Cum se pulverizează un radiator? Lăcuirea radiatoarelor poate fi laborioasă și consumatoare de timp. Segmenții radiatorului, precum și unghiurile sunt adesea greu de atins cu o pensulă sau o rolă. Din acest motiv, pentru lăcuirea radiatoarelor este rentabilă utilizarea aparatelor de pulverizat.

Lăcuirea și pulverizarea radiatoarelor cu aparat de pulverizat Airless și XVLP

Dar care tehnici de pulverizare sunt potrivite pentru lăcuirea radiatoarelor și sunt mai rapide decât uneltele rudimentare?

Pentru lăcuirea radiatoarelor se pot utiliza atât aparate de pulverizat cu presiune joasă (HVLP sau XVLP), cât și aparate de pulverizat cu presiune înaltă, adică aparate Airless.

Ar putea fi utilizate și aparate de pulverizat Aircoat, însă este necesar un compresor suplimentar. Din acest motiv, în cele ce urmează ne uităm îndeaproape la posibilitățile tehnicii Airless și XVLP. Pentru aceasta, am înregistrat câteva videoclipuri care ilustrează destul de bine modul în care lacul poate fi aplicat prin pulverizare pe un radiator.

Lăcuirea unui radiator cu un aparat Airless

Următorul videoclip oferă o primă impresie asupra pulverizării unui radiator cu un aparat Airless. Se poate vedea un pistol Airless Wagner, aparatul de pulverizat utilizat nu este vizibil în videoclip.

Cu toate acestea, un aparat Wagner SF 23 Plus ar putea fi utilizat pentru acest domeniu de aplicare. În cazul procedeului de pulverizare Airless ar fi, de asemenea, posibilă utilizarea unui sistem de furtunuri de încălzire pentru a încălzi vopseaua.

Mai multe informații despre avantajele pulverizării cu temperatură controlată se găsesc în articolul Furtun de încălzire pentru pulverizatoare de vopsea Airless – Wagner TempSpray pentru pulverizare cu temperatură controlată

Lăcuirea unui radiator cu un aparat de pulverizat de joasă presiune

În acest videoclip este utilizat pulverizatorul de vopsea XVLP Wagner FineCoat 5000 pentru lăcuirea radiatoarelor.

 

Maestrul zugrav Epperlein ne arată în următorul videoclip cum un radiator poate fi pulverizat în întregime în mai puțin de trei minute, economisind timp. Și în acest videoclip este utilizat aparatul Wagner FC 5000.

Dar și aparatele de pulverizat de joasă presiune, cum ar fi aparatele de pulverizat HVLP Graco sau modelele Wagner FineCoat ca Wagner FC 9900, sunt adecvate pentru lăcuirea radiatoarelor.

 

Pentru a vă răspunde la întrebările referitoare la utilizarea tehnicii de pulverizare pentru lăcuirea radiatoarelor, vă îndemnăm să ne contactați prin poștă electronică prin intermediul formularului nostru de contact și vă vom răspunde cu plăcere.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.