ceramică – 118602 comandă acumclick aici
 • Cuvă de supapă – 16M658 comandă acum click aici
 • Arc– 24E027 comandă acum click aici
 • Bucsă inelară distanțieră 16M291 – comandă directclick aici
 • Sigiliu alb bucsă inelară distanțieră 108822 comandă acumclick aici
 • Sigiliu mare din cauciuc negru 160325 – comandă directclick aici

3.Bila supapei de evacuare lipită sau defectă

Supapa de evacuare deasupra supapei de admisie poate fi blocată, înfundată sau deteriorată. Cu o lovitură ușoară a unui ciocan de cauciuc împotriva conductei de admisie, ventilul cu bilă atașat poate fi uneori desfăcut.

Dacă acest truc nu ajută, bila de supapă trebuie desfacută fizic prin apăsarea acesteia. Pentru aceasta, scoateți supapa de admisie. Cu o unealtă subțire alungită, puteți ajunge apoi în robinetul de ieșire din interior. Am folosit o cheie Allen pentru că nu dorim ca instrumentul să fie prea ascuțit pentru a evita daunele. Aveți grijă când îl utilizați pentru a apăsa împotriva bilei robinetului de evacuare.

 

Iată care sunt cele mai importante componente ale supapei de evacuare:

 • Comandă supapa – 240150 directclick aici
 • Bilă de supapă, ceramică – 116327 comandă aici – click aici

4. Supapa de retur înfundată, curge sau este spartă

Supapa de retur controlează fluxul de vopsea către furtun și pistol sau înapoi la găleată prin furtunul de întoarcere. În cazul unei defecțiuni, supapa poate fi blocată complet, astfel încât să nu treacă niciun material și pompa să nu pulverizeze.

Sau, dimpotrivă, supapa este complet deschisă, pompând material atât în pistol, cât și înapoi în cupă. În acest caz, există o scădere a performanței și nu există suficientă alimentare cu materiale.

 

Cauzele unei defecțiuni sau a unui defect al supapei de retur pot fi blocarea prin vopsea, glet sau materii străine aspirate. În timp, supapa se poate uza și ea.

Iată piesele de schimb ale supapei de retur a Graco Mark VII:

 • Supapă retur – 24B156 comandă acumclick aici
 • Comutator din plastic negru (pentru ProContractor)– comandă 24E233 direct – click aici
 • Comutator din plastic negru (pentru standard) – comandă 24E234 direct– click aici
 • Pin – comandă 15C972 direct– click aici

NB Unele componente ale supapei de retur diferă între Graco Mark VII ProContractor și modelul de bază, Graco Mark VII Standard, cum ar fi mânerul din plastic de pe supapa de retur.

5. Graco Mark VII sigilii uzate și deteriorate

În jurul pistonului există numeroase sigilii care mențin pistonul în poziție și asigură creşterea presiunea . Mișcarea pistonului în timp provoacă uzura acestor garnituri. Dacă pulverizatorul nu poate crește presiunea sau chiar oprește pomparea, cauza se poate datora sigiliilor uzate sau defecte.

Un semn clar al acestei probleme sunt adesea urmele de materiale care ies din piston sau sigilii. Deci, dacă pe piston se observă vopsea sau chit, se poate presupune că există o problemă cu sigiliile.

Comandați kitul de reparații al sigiliilor / pachetelor Graco Mark VII – 24M830 – click aici

6. Aerul este aspirat în interior

Dacă găleata este goală sau tubul de aspirație nu este complet imersat în material, pompa poate începe să aspire aer. Atunci când pulverizatorul nu este alimentat cu suficient material apar nereguli în modelul de pulverizare, uneori materialul nici nu ajunge la duză. Această problemă poate fi redusă folosind un recipient de material suficient de mare.

 

Modelele Graco ProContractor au și un dispozitiv numit Watch Dog. Când această funcție este activată, aerul nu poate fi aspirat, deoarece dispozitivul întrerupe automat procesul de pompare imediat ce începe să intre aer. Comutatorul Watch Dog se găsește lângă selectorul de presiune, ambele fiind situate sub caseta SmartControl (cu litere de citire roșie).

Comanda Cuva Graco – Container de 90 litri click aici

7. Alimentare electrică

Uneori, tulburările pot fi legate și de alimentarea cu energie electrică. Prin urmare, trebuie să vă asiguraţi că alimentarea cu energie electrică este suficientă. Trebuie avut în vedere faptul că este necesară mai multă putere în faza de pornire (curent de pornire).

Dispozitivul Airless trebuie pornit la setarea presiunii zero. Cablurile de extensie utilizate trebuie să aibă o secțiune transversală a cablului de cel puțin 2,5 mm. Când utilizați un cablu, cablul trebuie să fie complet desfăcut. Iată principalele puncte de vedere:

 • sursa de alimentare suficientă prin rețea sau generator
 • curent de pornire
 • secțiune a cablului 2,5 mm
 • derulați bobina de cablu

8. Duza uzată, înfundată, defectă

Duzele înfundate sau uzate pot provoca, de asemenea, tulburări ale modelului de pulverizare sau pot opri curgerea materialului. În cel mai bun caz, puteți pur și simplu să eliberaţi duza, rotind-o cu 180 de grade și pulverizând în gol. Dacă acest lucru nu funcționează, atunci duza trebuie înlocuită.

Pentru a păstra bine duzele până la următoarea aplicație și pentru a le proteja de uscarea materialelor reziduale în interiorul acestora, vă recomandăm să folosiți un produs de curățare, cum ar fi curățătorul de duză în formă de sticlă de mai jos.

 

 • Duza Graco RAC X  – albastru pentru glet, vopsea de perete, lipici pentru material comandă acum click aici
 • Comandă duza Graco RAC X  – maro pentru chit click aici
 • Comandă curăţător de duză click aici

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesați pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Daca aveti intrebari?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.