Astăzi am primit o solicitare din partea unui client pe tema aplicării tencuielii decorative pe fațade. Tencuiala grosieră necesită mult timp pentru a fi aplicată cu o pensulă și o rolă și este adesea o muncă dificilă. Din acest motiv, solicitarea era despre utilizarea unui aparat Airless pentru acoperirea unei case unifamiliale în regim propriu. Renovo Silcosan sau Brillux Silicon 918 se pulverizează pe fațade.

Rauputz mit Airless Farbspritzegrät spritzen

Pulverizarea tencuielii decorative cu pulverizator de vopsea Airless

Bugetul pentru achiziționarea unui pulverizator de vopsea Airless este în jur de 1.000 €. Pe scurt, solicitarea a inclus următoarele întrebări.

Cu care pulverizator de vopsea Airless se poate pulveriza Renovo Silcosan sau Brillux Silicon 918?

Conform informațiilor producătorului, ambele vopsele de fațade Renovo Silcosan și Brillux Silicon 918 pot fi pulverizate cu duze Airless cu dimensiuni cuprinse între 0,021″ și 0,027″. Producătorii de vopsele oferă specificații care variază de la 0,021 (dimensiunea minimă) până la un maxim de 0,027 pentru duza Airless. În acest caz, se recomandă ca aparatul achiziționat să aibă un randament ceva mai mare și să nu se urmeze recomandarea celei mai mici duze. În caz contrar, există pericolul înfundării inutile a duzei. Mai exact, se poate întâmpla să fie necesar un randament puțin mai mare și lucrarea să nu poată fi executată corespunzător.

Luați în considerare performanța suplimentară la alegerea aparatului de pulverizat Airless

Pentru a evita suprasolicitarea și posibila defectare a aparatului Airless, nu trebuie să calculați fix la fix atunci când alegeți aparatul de pulverizat. La fel ca în cazul unui automobil, nu se recomandă utilizarea permanentă a unui aparat Airless în intervalul de randament maxim, adică la accelerație maximă.

Vedem din nou și din nou pe șantiere și în interacțiunile cu clienții că în special aparatele de pulverizat mai mici, cum ar fi Graco GX21, sunt folosite mult peste limitele de performanță și sunt suprasolicitate. Despre suprasolicitarea aparatelor Airless am adunat cele mai importante indicații în articolul Aparate de pulverizat Airless mici – riscuri și deteriorări din cauza suprasolicitării.

Ținând cont de performanța suplimentară, pentru pulverizarea vopselelor pentru fațadă Renovo Silcosan sau Brillux Silicon 918 se recomandă un pulverizator de vopsea cu un debit de aproximativ 2,5 până la 3 l/minut sau mai mare.

Există un aparat Airless adecvat pentru mai puțin de 1.000 € pentru această aplicație?

Nu, din punct de vedere profesional, nu există niciun pulverizator de vopsea Airless pentru 1.000 € sau mai puțin care să îndeplinească cerințele de performanță pentru prelucrarea vopselelor Renovo Silcosan sau Brillux Silicon 918. Aparatele profesionale noi din această gamă de prețuri tind să fie modele de bază cu un debit mai mic decât cel necesar. Clasa de aparate de pulverizat de până la 1.000 € din sortimentul profesional este destinată mai degrabă vopselelor mai ușoare decât cele pentru fațade, de exemplu, lacuri, lazuri, grunduri sau vopsele pentru pereți interiori.

Închirierea în locul cumpărării pulverizatorului de vopsea Airless

În exemplul dat, este vorba despre un proiect unic. În astfel de cazuri, închirierea unui pulverizator de vopsea Airless poate fi adesea mai puțin costisitoare decât cumpărarea unui model de bază neperformant sau a unui aparat mai vechi la mâna a doua. Pe lângă consilierea din partea comerciantului specializat de la care se închiriază echipamentul, închirierea face posibilă, de asemenea, alegerea aparatului de pulverizat potrivit, cu un randament suficient pentru proiectul în cauză.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.