Pulverizarea Airless a fațadelor? Am mers la periferia Berlinului în vizită la un proiect al maestrului zugrav Henning Bieck și echipei sale pentru a răspunde la această întrebare.

S-a pulverizat fațada unei case mici în stil bungalou. S-a folosit vopseaua pe bază de rășină siliconică pentru fațade Profitec Hybrid Fassadensilicon P 413 și aparatul Graco UltraMax II 695 PC Procontractor cu diverse accesorii pentru a controla și reduce pe cât de mult posibil formarea de ceață de vopsea.

 

Ce vopsea a fost folosită?

Pentru al său proiect, maestrul zugrav Henning Bieck a ales vopseaua pe bază de rășină siliconică pentru fațade Profitec Hybrid Fassadensilicon P 413. Mai întâi s-a aplicat grundul de adâncime pe bază de silicon P 421 Silicon Tiefgrund FA.

A urmat aplicarea unui strat intermediar și a unui strat final cu vopseaua pe bază de rășină siliconică pentru fațade P 413. Testasem deja materialul în centrul nostru de formare, cu ceva timp în urmă, cu privire la capacitatea de pulverizare și formarea de ceață de vopsea și am rămas cu o impresie bună, iar acum am vrut să profităm de această ocazie pentru a testa vopseaua pentru fațade în condiții reale.

Iată videoclipul cu testul nostru de acum câteva luni:

 

Care aparat Airless a fost utilizat pentru pulverizarea fațadei?

Pentru aplicarea materialului s-a utilizat aparatul Graco UltraMax II 695 PC Procontractor.

Aparatul de pulverizat are un debit de maximum 3,6 l/min, oferind un randament suficient pentru pulverizarea fațadelor de mari dimensiuni. În acest caz a fost suficient un furtun de 15 metri, însă pot fi folosite fără probleme și furtunuri mai lungi.

ultra-max-ii-695-procontractor-17e635

 

Care accesorii au fost utilizate pentru a pulveriza Airless cu ceață redusă?

Mai ales în cazul fațadelor este prezentă formarea de ceață de vopsea și este importantă pulverizarea Airless cu ceață redusă. Există o mare îngrijorare cu privire la acoperirea cu ceață de vopsea a locuințelor vecine sau a mașinilor parcate. Din acest motiv, este importantă utilizarea optimă a aparatului Airless.

Dacă reglajul presiunii este potrivit, duza este aleasă în mod optim și nu este uzată, pistolul este ghidat la unghiul corect, la distanța corectă și în mod uniform, atunci ceața de vopsea este sub control. În plus, și accesoriile potrivite pot ajuta la pulverizarea Airless cu ceață redusă. În videoclip am utilizat următoarele accesorii.

Duză Graco LP – duză cu ceață redusă

Cu duzele Graco LP se poate pulveriza cu o presiune de lucru mai mică decât duzele convenționale. Odată cu presiunea mai mică și formarea de ceață de vopsea este redusă. Fațada a fost pulverizată cu o duză LP de mărimea 423.

Cine dorește să lucreze mai rapid decât în videoclip, poate, de asemenea, utiliza o duză mai mare și aplica cu atât mai mult material (de exemplu, o duză LP de mărimea 525).

duza-graco-rac-x-lp-presiune-joasa

Lance de 25 cm

Hennig s-a decis asupra unei lance de 25 cm lungime pentru fațadă. Această lungime a fost suficientă pentru a ajunge confortabil la zonele superioare și inferioare ale fațadei. Lancea a ajutat la păstrarea distanței potrivite de 25-30 cm între duze și perete.

Distanța este importantă, întrucât o distanță prea mare față de perete poate rezulta într-o ceață de vopsea semnificativ mai multă și la distribuirea neuniformă a vopselei. În următorul videoclip oferim câteva sfaturi cu privire la alegerea lăncii cu lungimea potrivită.

 

Articulație cu supapă antistropi

În videoclip este montată pe lance o articulație cu supapă antistropi. Articulația ajută utilizatorul la menținerea unghiului optim de 90 de grade între duză și perete. Dacă vopseaua nu este pulverizată pe suprafață la un unghi de 90 de grade, atunci există un risc mai mare de formare a ceții de vopsea.

În plus, articulația dispune de funcție de evitare a petelor de stropire pe perete. Informații detaliate despre articulație se găsesc în următorul videoclip:

 

Furtun de control

Furtunul de control este o secțiune de furtun scurtă și mai subțire care se montează între furtunul principal și pistol. În acest caz, furtunul de control a avut o lungime de 90 cm. Furtunul de control este mai subțire și mai flexibil și ușurează ghidarea pistolului.

Brațul și mâna sunt ușurate, iar pistolul poate fi ghidat uniform și precis pe o perioadă mai lungă. În acest fel, unghiul corect dintre duze și perete (90 de grade), distanța și, de asemenea, viteza pot fi mai bine controlate.

Furtunul de control dintre pistol și furtunul principal

 

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.