Pare să fie o practică foarte întâlnită ca pulverizatoarele de vopsea Airless să fie folosite pentru proiecte care nu se află în gama performanță corespunzătoare.

Consecințele sunt deteriorarea suprasarcinii a dispozitivului de pulverizare și rezultatele nesatisfăcătoare ale lucrului sau întreruperile lucrării și defecțiunile tehnice.

graco gx21

De la lansarea modelelor de pornire Graco GX21 și Storch ES 300, această tendință s-a intensificat, iar introducerea noilor modele Wagner ControlPro 350 este probabil să conducă la o creștere în continuare.

Iată o imagine de ansamblu asupra pulverizatoarelor de vopsea:

Pentru cine sunt micile pulverizatoare de vopsea?

Vi se pare tentant să plătiți un dispozitiv Airless pentru 800 € sau 1.000 € în loc de 3.000 € sau 4.000 € și obțineți aceleași rezultate. Din păcate, acest lucru nu poate fi cazul prin definiție. Modelele de început mici sunt exact ceea ce spune numele, adică modele de începători cu putere redusă și calitate inferioară.

Pentru aplicațiile de începători și simple în limitele performanței, acestea sunt destul de potrivite și pot oferi un rezultat bun de lucru, dar nu atunci când trebuie să ridice cu mult peste performanța lor.

Pulverizatorul Airless pentru începători este potrivit pentru aplicații precum lac, grund și dispersie interioară pentru proiecte mai mici. Atenția utilizatorilor acestor pulverizatoare de vopsea este îndreptată spre bricolaj.

Proiecte precum vopsirea unui gard de grădină, scoaterea graffiti-ului, vopsirea unui garaj sau a unui apartament cu 3 dormitoare sunt în regulă și nu vor fi probleme, dar pulverizarea fațadei unei case multifamiliale cu aceste pulverizatoare de vopsea este o provocare prea mare.

Care sunt problemele cu mașinile mici de pulverizat vopsea?

Modelele de start mai mici, precum linia Wagner Project, Graco GX21 sau Storch ES 300, au capacități sub 2 litri pe minut și sunt limitate în selectarea dimensiunii duzei. În special la prelucrarea vopselelor de dispersie mai groase și interioare, pot exista probleme cu performanța, dimensiunea duzei și modelul de pulverizare.

Luăm ca exemplu Storch ES 300, pulverizatorul are o capacitate de 1,5 l / min. Aceasta înseamnă că Storch ES 300 poate pompa 1,5 litri pe minut la putere maximă și debit liber. Această valoare este relevantă, deoarece afectează selecția duzei.

Vopselele mai groase necesită duze mai mari, astfel încât vopseaua să nu înfunde duza. Duzele mai mari necesită un debit mai mare pentru a putea pulveriza și pulveriza suficient vopseaua. În acest caz, capacitatea de 1,5 l / min a ES 300 permite utilizarea maximă a unei duze cu dimensiunea de 0,019 inch.

Înfundarea duzei cu material gros

Dacă vopseaua de perete necesită o duză mai mare de 0,019 ″ datorită vâscozității mari , aceasta va fi problematică, deoarece ES 300 sau alte modele nu au suficientă putere pentru această aplicație.

Dacă cu toate acestea, vopseaua este pulverizată cu duza 0.019, aceasta va conduce la înfundarea regulată a duzei și nu va mai fi posibilă o altălucrare.

Utilizarea unei duze mai mari

Problema înfundării poate fi rezolvată prin utilizarea unei duze mai mari, dar în acest caz, modelul de pulverizare și rezultatul suprafeței suferă, pulverizatorul este supraîncărcat și există riscul de deteriorare la suprasarcină și uzură prematură.

Folosind o duză mai mare peste nivelul de performanță reală, pulverizatorul în sine nu pompează suficient material pentru a alimenta duza cu suficientă vopsea chiar și la putere maximă.

Acest lucru poate fi observat în modelul de pulverizare, care devine inegal. Există o formare de benzi pe margini și un model de pulverizare cu pete în zona centrală. Aceste efecte pot fi văzute clar pe perete și duc la un rezultat de suprafață inutilizabil.

Diluarea și strecurearea vopselei

Materialul poate fi, de asemenea, subțiat și cernut pentru a putea fi mai ușor pulverizabil. Cu toate acestea, diluarea vopselei este posibilă numai până la o valoare maximă (de obicei 10%, în funcție de tipul materialului), în caz contrar, vopseaua devine pur și simplu prea subțire pentru a fi aplicată.

În plus, datorită diluării, vopseaua are efectul de acoperire și poate fi necesară pulverizarea de mai multe ori a suprafeței pentru a obține rezultatul dorit.

Supraîncărcarea pulverizatorului de vopsea

Nimeni nu și-ar conduce mașina pentru o perioadă prea îndelungată de timp, dar acest lucru se întamplă în multe cazuri cu aceste pulverizatoare mici.

Această sarcină poate duce la supraîncărcare a motorului și la uzura prematură a unor componente precum supape, garnituri sau pistoane.

Ce trebuie făcut pentru a evita dezamăgirile?

Pentru mulți utilizatori, un pulverizator mic de vopsea, cum ar fi modelele Storch ES 300, Graco GX21 sau modelele Wagner ControlPro poate fi exact pompa potrivită și poate oferi un rezultat bun la un preț acceptabil. Cu toate acestea, pentru a evita o dezamăgire, trebuie clarificate în prealabil următoarele întrebări.

  • Ce material doriți să pulverizați?
  • Ce tip de suprafață?
  • Cât de des veți folosi pulverizatorul?

În caz de îndoială, consultati o persoana de specialitate.

Logo Airless Discounter

Evitați vorba „Cine cumpără ieftin, cumpără de două ori”

Acest proverb se aplică aici, din păcate. Dacă doresc cu adevărat să economisească bani, zugravii și antreprenorii care lucrează regulat în domeniul profesional ar trebui să investească într-un pulverizator, cu putere și performanță suficientă. Avantajele sunt aparente:

  • durata de viață mai lungă și durata de utilizare
  • mai puține eșecuri datorită supraîncărcării
  • game mai largi de aplicații
  • materiale groase
  • proiecte mai mari

Dacă aveți doar lucrări izolate sau puține într-un an, chiria pe termen scurt a unităților mai mari poate fi rezonabilă din punct de vedere economic, astfel încât costurile pot fi calculate cu precizie și pot fi percepute direct la proiectul respectiv.

Mai mult, în funcție de locul în care locuiți și de politica fiscală din țara de reședință, costurile pentru o mașină pot fi deduse, impozit, ceea ce duce la avantaje economice suplimentare care pot justifica achiziționarea unei mașini de pulverizare mai puternice cu putere și performanță suficientă.

Iti place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Vizitați pagina noastră Facebook

Consultați canalul nostru YouTube 

Airless Discounter  Instagram

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.

    [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]