Graco GX 21 nu funcționează? Pompa dvs.  funcționează sau a încetat să pulverizeze? În acest articol vedem care sunt cauzele probabile ale defecțiunii (rețineți că acest model este cunoscut și sub denumirea de Mega Quick & Easy 4.0, deci conținutul este același) și încercăm să oferim câteva sfaturi despre cum să intervenim independent , pentru a nu pierde prea mult timp când lucrați la locul de muncă. Vom vedea aici ce trebuie să faceți când Graco GX 21 nu funcționează.

Iată care pot fi cauzele principale ale defecțiunii pompei:

 • filtre înfundate
 • pompă uzată și garnituri
 • robinetul de intrare murdar sau deteriorat
 • robinetul de eliberare deteriorat, murdar sau uzat
 • supapă de pulverizare / amorsare înfundată sau uzată
 • furtun de aspirație deteriorat sau scurgeri
 • material prea gros pentru  Graco GX 21 sau o duză prea mică
 • duza înfundată, uzată
 • garniturile duzei lipsă sau deteriorate

Analizăm acum detaliat una câte una problemele enumerate mai sus:

1. Filtre

Un filtru înfundat este una dintre cauzele celor mai frecvente probleme atunci când o pompă nu pulverizează corect. Graco GX 21 are trei filtre:

Filtrul de aspirație este situat pe gura tubului de aspirație și previne aspirarea impurităților și a resturilor, cum ar fi frunze, pietricele sau pur și simplu murdărie. Acest lucru protejează GX 21 de aceste corpuri străine și previne deteriorarea pompei.

Comandați direct filtrul de admisie pentru Graco GX 21 click aici

Filtrul principal sau filtrul Graco InstaClean este relativ mic și, prin urmare, trebuie curățat regulat după fiecare utilizare. În videoclipul de mai jos puteți vedea cum să eliminați filtrul și să îl introduceți din nou.

Comandați direct Graco InstaClean Filtru click aici

Filtrul pistolului: pistolul Graco GX 21 folosește clasicul filtru Graco Easy-Out

filtru Graco Easy-Out

Comandați filtrele de pistol pentru Graco GX 21 direct click aici

2. Pompa sau garniturile sunt uzate sau rupte

În interiorul pompei Graco GX21 presiunea este generată de un piston care este plasat cu diferite garnituri. În timp, atât garniturile, cât și pompa sunt supuse uzurii și acest lucru are inevitabil repercusiuni asupra pulverizării.

Acest tip de deteriorare poate fi recunoscut prin faptul că vopseaua scapă din piston. În acest caz, pompa trebuie înlocuită. De asemenea, pompa poate fi înlocuită la fața locului în doar câteva minute.

pompa de înlocuire pentru Graco GX 21

Comandați direct pompa de înlocuire pentru Graco GX 21 click aici

3. Robinetul de intrare este murdar sau deteriorat

De asemenea, supapa de admisie poate fi printre cauzele unui pulverizari incorecte. În supapa de intrare, o sferă reglează fluxul de material. Dacă această bilă sau supapă este blocată sau deteriorată, supapa nu poate funcționa corect. În caz de probleme, verificați dacă există obstacole, corpuri străine sau deteriorarea supapei de aspirație.

supapa de admisie Graco GX21

Murdăria trebuie îndepărtată până când supapa de intrare este complet curată. În caz de deteriorare, componentele trebuie înlocuite.

Comandați direct supapa de admisie Graco GX21 click aici

4. Robinet de degajare deteriorat, murdar sau uzat

Supapa de decompresie are și o sferă. Ca și în cazul valvei de intrare, chiar dacă supapa este murdară sau deteriorată, aceasta va avea efecte negative asupra calității pulverizării.

 supapa de decompresie direct pentru Graco GX21

Pentru a face acest lucru, deșurubați supapa de eliberare de corpul pompei, curățați-o și înlocuiți-o dacă este necesar.

