În a 50-a parte a seriei de videoclipuri Sfaturi Airless vorbim despre mascarea corectă a prizelor și întrerupătoarelor.

Folosind metoda potrivită, se poate economisi mult timp și efort. Am analizat patru variante de mascare a întrerupătoarelor și a prizelor și am analizat avantajele și dezavantajele fiecărei metode în acest videoclip.

 

În videoclip analizăm următoarele metode pentru mascarea întrerupătoarelor și a prizelor:

  • Mascarea prizei cu bandă adezivă, fără îndepărtarea măștii și ramei
  • Mascarea întrerupătorului cu bandă adezivă, cu îndepărtarea măștii și ramei
  • Autocolant pentru acoperirea prizei și a întrerupătorului
  • Capac din plastic cu magneți

Mascarea prizei cu bandă adezivă, fără îndepărtarea măștii și ramei

În ceea ce este probabil cea mai simplă variantă, masca și rama prizei sau ale întrerupătorului sunt pur și simplu acoperite cu bandă adezivă.

Cel mai bine este ca banda adezivă să fie lipită o dată în jurul întrerupătorului sau al prizei și să fie pliată spre interior.

În acest scop, deosebit de adecvată este, de exemplu, banda adezivă Gold cu o lățime de 50 mm.

Mascarea corectă a prizei și întrerupătorului

Mascarea corectă a prizei și întrerupătorului

Masca și rama din plastic ale întrerupătorului sau ale prizei rămân montate, însemnând că suntem scutiți de efortul demontării. Dezavantajul este că există pericolul ca vopseaua să curgă prin spatele benzii adezive și să murdărească întrerupătorul sau priza.

În cazul benzilor mai simple, cum ar fi banda adezivă din hârtie, vopseaua se poate infiltra și poate lăsa pete. În plus, trebuie avut grijă ca mascarea să fie precisă. În cazul în care sunt acoperite și părți din suprafața peretelui, acestea nu vor fi acoperite ulterior cu vopsea. Greșelile devin apoi vizibile după îndepărtarea benzii adezive.

Comandați banda adezivă potrivită: Bandă adezivă Gold Airless Discounter 50 mm

Mascarea întrerupătorului cu bandă adezivă, cu îndepărtarea măștii și ramei

Pentru o muncă sigură și curată, este recomandată demontarea măștii și ramei din plastic ale întrerupătorului sau prizei și apoi aplicarea benzii adezive. Aici trebuie avut grijă ca alimentarea cu energie electrică să fie întreruptă.

După deșurubarea măștii și ramei din plastic ale prizei sau ale întrerupătorului, banda adezivă trebuie doar aplicată peste dispozitiv. Deosebit de adecvată este banda adezivă Gold cu 50 mm lățime, fiind suficiente două fâșii. Există și bandă adezivă în lățimi potrivite de aproximativ 70 mm.

Lichtschalter und Steckdose richtig abkleben

Mascarea corectă a întrerupătorului și prizei

Și aici trebuie avut grijă ca banda adezivă să fie suficient de rezistentă la umiditate pentru a se evita înmuierea acesteia și infiltrarea vopselei.

În caz contrar, vopseaua poate pătrunde înăuntru și murdări contactele întrerupătorului sau ale prizei. De asemenea, ar trebui evitată aplicarea de bandă adezivă pe suprafața peretelui.

Comandați banda adezivă potrivită: Bandă adezivă Gold Airless Discounter 50 mm

Autocolant pentru acoperirea prizei și a întrerupătorului

Ca alternativă la banda adezivă, există autocolante cu dimensiunea potrivită pentru prize și întrerupătoare. Trebuie doar demontată masca și rama întrerupătorului sau ale prizei, iar apoi lipit autocolantul peste dispozitiv.

Deși această opțiune este considerabil mai scumpă, nu mai este nevoie să ne chinuim cu banda adezivă. Din cauza presiunii exercitate atunci când se lucrează cu trafaletul, contactele prizei pot străpunge autocolantul.

Autocolant pentru mascarea prizelor

Autocolant pentru mascarea prizelor

Capac din plastic cu magneți

Opțiunea noastră preferată: capace magnetice pentru prize și întrerupătoare. Și în acest caz trebuie îndepărtată masca și rama întrerupătorului, respectiv ale prizei.

Apoi, capacul magnetic poate fi pur și simplu atașat. În capacul din plastic se găsesc patru magneți puternici, care mențin capacul în poziție.

Sistemul este pus la dispoziție de diverși comercianți. Este rapid, economic și ecologic, reutilizabil și utilizabil pe parcursul anului.

Capac magnetic pentru întrerupătoare și prize

Capac magnetic pentru întrerupătoare și prize

Costurile inițiale sunt ușor mai mari, dar se amortizează în timp prin reducerea volumului de muncă și prin economisirea de materiale. Reziduurile de vopsea pot fi pur și simplu spălate din când în când de pe capacele magnetice.

Dacă se lucrează cu trafaletul, este posibil să alunece capacele magnetice. De regulă, totuși, acestea mențin și protejează în siguranță contactele întrerupătorului sau ale prizei.

Comandați capace magnetice: 10 x capace magnetice

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.