Indiferent dacă sunteți sau nu un zugrav profesionist, numele Graco vă este probabil familiar și cu un motiv întemeiat: este unul dintre cei mai mari producători mondiali de pompe și accesorii airless. Și nu numai că este un jucător major în sectorul airless, dar Graco este, de asemenea, un lider pe piața sa.

Aici vă prezentăm doar gama Graco airless  în detaliu și nu celelalte domenii ale companiei. Iată contribuția noastră pentru a vă prezenta Graco, producătorul american de pompe airless.

Graco FinishPro II 595 PC Pro

Cine este Graco?

Graco este un producător american de sisteme și produse de manipulare a fluidelor cu sediul în Minneapolis, Minnesota. De la înființarea sa în 1926, compania construiește și distribuie produse inovatoare și de calitate pentru pulverizare, lubrifiere, aplicații de proces și echipamente electrice către antreprenori printr-o rețea mondială de dealeri.

Pentru acest sector, Graco are o gamă largă de utilaje, inclusiv  pompe de vopsea airless, HVLP, air-assisted, marcaje rutiere și pulverizatoare de curățare la înaltă presiune.

Gigantul american este listat la bursă de 50 de ani și are peste 3000 de angajați la nivel mondial prin birourile și fabricile sale din întreaga lume.

În Europa, sediul central al companiei este situat în Maasmechelen, Belgia, și oferă următoarele activități:

 • Serviciu clienți
 • Asistență tehnică
 • Vânzări
 • Marketing
 • Training
 • Asamblare
 • Distributie

Istoria lui Graco

Russell Grey, un însoțitor de parcare din Minneapolis, a fondat Grey Company, Inc. împreună cu fratele său Leil Grey pentru a produce și vinde un pistol cu grăsime de aer(an air grease gun)  inventat de Russell. Pistoalele manuale cu grăsime deveneau inoperabile pe timp foarte rece. În primul lor an de funcționare, vânzările au ajuns la 35.000 de dolari.

După cel de-al doilea război mondial, au început să-și extindă afacerea in plus fata de manipularea lubrifianților. Frații Gray au dezvoltat apoi o pompă de vopsea și pompe de lichid industriale alimentate cu tambur.

La mijlocul anilor 1950, ei aveau vânzări de 5 milioane de dolari și 400 de angajați și deserveau necesitățile de manipulare a lichidelor într-o gamă largă de industrii americane.

Compania a continuat să se extindă odată cu introducerea   pistolului airless  in 1957. Restul le știi deja. Prin inovația continuă și achizițiile strategice ale concurenților, Graco a devenit astăzi lider mondial în pulverizarea materialelor.

Datorită diferitelor sale mărci, firma americană este prezentă în piata zugravitului de consum (vezi articolul nostru despre  pompele Magnum airless) și sectoarele zugravilor de construcții.

Date cheie pentru Graco

Iată câteva date din istoria lui Graco:

 • Compania Grey a fost fondată în 1926 de Russell și Leil Gray.
 • Vânzările anuale ajung la 1 milion de dolari în 1941.
 • Prima pompă airless introdusă în 1958.
 • Numele companiei a fost schimbat în „Graco Inc.” în 1969, când a devenit publică. Vânzările anuale în acel moment erau de 33 de milioane de dolari.
 • Vânzările au crescut de la 322,6 milioane dolari în 1993 la 450,5 milioane dolari în 1999.
 • Achiziții strategice ale concurenților în anii 2000, inclusiv Airlessco (mai multe informații mai jos).
 • Venituri de peste 1 miliard de dolari pentru prima dată în 2012.

Graco si Airlessco

Graco are un portofoliu de mărci pentru a-și sprijini strategiile cheie de creștere. Acestea includ investiții în produse noi și inovatoare, vizarea de noi piețe și aplicații, efectuarea de achiziții strategice și extinderea geografică. Acesta este motivul pentru care firma americană a achiziționat Airlessco în 2008.

Lansate în 1975, produsele Airlessco au fost întotdeauna produse fiabile pentru zugravi și decoratori. Formula Airlessco pentru succes este simplă:

 • Proiectați echipamente care pot pompa în mod fiabil mai mulți litri, cu o întreținere mai redusă.
 • Construiți pompe cu cea mai lungă durată de viață.
 • Au cele mai mici costuri de întreținere din industrie.

În prezent, linia Airlessco este formată din 11 pulverizatoare de vopsea airless, 3 pulverizatoare de acoperire airless, 3 markere rutiere airless și o gamă completă de accesorii conexe.

De ce să alegeți o pompă Graco airless?

Fără a dori să fie părtinitor față de un anumit brand, este un fapt faptul că Graco pune un mare accent pe inovație, calitate și promovarea mașinilor sale în întreaga lume. Pe de altă parte, un punct pozitiv pentru producător este că piesele de schimb Graco sunt disponibile atât pentru pulverizatoarele profesionale, cât și pentru pompele de consum.

Cumpărarea unei pompe airless este în mod necesar o investiție și posibilitatea de a o păstra cât mai mult timp ar trebui să fie luată în considerare la luarea deciziei de cumpărare.

În plus, Graco are o prezență puternică pe internet și se concentrează pe „educarea” zugravilor, arătând avantajele tehnologiei airless în comparație cu tehnologia tradițională, precum și utilizarea corectă a mașinilor, întreținerea acestora și cele mai frecvente reparații.

Graco si Airless Discounter

De mulți ani revindem pompe și accesorii Graco pentru sectorul profesional Airless Discounter. Pe site-ul nostru veți găsi:

 • Graco pistoale
 • Graco pompe
 • Graco duze
 • Graco piese de schimb
 • și toate celelalte accesorii și produse de întreținere de la producătorul american

Garanția producătorului este de 2 ani pentru pompele noi (cu excepția pieselor de uzură) și veți găsi ocazional  pompe airless utilizate pe site-ul nostru (cu o garanție Airless Discounter de 1 an).

Acest articol se apropie de sfârșit. Vă rugăm să nu ezitați să ne trimiteți comentariile dvs. și să împărtășiți acest articol dacă vi se pare informativ.

Acestea fiind spuse, nu ezitați să alegeți marca dvs. de pompă airless, fie că este vorba de Wagner, FARBMAX, Titan, Tritech și multe altele! Depinde în principal de aplicațiile și bugetul dvs. În caz de îndoială, solicitați sfaturi experților noștri pentru a vă ajuta să faceți alegerea 🙂

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail. Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.