Prelucrarea gletului de pulverizare (denumită și chit sau stuc) cu un dispozitiv airless devine din ce în ce mai populară ca mijloc alternativ pentru pregătirea unui perete. Clienții care au cerut tapet în trecut, deseori își doresc astăzi pereți netezi și curati. Având un strat neted, uniform gletuit face ca straturile ulterioare de vopsea să se lege mai ușor de perete și să îmbunătățească finisajul general. Când pulverizați gletul cu un dispozitiv airless, suprafețele mari pot fi procesate rapid cu o calitate inalta.

Mai mult decât atât, un dispozitiv de pulverizare Airless va realiza un model de pulverizare corespunzător, creând un strat uniform de glet. Cu aplicarea manuală a gletului, mai este mult de experimentat, trecerea dintre vopsire și gletuire nu este atât de ușoară. Cu toate acestea, atunci când utilizați un pistol airless, veți constata rapid că puteți obține rezultate de înaltă calitate într-un timp scurt.

În plus, acesta poate fi utilizat și pentru amorsarea, pulverizarea vopselei de dispersie după umplere, precum și pentru utilizarea altor materiale de pulverizare, cum ar fi vopselele de fațadă, vopselele silicate și latex, protecția împotriva incendiilor sau acoperirea acoperișului. Cu un pistol din această clasă, sunteți echipat și pentru multe alte zone de lucru și puteți acoperi comenzi suplimentare dacă este necesar.

Avantaje:

 • treaba mai rapidă datorită acoperirii superioare a suprafeței
 • finisaj de calitate
 • ușor de utilizat
 • abilități de pulverizare transferabile altor materiale și, prin urmare,
 • este posibilă aplicarea altor materiale precum grundul și vopseaua cu dispersie

Important: nu toate dispozitivele airless sunt potrivite pentru stropirea gletului.

În timp ce unele pulverizatoare airless se pot ocupa de toate sarcinile, unele sunt specializate, altele s-ar putea să nu aibă capacitatea de a gestiona lichide mai grele. Mai jos va prezentăm cerințele și va recomandăm pistoalele airless cele mai bune pentru stropirea gletului.

Cerințele dispozitivului pentru glet

Pulverizatorul airless ar trebui să aibă suficientă putere (4 litri de livrare pe minut sau mai mult). De regulă, o pompă cu piston acționată electric este recomandată deoarece pompele cu piston airless pot prelucra și transporta mai bine materiale de pulverizare mai groase și foarte vâscoase. În plus, accesoriile pulverizatorului trebuie să fie proiectate pentru glet. Pistolul de pulverizare, duza, furtunul și filtrul trebuie adaptate materialului de umplere gros.

Gletul este gros și este prelucrat în cantități mari, astfel încât trecerea este de obicei mai mare decât pentru o vopsea de lac, finisare sau dispersie. Prin urmare, pistolul trebuie să fie adecvat pentru glet și să funcționeze fără filtru. Furtunul trebuie să aibă un diametru interior de 10 mm (DN10), 13 mm (DN13) sau mai mult.

Filtrul principal trebuie îndepărtat din pulverizatorul de vopsea, iar filtrul de intrare inferior trebuie să fie o plasă din fibră pentru a asigura protecție, dar și pentru a permite trecerea gletului.

Care pulverizatoare airless sunt potrivite pentru glet?

Iată câteva pulverizatoare obișnuite de la Graco și Wagner, care pot fi utilizate pentru prelucrarea și pulverizarea gletului, împreună cu vopsele și grunduri:

Graco Mark V – primul model

Graco Mark V este modelul de inceput pentru pulverizarea compușilor. Rata de livrare este de 4,3 litri pe minut, iar dimensiunea maximă a duzei este de 0,037 ″. Mașina este compactă, iar greutatea pentru versiunea standard este de 59 kg. Echipamentul de pulverizare furnizat, format din furtun de 15 m (3/8), capat furtun, pistol Graco HD Blue și duză RAC X, este proiectat pentru prelucrarea gletului. Pentru glet foarte gros sau suprafețe mari se recomandă utilizarea unui dispozitiv de pulverizare mai puternic.

Graco Mark V Standard

Graco Mark VII – fratele mai mare al lui Mark V

Graco Mark VII poate fi descris ca fratele mai mare al lui Graco Mark V. Cu o rată de livrare maximă de 6,0 litri pe minut și o presiune de funcționare maximă de 230 bar, compușii mai groși pot fi pulverizați cu o dimensiune a duzei de până la 0,041 ″. Designul este, de asemenea, destul de compact, iar greutatea este de 63 kg pentru versiunea Standard și 73 kg pentru varianta ProContractor. Pistolul de pulverizare Graco Blue HD este disponibil și pentru gama Graco Mark VII.

