Oricine lucrează regulat cu extensii Airless mai lungi este familiarizat cu problema scuipărilor și stropilor. Aceste imperfecțiuni ale modelului de pulverizare cresc cu cât sunt utilizate extensii de pulverizare mai lungi.

Stropii nu numai că vă strică distracția în timp ce sunteți la serviciu, dar oferă și un finisaj mai sărac.

În articolul următor, vom discuta ce puteți face în acest sens și cum să preveniți stropirea atunci când pulverizați cu extensii, datorită unei tehnici de lucru corecte și / sau folosind o supapă.

Factorii care afectează formarea de stropi și stropitori

Când apar stropii?

Dacă utilizați extensii cu un pistol Airless, acestea sunt înșurubate pe pistol. Pistolul este apoi utilizat pentru a controla aplicarea vopselei,  când și ce cantitate de vopsea este presată prin pistol și lance la duză.

Pistolul are un mecanism de blocare simplu care permite două poziții: deschis și închis. Dacă închideți pistolul, nu mai trece vopsea în lance. Când opriți pulverizarea, dar rămâne vopsea în lance, aceasta reduce presiunea în lance și mișcarea vopselei încetinește.

La un moment dat, presiunea scade atât de mult încât nu mai este suficient să pulverizezi vopseaua reziduală de pe lance la duză. Aceasta se întâmplă atunci când apar stropi.

Factorii care afectează formarea de stropi și stropitori:

  • lungimea lancei de pulverizare
  • dimensiunea duzei
  • vâscozitatea materialului

Cu cât lancea este mai lungă, cu atât formarea de stropitori este mai puternică. Cu o lance  cu lungimea de 25 cm, problema apare mai rar decât cu un extensie de 180 cm.

Alți factori includ dimensiunea duzei și vâscozitatea materialului de pulverizare.

Ce se poate face împotriva scuipării stropilor?

Există, practic, două soluții pentru această problemă, tehnicile de lucru și utilizarea supapelor anti-scuipat. Puteți regla tehnica de lucru pentru a controla stropii.

Aceasta înseamnă că încercați să vă pulverizați suprafețele fără a vă întrerupe fluxul de lucru. Declanșatorul este eliberat numai atunci când întreaga suprafață a fost pulverizată.

Puteți elibera apoi restul materialului rămas în lance pe o zonă tapetată / protejată / acoperită.

Ce se poate face împotriva scuipării stropilor?

Cu toate acestea, această tehnică nu poate fi întotdeauna aplicată, deoarece nu toate suprafețele pot fi pulverizate dintr-o dată. De asemenea, necesită experiență și abilitate.

Pentru toate celelalte cazuri, se poate folosi o supapă. Supapa este înșurubată în partea din față a lancei și nu lasă vopsirea sub un anumit interval de presiune.

Având în vedere că efectul scuipării este cauzat de o scădere a presiunii în lance, acest mecanism permite reducerea sau evitarea totală a imperfecțiunilor din modelul de pulverizare.

Ce supape anti-scuipare sunt disponibile?

Valvele anti-stropi pentru extensii sunt disponibile de către cei mai mari și mai renumiți producători … Wagner și Graco, bineînțeles, cine altcineva?

Valva anti-scuipat Graco se numește CleanShot Shut Off Valve iar Wagner îl are și pe al său.

Graco Clean Shot Off Valve

CleanShot Shut Off Valve poate fi înșurubat direct pe extensie. Robinetul poate fi reglat cu un șurub. Acest lucru face posibilă setarea punctului de presiune la care robinetul începe să funcționeze.

Acesta este un avantaj mare în comparație cu alte modele, deoarece puteți regla supapa la nevoile proprii de lucru și setările de presiune.

Graco CleanShot Shut Off Valve

În plus, supapa este combinată cu o articulație pivotantă și oferă astfel o funcție suplimentară valoroasă, deoarece articulația poate fi utilizată pentru a seta unghiul optim pe suprafață.

Graco Clean Shot Off Valve are filetul obișnuit de 7/8 ″. De asemenea, sunt incluse Graco RAC X și un vârf de Graco RAC X 517.

Wagner ClearSpray supapa anti-stropire pentru pulverizarea vopselelor

Wagner ClearSpray supapa anti-stropire este pur și simplu înșurubat pe lance. Este deja presetat, astfel încât nu trebuie să fie efectuate ajustări la supapă.

În test s-a stabilit că presetarea supapei este destul de mare și a trebuit să pulverițăm cu 160-170 bari, astfel încât supapa să se declanșeze și să înceapă să pulverizeze.

Domeniul de presiune este astfel fixat și nu există opțiuni de a face ajustări, de exemplu, dacă doriți să injectați cu o presiune mai mică pentru a schimba modelul de pulverizare sau pentru a reduce formarea de suprapresiune.

Wagner ClearSpray supapa anti-stropire

Supapa are un filet standard de 7/8.

Cum sunt instalate supapele anti-scuipat pe extensile Airless?

Pot fi înșurubate pur și simplu la capătul lancei. Protecția vârfului cu vârful de pulverizare este apoi înșurubată pe supapă.

Asigurați-vă că garniturile sunt pe supapă și pe protecția vârfului.

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.

    [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]