Cum se pulverizează optim vopseaua Relius Ultramatt cu procedeul Airless? În grupul de Facebook Sfaturi pentru pulverizatoare de vopsea Airless, un utilizator experimentat a raportat probleme cu prelucrarea vopselei pentru pereți interiori Relius Ultramatt prin procedeul Airless.
În ciuda manevrării cu experiență și a diverselor teste cu setarea presiunii și alegerea duzei, a existat o pulverizare excesivă și o formare de ceață de vopsea clar vizibilă. Iată articolul cu imaginea.
Ceață de vopsea Relius Ultramatt
O astfel de formare de ceață de vopsea atât de puternică este neobișnuită pentru o vopsea de dispersie de interior de această calitate, așa că am comandat o găleată de Relius Ultramatt pentru a descoperi cauza problemei.
Mai întâi de toate, am efectuat un test de presiune pentru a găsi setarea optimă a presiunii. În acest scop, am pulverizat materialul nediluat la 80, 100, 120 și 140 de bari. Am reușit să obținem un model de pulverizare frumos și uniform la 120-130 de bari. Am pus în aplicare această setare a presiunii în cadrul următorului test de pulverizare.
Am utilizat o pompă cu piston din centrul nostru de formare, iar duza folosită a fost aceeași ca a utilizatorului din grupul de Facebook, și anume Wagner HEA 521 cu pistol Wagner Vector Pro. Am vrut să recreăm testul cât mai exact posibil pentru a afla mai multe despre cauzele formării puternice de ceață de vopsea. Dar informațiile detaliate sunt aici în videoclip:
Relius Ultramatt în cadrul testului Airless
În cadrul testului, Relius Ultramatt a putut fi pulverizat fără probleme. Deși am ales același echipament (duză) ca cel descris, nu am putut recrea problema.
După setarea optimă a presiunii, am reușit să pulverizăm bine și uniform materialul pe suprafață cu ajutorul duzei HEA 521.
Relius Ultramatt în cadrul testului de pulverizare Airless
Formarea ceții de vopsea a fost ușor de controlat și a putut fi gestionată în cadrul lucrărilor normale de mascare.
Care este motivul pentru care se formează prea multă ceață de vopsea la pulverizarea Airless?
Din moment ce nu am putut constata nicio problemă la prelucrarea Airless a vopselei Relius Ultramatt în cadrul testului nostru de pulverizare, rămâne întrebarea privind cauza ceții puternice de vopsea.
Practic, diferite cauze pot fi responsabile pentru formarea ceții de vopsea. Iată un rezumat al unora dintre principalele cauze, însoțit de un videoclip pentru a le ilustra:
Setarea presiunii drept cauză pentru ceața de vopsea
Prea multă presiune poate fi cauza formării de ceață de vopsea și a pulverizării excesive.
Din acest motiv, obiectivul ar trebui să fie acela de a pulveriza cu o presiune cât mai mică posibil, dar obținând totuși un model de pulverizare uniform.
Ghidarea neuniformă a pistolului duce la formarea ceții de vopsea
Ghidarea neuniformă poate duce, de asemenea, la o suprafață neuniformă, ceață de vopsea și formarea de pete. Prin urmare, trebuie să se lucreze uniform și cu o suprapunere de 50%.
Un rol decisiv îl joacă și unghiul la care este ghidat pistolul. Aici trebuie menținut un unghi de 90 de grade, iar pistolul trebuie ghidat la o distanță de 25-30 cm față de perete.
O duză Airless uzată produce ceață de vopsea
Uzura duzei duce la formarea de multă ceață de vopsea și, prin urmare, la un consum ridicat de vopsea. În plus, este necesar mai mult material de acoperire și mai ales mai mult timp pentru aplicarea, precum și pentru îndepărtarea materialului de acoperire.
Din acest motiv, duzele trebuie înlocuite la timp. Mai multe informații în videoclip:
Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:
Accesaţi pagina noastră de Facebook
Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter
Airless Discounter Cont Instagram
Dacă aveţi întrebări?
Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.