# lambriurilor de acoperiș

Maestrul zugrav Henning Bieck ne arată în videoclip cum acoperă un sufit de acoperiș prin procedeul de pulverizare Airless. Lambriurile de acoperiș sunt greu accesibile, înclinate și dificile din cauza îmbinării nut și feder a scândurilor de lemn, iar vopsirea acestora durează mult timp și se face prin metoda clasică cu trafalet și pensulă.

Din acest motiv, Henning folosește în videoclip un aparat Graco GX 21 cu o duză FF LP cu formare redusă de ceață. În acest fel, munca neplăcută de deasupra capului poate fi executată rapid și confortabil. Datorită tehnicii de pulverizare, chiar și șanțurile dintre scânduri pot fi lăcuite rapid și fără prea mult efort.

Pulverizarea Airless corectă cu JOTUN DEMIDEKK ULTIMATE

JOTUN DEMIDEKK ULTIMATE Täckfärg este o vopsea solubilă în apă de protejare a lemnului și, conform producătorului, este deosebit de rezistentă la intemperii și ar trebui să țină până la 12 ani.

Producătorul JOTUN recomandă prelucrarea Airless cu o duză cu orificii cuprinse între 0,009″ și 0,013″ la o presiune de 120-150 de bari.

JOTUN DEMIDEKK ULTIMATE

JOTUN DEMIDEKK ULTIMATE

Henning a ales duza de 110, o duză foarte îngustă, pentru că lambriurile nu sunt foarte late. În plus, a dorit să pulverizeze mai bine șanțurile de la îmbinările nut și feder ale scândurilor de lemn. Din cauza unghiului îngust (10 grade, lățimea jetului pe suprafață având circa 5-6 cm), din orificiul de 0,010 a ieșit un pic prea mult material.

Din acest motiv, în timpul lucrului, Henning a trecut la o duză de 108. Astfel, unghiul de pulverizare a rămas la 10 grade, dar orificiul duzei a fost redus la 0,008″. Prin urmare, prin duză trece mai puțină vopsea, iar cantitatea de material aplicat este diminuată. În zonele mai largi ale lambriurilor de acoperiș, se poate utiliza, de asemenea, o duză cu o pulverizare lată de 20 sau 30 de grade.

Am oferit informații detaliate cu privire la alegerea duzei optime în următorul videoclip.

Producătorul JOTUN recomandă setarea unei presiuni de 120-150 de bari. Prin utilizarea duzei Graco FF LP, o duză care permite pulverizarea cu o presiune mai mică, Henning a reușit deja la 90 de bari să producă un model de pulverizare utilizabil. Presiunea mai mică duce, de asemenea, la formarea unei cantități mult mai mici de ceață de vopsea, astfel încât munca de mascare poate fi, de asemenea, destul de ușor de gestionat.

Înainte de utilizarea aparatului Airless, au fost acoperite cu hârtie și folie zonele care trebuie protejate ale acoperișului și ale fațadei. Prin tehnica de pulverizare corectă (distanță, unghi etc.), setarea optimă a presiunii și alegerea duzei potrivite, formarea de ceață de vopsea poate fi bine controlată.

Acest lucru înseamnă că efortul necesar pentru lucrările de mascare este foarte limitat și doar puțin mai mare decât pentru lucrările clasice cu trafaletul și pensula. În acest fel, avantajul tehnologiei Airless își dovedește utilitatea, iar lambriurile de acoperiș pot fi acoperite calitativ, rapid și economic.

Care aparat Airless este adecvat pentru pulverizarea lambriurilor de acoperiș?

În videoclip este prezentat modelul Graco GX 21, însă și alte modele sunt adecvate pentru această lucrare la partea interioară a acoperișului. Mai jos se găsește o prezentare generală cu câteva modele.

Pulverizarea Airless a lambriurilor de acoperiș cu Jotun DEMIDEKK ULTIMATE

Graco GX 21 și Graco GX FF

În videoclip s-a utilizat modelul Graco GX 21. Un model de bază conceput pentru proiectele mai mici de vopsire a pereților interiori. În acest scop, GX 21 este dotat cu un furtun de aspirare pentru pomparea directă a vopselei din găleată. În plus, este furnizat un furtun de vopsea de 15 metri, care oferă o rază de lucru suficientă într-un apartament.

Cu toate acestea, această dotare devine un dezavantaj atunci când trebuie prelucrate doar cantități mici de material, așa cum se întâmplă adesea în proiectele de lăcuire. Motivul este că furtunul de aspirare, dar și furtunul de vopsire trebuie mai întâi să fie umplute cu vopsea înainte de a putea pulveriza.

Graco GX 21 vs. GX FF

Graco GX 21 vs. GX FF

Dacă se preferă prelucrarea numai de cantități mici de material, modelul înrudit Graco GX FF oferă câteva avantaje. Prin intermediul pâlniei se pot umple până la 5 litri de vopsea, dar și cantități mai mici. Astfel, materialul ajunge în aparatul Airless mai repede și pe un traseu mai scurt.

În plus, se instalează un furtun mai scurt (7,5 m) și mai subțire. În acest fel, există o rază de lucru mai mică, dar va fi nevoie și de mai puțină vopsea pentru a umple furtunul. În videoclipul Sfaturi Airless #26 – Graco GX 21 vs. GX FF – Care aparat de pulverizat este mai bun?, comparăm ambele modele și contrastăm caracteristicile, precum și avantajele și dezavantajele.

Wagner SF 23 Plus

Modelul Wagner SF 23 Plus este, asemenea modelului Graco GX FF, dotat cu o pâlnie de lac și cu un furtun de lac subțire și scurt în vederea prelucrării economice și a cantităților mici. Cu toate acestea, spre deosebire de modelele Graco GX FF și GX 21, aparatul Wagner SF 23 este de o calitate mai mare, are o durată de viață mai lungă și oferă un debit ușor mai mare (maximum 2,6 litri/minut).

Wagner SF 23 Plus Airless Lackiergerät auf Wagen

Aparat de lăcuire Airless Wagner SF 23 Plus pe cărucior

Graco ST Max II 495 PC Pro

ST Max II 495 PC Pro este alternativa de la Graco la modelul Wagner SF 23 Plus. Pompa cu piston mică și compactă face posibilă utilizarea duzelor cu orificii de până la 0,025. De asemenea, oferă un randament suficient de mare pentru aplicații cu lac, materiale de umplere, grunduri și vopsea pentru pereți interiori.

Pentru aplicațiile cu lac, aparatul de pulverizat ar trebui dotat cu setul de lăcuire. Acest set cuprinde, în plus față de o pâlnie de lac pentru aspirarea materialului, un furtun mai subțire (7,5 m), filtre potrivite și o duză pentru lac.

Graco ST Max II 495 PC Pro

Graco ST Max II 495 PC Pro

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.