Ne oprim după fiecare cursă cu pistolul Airless sau continuăm să pulverizăm prin mișcarea în U? Care tehnică funcționează cel mai bine?

În a 40-a parte a seriei noastre de videoclipuri cu întrebări și răspunsuri Sfaturi Airless, ne ocupăm să răspundem la întrebarea privind tehnica optimă de pulverizare.

Ne oprim sau nu în timpul pulverizării?

Pentru a acoperi un perete prin procedura Airless, pistolul trebuie deplasat de-a lungului peretelui de sus în jos și apoi înapoi în sus (se poate lucra și pe orizontală).

Cu această mișcare, pistolul poate fi acționat tot timpul (mișcare în U).

De asemenea, este posibilă eliberarea trăgaciului pistolului după fiecare cursă de-a lungul peretelui și, prin urmare, întreruperea debitului de vopsea.

Airless U-Bewegung & N-Bewegung

Mișcarea în U la pulverizarea Airless

Mișcarea în U este folosită mai ales de începători, întrucât poate fi aplicată deosebit de ușor. Pistolul este ghidat de-a lungul peretelui printr-o mișcare în U lungă. Între timp, trăgaciul pistolului este apăsat tot timpul, iar vopseaua este aplicată pe suprafață fără întrerupere. Avantajul constă în aplicarea uniformă.

În plus, utilizatorul se poate concentra pe ghidarea uniformă a pistolului, fără să fie nevoit să se preocupe de trăgaci și de momentul corect de aplicare a materialului.

Cu toate acestea, această tehnică în U are unele dezavantaje. Se aplică mai multă vopsea în zonele superioare și inferioare ale traseului în U, iar vopseaua este distribuită neuniform. Acest aspect duce la formarea de picurări și scurgeri. În plus, se consumă mai mult material. Mulți utilizatori consideră, de asemenea, că pot ghida mai ușor pistolul prin oprirea acestuia.

Mișcarea în N la pulverizarea Airless

Pe lângă toate acestea, există pericolul ca mișcarea în U să devină mișcare în N. În acest caz, pistolul nu este ghidat paralel față de jetul de pulverizare anterior, ci înclinat.

Prin urmare, vopseaua este suprapusă și distribuită neuniform și, în funcție de material, acest lucru devin evident vizibil pe suprafață.

O tehnică mai bună de oprire în timpul pulverizării

Așadar, există câteva argumente în favoarea opririi pe durata pulverizării Airless. Mai exact, după fiecare cursă de-a lungul peretelui, se eliberează pistolul și se întrerupe aplicarea vopselei.

Această tehnică necesită ceva mai multă practică, dar poate fi învățată foarte repede. Avantajele acesteia sunt următoarele: nu apar pete cauzate de scurgeri și picurări, se consumă mai puțin material.

În plus, mulți utilizatori au un control mai bun asupra pistolului cu această tehnică. Riscul de a ajunge la mișcarea în N este semnificativ redus.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.