Comandați supapa de decompresie direct pentru Graco GX21 click aici

5. Comutatorul de pulverizare / ciclu intern este înfundat sau uzat

Supapa de siguranță controlează debitul de material. Are două poziții: una pentru pulverizare, cealaltă pentru amorsare. Această funcție este necesară pentru umplerea pompei cu vopsea, eliberarea presiunii și spălarea pulverizatorului.

supapa de siguranță pentru Graco GX21

Dacă supapa de siguranță Graco GX 21 este deteriorată sau înfundată, funcționalitatea poate fi afectată. În acest caz, supapa nu se închide corect. Vopseaua este returnată în recipientul de vopsea în loc să fie direcționată către pistol, presiunea de pulverizare poate fi insuficientă sau absentă complet. Curățarea supapei poate rezolva această problemă, în cazul în care robinetul este deteriorat, acesta trebuie înlocuit.

Comandați supapa de siguranță pentru Graco GX21 click aici

6. Tubul de admisie deteriorat

Vopseaua este aspirată prin tubul de aspirație, cu tubul cufundat în găleata de material. Filtrul de aspirație este situat în partea inferioară a tubului de aspirație. Când tubul de aspirație este conectat la supapa de admisie cu o clemă. Dacă tubul nu este poziționat corect, aerul este, de asemenea, extras împreună cu materialul. Aportul de aer este mai ușor decât aspirația vopselei (aerul este evident mai ușor) și acest lucru interferează cu funcționalitatea pompei și afectează calitatea finisajului.

Tubul de admisie Graco GX21

Deteriorarea tubului, cum ar fi o tăietură sau o gaură, poate duce, de asemenea, la probleme de pulverizare.

Comandați direct componentele sistemului de aspirație:

7. Material prea gros pentru Graco GX 21 sau o duză prea mică

Graco GX 21 este o pompă DIY proiectată pentru zugravi, ceea ce înseamnă în esență pentru proiecte mici. Pompa are o viteză maximă de livrare de 1,8 l / min și poate fi utilizată cu duze de până la 0,021 inci (la 521). Putem sublinia încă o dată importanța utilizării acestei pompe doar pentru tipurile de lucrări pentru care este proiectată și de a nu o supune la supraîncărcări pentru care nu este concepută.

Unul dintre cei mai tipici indicatori pe care utilizați pompa dincolo de domeniul de aplicare al acesteia este că materialul devine mai gros spre marginile modelului de pulverizare.

Material prea gros pentru Graco GX 21 sau o duză prea mică

În acest caz, este posibil să diluați vopseaua conform instrucțiunilor producătorului. Dacă acest lucru nu duce la îmbunătățiri semnificative, va trebui să folosiți un pulverizator mai puternic pentru respectivul material.

Folosirea duzelor mai mari de 0.021 inci nu ajută prea mult, deoarece capacitatea GX 21 nu este suficientă pentru a susține duze mai mari. Efectul ar fi ca și conectarea unui furtun de grădină la o pompă de pompieri.

8. Duza înfundată, uzată

Graco GX21 este echipat cu un suport pentru duza Graco RAC X. Suportul pentru duza Graco RAC X este proiectat pentru a suporta duzele Graco RAC X, RAC X FF LP și RAC X LP.

Cele mai frecvente probleme cu duza sunt:

 • vârful de pulverizare este blocat
 • duza este uzată sau deteriorată
 • vârful este prea mare pentru aplicație
 • vârful este prea mic

Graco RAC X Duze Airless

9. Garniturile de vârf de pulverizare lipsesc sau deteriorate

Dacă vopseaua se scurge de partea duzei sau de protecția vârfurilor, sigiliile sunt probabil deteriorate, nu sunt poziționate corect sau lipsesc. Când curățați vârful și protecția vârfului, se poate întâmpla ca garniturile să cadă. În videoclipul de mai jos vă arătăm cum să asamblați sigiliile corect.

Comandați sigilii pentru Graco RAC X (materiale solubile în apă) direct click aici

Comandați sigilii pentru Graco RAC X (materiale pe bază de solvent) direct aici click aici

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să obțineți unul dintre aceste produse văzute în acest articol,  il puteți contacta pe Sergiu pe 0757.164.567, completați formularul de mai jos sau trimiteți-ne un e-mail. Dacă doriți să cumpărați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți verifica în magazinul nostru online.