În cel de-al 26-lea episod al seriei noastre de videoclipuri Sfaturi Airless aruncăm o privire asupra achiziționării de pulverizatoare de vopsea Airless la mâna a doua.

În videoclip vă prezentăm cele mai importante puncte la care să acordați atenție atunci când doriți să cumpărați un pulverizator de vopsea Airless.

1. Efectuarea testării funcțiilor aparatului Airless

Trebuie efectuat un test complet al funcțiilor aparatului de pulverizat prin folosirea apei.

Deseori doar funcționalitatea motorului este testată, dar funcționalitatea pompei rămâne netestată. Funcționarea și etanșeitatea supapelor, a furtunului și a pistolului pot fi, de asemenea, testate numai sub presiune.

Din acest motiv, testarea trebuie întotdeauna efectuată prin folosirea apei.

2. Cât de vechi este pulverizatorul de vopsea?

Există aparate vechi bine îngrijite și aparate de pulverizat mai noi deja stricate.

Cu toate acestea, în momentul cumpărării, ar trebui să se ia în considerare, pe lângă starea vizuală, și vechimea. Pentru multe modele, anul de producție poate fi citit de pe plăcuța de identificare de pe aparat.

Dacă acest lucru nu este posibil, vechimea aproximativă a aparatului Airless poate fi determinată și de seria modelului.

Plăcuță de identificare cu anul de producție pentru Wagner Airless

Plăcuță de identificare cu anul de producție pentru Wagner Airless

3. Cât de multă vopsea/masă de șpaclu a fost prelucrată cu aparatul?

Multe pulverizatoare de vopsea sunt acum prevăzute cu contoare care pot furniza informații despre cantitatea de material prelucrat.

Deseori aceste informații pot fi citite de pe afișajul digital.

În cazul unor aparate Wagner mai vechi sunt încorporate și contoare analoge care contorizează cu exactitate orele de funcționare.

4. Când a avut loc ultima servisare tehnică?

Aceste informații se găsesc ușor pe ultima factură de servisare. În acest fel se poate determina cât de bine și de periodic a fost întreținut și inspectat pulverizatorul de vopsea Airless.

5. Care componente au fost înlocuite pe durata servisării?

Și aceste informații se găsesc pe ultima factură de servisare.

O presupusă ofertă bună pentru un aparat folosit se poate transforma rapid într-un coșmar atunci când apare o factură mare pentru reparații la scurt timp după cumpărare.

Ultima factură de servisare arată exact ce piese de schimb sunt noi și care ar putea fi înlocuite în curând.

6. Ce ar putea să se uzeze în curând și care sunt costurile pentru aceste componente?

La pompele cu membrană și cu piston există piese de uzură esențiale, cum ar fi pistonul, membrana, supapele de admisie și de evacuare.

În cazul în care nu s-a făcut nimic în acest sens pe o perioadă mai lungă, se poate presupune că se pot aștepta costuri suplimentare pentru piese de schimb și reparații în viitorul previzibil.

Piese consumabile de rezervă

Piese de schimb Wagner și Graco

Schița de construcție poate fi folosită pentru a determina rapid aceste componente și prețul acestora.

Pe pagina noastră de internet am digitalizat schițele de construcție pentru Wagner și Graco, astfel că piesele de schimb relevante pot fi găsite rapid și prețul poate fi luat în calcul.

7. Accesoriile sunt complete sau există costuri suplimentare pentru noua achiziție?

Cu pistolul, furtunul, furtunul de control, duzele, filtrele și agentul de întreținere se adună rapid o sumă considerabilă.

Aceste accesorii sunt incluse în cazul unui aparat nou. Prin urmare, ar trebui să se verifice dacă toate accesoriile sunt incluse în furnitura aparatului utilizat și dacă acestea sunt în stare de funcționare.

În caz contrar pot apărea rapid costuri suplimentare.

8. Există vreo garanție din partea vânzătorului?

Dacă nu este oferită garanție, acest aspect ar trebui să se reflecte în preț în comparație cu un aparat nou.

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.