Cu toate acestea, furtunul este mai gros (de 1/2 ”cu diametrul interior al furtunului de 13 mm) decât la Mark V pentru a asigura trecerea unui debit mai mare la MarkVII. Pentru a pulveriza glet, dispersie și alte materiale, merită să cumpărați echipamente suplimentare mai potrivite pentru acele materiale cu vâscozitate mai subțire, cum ar fi pistol, duză, furtun și filtre.

pulverizatoare graco mark VII

Graco Mark X

Cel mai productiv pulverizator electric din gama de pulverizare Graco Airless / Texture. Aceasta aparat ofera aproape dublul productiei  lui Mark V si ca atare este accesibil ca pulverizator pentru contractorii profesionisti care au  disponibil pe santier  puterea de 240V sau au acces la un generator.

Graco Mark X este capabil să pulverizeze cu usurinta un strat de glet de finisaj de nivel 5 sau glet pentru imbinari de gips-carton. Folosind pistolul de pulverizare, filtre și vârfuri de pulverizare adecvate, acesta poate pulveriza o gamă întreagă de materiale, inclusiv grunduri și vopsele.

Vezi GRACO MARK X MAX PROCONTRACTOR – 17E671  in magazinul nostru online aici

Pulverizatoarele TexSpray Mark X 240V includ:

 • Pistol de Textura HD Inline
 • LTX531, LTX541  duze reversibile si suport duza
 • 13 mm x 15 m Furtun Airless BlueMax II
 • 9.5 mm x 0.9 m Capat furtun

Disponibil atât în versiunea Standard si versiunea ProContractor.

Graco Mark X versiunea ProContractor

Graco Mark X versiunea Standard

Wagner ProSpray PS 3.39 – agil și puternic

Wagner PS 3.39 este cel mai ușor dispozitiv de pulverizare pentru pulverizarea gletului de pe piață, dar aduce totuși foarte multe performanțe. Producătorul german Wagner oferă o unitate de pulverizare cu doar 44 kg, în ciuda unei rate de livrare de 5,0 litri pe minut și o dimensiune maximă a duzei de 0,039 ″.

Mai ales pentru companiile mici, este o soluție interesantă sau dacă un singur om se află pe șantier și trebuie să se ocupe de transport și de încărcarea și descărcarea dispozitivului din mașină. Wagner Airless este echipat cu un furtun de 1/2 ″ cu diametrul interior de 13 mm pentru chit, precum și pistolul AG14 sau AG19 pentru glet de incarcare și o duză corespunzătoare. O caracteristică destul de practică este etanșarea separată a filtrului principal pentru gletul de incarcare, precum și rezervorul de ulei.

Pulverizator Airless Wagner ProSpray PS 3.29

Wagner ProSpray PS 3.29 – Pulverizator de vopsea airless

Wagner HeavyCoat 750E – Pulverizator electric airless

Wagner HeavyCoat HC 750 E este o pompă cu piston hidraulică foarte puternică, alimentată cu electricitate. Această pompă de pulverizare airless se potrivește proiectelor industriale mari. Wagner HC 750 E este unul dintre cele mai puternice pulverizatoare de vopsea care pot fi folosite cu electricitate standard. Nu aveți nevoie de curent de mare putere pentru a funcționa cu această pompă.

Acest pulverizator este potrivit pentru pulverizarea următoarelor materiale de protecție împotriva incendiilor, vopsele cu emulsie, vopsele din latex, lipici,protecție la coroziune, vopsea, praf de zinc, strat gros si bitume.

Wagner HeavyCoat 750 Pulverizator electric airless

Wagner HeavyCoat HC 950 SSP – de inalta calitate

Wagner HeavyCoat HC 950 SSP este potrivit pentru proiecte foarte mari, cum ar fi case multifamiliale, clădiri comerciale și clădiri industriale, precum și pentru locuri de muncă medii și mari cu o producție zilnică de până la 800 m². Pentru prelucrarea materialelor, recomandăm versiunea echipamentului SSP, un piston suplimentar, care sprijină și simplifică prelucrarea mediilor de pulverizare groase.

Rata maximă de livrare este de 6,6 litri pe minut (duza: 0,052 ″), presiunea maximă de lucru este puțin mai mare decât modelele Graco. Greutatea este de 84 kg cu pistonul cu scule SSP, fără SSP cu un kilogram mai puțin. Livrarea de la producător are un furtun de 1/2 ″ cu diametrul interior de 13 mm și pistolul de pulverizare Wagner AG19 cu o duză specială pentru glet.

