În general, există sisteme adecvate de pulverizare a vopselelor pentru toate domeniile de aplicare ce variază de la lacuri, grunduri, vopsele, adezivi până la acoperiri și protecție împotriva incendiilor, precum și materiale de umplere și bitum.

Există dispozitive mari pentru a pulveriza foarte mult material într-un timp scurt, dar și modele mici pentru aplicarea unor cantități foarte mici de material.

În plus față de varianta airless, alte tehnici de pulverizare, cum ar fi HVLP (volum mare, presiune joasă) sau asistate de aer (aircoat) sunt de asemenea o opțiune.

Pentru ce proiecte merită să cumpărați un pulverizator de vopsea Airless?

Pentru ce proiecte merită achiziționarea unei pompe de vopsea?

Teoretic se poate folosi un pulverizator de vopsea pentru aproape toate lucrările de vopsire. Întrebarea este dacă are sens, în special în ceea ce privește costurile de achiziție și operare.

Pentru a răspunde aceastei întrebări, trebuie să țineți cont de diverși factori pentru a determina potențialele beneficii: factorii includ zonele care urmează să fie vopsite, frecvența de utilizare, materialele pe care doriți să le pulverizați, precum și tipul de proiecte..

Care este costul achiziționării unei pompe de vopsea?

Folosirea pompelor de vopsea este deosebit de utilă în zonele mari, deoarece prezintă avantajul unei vitezei mai mari de lucru. Pentru o lungă perioadă de timp, regula generală a fost: folosiți un pulverizator de vopsea pornind de la un apartament cu 3 camere și zugrăviți tot ce e mai mic cu un rulou și o pensulă.

Această regulă este acum învechită, deoarece există acum unități mai mici și mai compacte. În plus, există tehnici noi, cum ar fi sistemul HEA de la Wagner sau tehnologia Graco FFLP, care sunt concepute pentru a ajuta la reducerea vopsirii în plus.

Echipamentele de bricolaj cu costuri reduse și aceste tehnici noi ajută la lucrul rapid și economic la proiecte mai mici.

Cât de des doriți să folosiți pompa de vopsea?

În principiu, se poate spune că utilizarea regulată crește rentabilitatea și justifică achiziționarea unui pulverizator de vopsea.

Cu toate acestea, acum există modele ieftine la nivel de intrare, care sunt adecvate și pentru utilizatorii care au nevoie de un pulverizator de vopsea doar de câteva ori pe an.

Pentru utilizatorii care doresc să utilizeze o unitate fără aer doar foarte rar sau pentru un singur proiect, există întotdeauna posibilitatea de a închiria o unitate de pulverizare a vopselelor sau de a achiziționa o unitate de pulverizare folosită.

Pentru ce materiale și proiecte?

După cum am menționat deja, utilizarea dispozitivelor este deosebit de utilă pentru zonele mari. Utilizarea este extrem de economică, de exemplu, în construcții de garaje subterane sau aplicarea compușilor.

Aici, sunt necesare doar câteva lucrări pregătitoare (cum ar fi mascarea) și puteți acoperi rapid suprafețe mari.

Dar, de asemenea, utilizarea tehnologiei de pulverizare merită chiar și pentru proiecte mici, precum vopsirea caloriferelor, ramelor ferestrelor, ușilor și scărilor. La fel precum amenajarea pereților interiori sau a fațadelor.

Un alt factor care joacă un rol important este structura suprafeței.

De exemplu, în cazul suprafețelor puternic texturate, cum ar fi tencuiala, utilizarea dispozitivelor garantează o aplicare rapidă și de înaltă calitate.

Dar chiar și cu proiecte mai mici, cum ar fi aplicarea lacului pe calorifere cu multe răsuciri și locuri greu accesibile, vopsirea prin pulverizare oferă multe avantaje.

Reducerea volumului de muncă

Totuși, tot mai mulți alți factori joacă un rol major în achiziționarea pulverizatoarelor. Utilizarea echipamentelor de pulverizare facilitează munca și protejează angajații.

Cine a zugrăvit deja 8 ore tavane, știe cum este: a lucra mult timp cu brațul peste cap poate fi o încordare fizică puternică.

Utilizarea echipamentelor de pulverizare poate face mai multe lucrări mai ușoare și poate ajuta angajații și sănătatea lor.

Mai ales atunci când avem în vedere subiecte precum o vârstă mai mare de pensionare și lipsa de competențe de specialitate în anumite regiuni, acest aspect devine din ce în ce mai important.

Când merită să cumpărați o mașină de pulverizare vopsea?

Am explorat o serie de factori precum performanța, frecvența de utilizare, materialele și tipurile de proiecte.

Aveți aici o încercare de a ajunge la o opinie echilibrată:

Avantaje rezultate din utilizarea echipamentelor de pulverizare

  • suprafață mare
  • viteza de lucru mai mare
  • suprafețele structurate mai ușor de vopsit
  • reducerea volumului de muncă pentru angajați (mai puțin stres fizic)

Dezavantaje rezultate din utilizarea echipamentelor de pulverizare

  • vopsitul in exces crește efortul în timpul mascării
  • costuri pentru achiziția și funcționarea unui pulverizator de vopsea (luați în considerare deprecierea)

Mulți începători din domeniul pulverizării vopselelor sunt îngrijorați de curățarea unui pulverizator de vopsea.

Prin urmare, acest punct este adesea menționat ca un dezavantaj. În practică, însă, se poate observa că curățarea se poate face rapid și ușor dacă știi cum.

În cele din urmă, iată un videoclip care arată cât de rapid poate fi vopsită o cameră, inclusiv tavanul și pereții.

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.