Bună ziua zugravi și decoratori! Continuăm investigația privind reducerea excesului de vopsea, prin găsirea presiunii optime de pulverizare. În a treia parte a videoclipului de mai jos, experimentăm diferite presiuni de pulverizare, ce trebuie să căutați atunci când optimizați presiunea de pulverizare pentru cerințele dvs. de serviciu. Aceasta este o temă pe care am explorat-o și în postarea anterioară pe blog.

Ce se întâmplă când pulverizați cu o presiune prea mica?

Dacă pulverizați la un nivel de presiune de aproximativ 100 bari, modelul de pulverizare va deveni neuniform, de obicei cu mai mult material aplicat spre margini și o distribuție inegală a materialului în zona de mijloc. Acesta este un indicator clar că presiunea nu este potrivită pentru sarcină. Cu toate acestea, dacă modelul de pulverizare arată patat și presiunea este ridicată, să presupunem în jur de 200 de bari, atunci puteți presupune că duza este uzată.

Ce se întâmplă când pulverizați cu o presiune prea mare?

Problema mai frecventă este atunci când lucrezi cu prea multă presiune, în convingerea greșită că dacă folosești mai multă presiune, munca se va face mai repede și materialul va fi aplicat mai uniform. Deși este cu siguranță corect să credeți că aveți nevoie de suficientă presiune pentru a obține o distribuție bună a materialului, utilizarea unei presiuni mai mari decât este necesar produce doar mai multa pulverizare și duce la un consum excesiv de material și la o uzură crescută a mașinii și a tuturor pieselor ca pistolul și duza. Acesta este motivul pentru care găsirea celei mai mici presiuni necesare, care este suficientă pentru a face treaba, este esențială și nu trebuie să depasiti acest lucru.

Pulverizare fara exces de vopsea

Cum găsesc nivelul de presiune corect?

Presiunea de pulverizare corectă depinde de mulți factori, cum ar fi materialul, tipul de mașină, dimensiunea duzei, chiar și temperatura materialului și temperatura exterioară au un impact aici. Acesta este motivul pentru care cel mai bun mod de a găsi presiunea corectă este să începeți de la un nivel de presiune relativ scăzut (100 bar de exemplu) și apoi să îl măriți treptat. De îndată ce obțineți ceea ce arată ca o distribuție uniformă a materialului pe suprafață, ați terminat: acesta este nivelul de presiune de pulverizare de care aveți nevoie și nu trebuie să depășiți acest nivel.

În următoarea parte a seriei noastre video „Reduceti excesul de vopsea” vom vorbi despre duzele de pulverizare, ce modele există și cum să alegem între ele.

Dacă aveți întrebări cu privire la supra-pulverizare sau vopsire prin pulverizare în general, ne puteți trimite un mesaj prin formularul nostru de contact.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.