Pulverizator wagner HC 750 E SSP

Wagner HeavyCoat HC 970 SSP – cel mai puternic

Wagner HeavyCoat HC 970 SSP este cel mai puternic pulverizator airless din clasa sa. 10 litri pe minut de livrare, cu o presiune maximă de lucru de 250 bar și o dimensiune a duzei de până la 0,056 ″. Cu alte cuvinte, un pulverizator pentru lucrările de vopsire foarte mari și materiale foarte vâscoase. Cu HC 970, sunt posibile suprafete de peste 800 m² pe zi lucrătoare. Din nou, unitatea de dozare SSP este disponibilă pentru medii de pulverizare foarte vâscoase, cum ar fi gletul.

Cu un furtun de 1/2 ″ cu diametrul interior de 13 mm, pistolul pulverizator Wagner AG19 și cu duză corespunzătoare pentru glet, acest dispozitiv airless este perfect echipat pentru pulverizarea gletului. Pentru a obține performanțe ridicate, este necesară o conexiune de 400 V, care ar trebui să fie disponibilă pe majoritatea șantierelor principale. Greutatea corespunde puterii și este de 100 kg, cu un kilogram în plus fata de versiunea SSP .

Wagner HeavyCoat 970 HC-970 E SprayPack

Pulverizatoare specializate pentru glet

În timp ce pulverizatoarele de mai sus au o gamă largă de aplicații, Graco are două pulverizatoare foarte specializate pentru pulverizarea gletului. Dacă doriți un pulverizator dedicat acestui tip de material, atunci luați în considerare aceste două.

T-Max 506

Această pompă airless este ideală pentru glet. Datorita unui maxim de viteza livrare de 6,4 l / min și accesorii special concepute pentru aplicarea gletului, Graco T-Max 506 garantează o productivitate mai mare și timpi de finalizare a lucrărilor mai rapide.

Furtun 15 m.

Recipientul de material conține 60 litri.

pulverizator graco tmax 506

Graco T-Max 506 – Pulverizator de glet

T-Max 657

Dacă doriți o versiune mai puternică a modelului T-Max 506 de mai sus, această pompă airless este, de asemenea, specializată în pulverizarea gletului, cu o presiune și rata de livrare mai mare.

Avand max. viteza de livrare de 7,2 l / min și accesorii special concepute pentru aplicarea gletului, Graco T-Max 657 garantează o productivitate mai mare și timpi de finalizare a lucrărilor mai rapide.

Furtun 30 m

Recipientul de material conține 90 de litri

pulverizator graco tmax 657

Graco T-Max 657 – Pulverizator de glet

T-Max 6912

Cea mai recentă ediție din gama Graco T-Max, T-Max 6912 are o rată de livrare de 12 litri pe minut și o cuva mai mare pentru un flux de material neîntrerupt.

Graco TMAX 6912 Airless / Air-Assisted oferă următoarele caracteristici:

 • Max. Grosime pentru raclet: 0,071 ″ cu RAC X duza reverisibila
 • Max. viteza de livrare: 12 l / min.
 • Max. Presiune: 69 bar
 • Puterea motorului: 2 kW
 • Tensiune: 230 V / 50 Hz

tmax 6912

Ce materiale pot fi utilizate cu un dispozitiv de pulverizare airless?

Nu toate gleturile pot fi pulverizate cu un dispozitiv airless fără probleme. Iată cele mai frecvente gleturi de pulverizare care pot fi procesate cu un dispozitiv airless:

 • Bito MS 108
 • Brillux Airless Filler 1885
 • Brillux Airless Filler 1890
 • Caparol KF
 • Diesco
 • Dinova Airless Spray Filler ELF
 • GIMA AIRLESS SPRAY PACKAGE
 • Herbol Spraypipe Airless
 • Knauf Sheetrock Super Finish
 • Maxit Airless Spray Filler G
 • METYLAN RENOMINE PREPARED PAPER
 • Murexin Airless Spraypipe Durapid AS 30
 • Palmcolor Airless Spray D5
 • ProfiTec P 590 spray filler
 • Pufamur RAK 3
 • Relius Spray Filler Fine
 • Rigips ProMix Airless F
 • SIGMA Spray Filler
 • StoLevell In AS
 • Tex-Color Airless
 • Zero Airless fine
 • 605 Megamur Airless easy
 • 606 Megamur Airless fine

Cumpărare sau închiriere?

Cumpărarea sau închirierea unui pulverizator? Aceasta este o întrebare serioasă pentru mulți zugravi, deoarece un pulverizator de vopsea airless poate fi foarte costisitor.

Depinde de dumneavoastră să vedeți dacă tipul de muncă pe care îl faceți merită să investiți într-un pulverizator de vopsea. Pentru cei care nu au nevoie de o mașină airless tot timpul, probabil închirierea uneia este cea mai bună opțiune.

Mai multe informații pe blogul nostru: Pompe airless mici pentru cei care vor sa isi zugraveasca singuri

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesați pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Daca aveti intrebari?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.