Utilizarea echipamentului de pulverizare airless permite unui zugrav să obțină o acoperire eficientă a suprafeței, performanțe îmbunătățite și o calitate a suprafeței foarte ridicată, economisind în același timp, timp și astfel rezultate îmbunătățite și profituri mai bune, cu condiția să știți cum să reduceți timpul de nefuncționare. Dacă puteți munci mai mult în același timp, linia de jos crește în mod natural și fără efort. Totuși, aceste avantaje pot fi consumate cu ușurință în cazul în care un zugrav nu acordă atenție la ceea ce pot părea lucruri mici, dar care pot duce la timp mort pe șantier. De exemplu, când piesele care se pot uza cu ușurință, cum ar fi filtre sau duze, lipsesc pe șantier. Dacă zugravul nu are un filtru de rezervă sau o duza cu el, atunci întreaga lucrare stă pe loc. Ce rușine ar fi asta. Din acest motiv, modul de reducere a timpilor de nefuncționare trebuie să fie o prioritate.

AURO Profi-Kalkfarbe - Pistolenfilter geplatzt

Importanța planificării

Lipsa planificării este fundamental o problemă și determină costuri inutile, indiferent dacă utilizați sau nu un pulverizator de vopsea airless. A avea toate duzele sau filtrele necesare sau chiar o pompă de rezervă poate fi de o importanță vitală pentru a reduce timpul de nefunctionare sau pentru a-l elimina complet. Nu este vorba despre sume mici de bani. Cu tarife orare de 40 € și mai mult, profiturile sunt consumate rapid.

Cum se reduce timpul de nefuncționare?

Puteți face multe pentru a reduce timpul de nefuncționare cu dispozitivul dvs. Airless. Efortul este relativ mic și se plătește rapid, ținând cont de stresul și pierderea de timp care apare atunci când dispozitivul cedează din cauza lipsei pieselor de uzură, cum ar fi garniturile, duzele sau filtrele dispozitivului. Acestea sunt cele mai importante măsuri:

 • planificarea pieselor predispuse la uzură
 • verificați în mod regulat dispozitivul airless
 • instruiți angajații să lucreze corect cu pulverizatoarele airless
 • bazati-vă pe un dealer cu un stoc mare de piese de schimb și de uzură

1. Planificați piesele de uzură

Nimic nu durează pentru totdeauna, deci este clar că accesoriile precum duze, garnituri sau filtre sau alte piese perisabile trebuie înlocuite în mod regulat din cauza uzurii ridicate. Acest lucru este previzibil și, prin urmare, poate fi pregătit în avans dacă sunt disponibile cunoștințele privind tratarea echipamentelor de pulverizare a vopselei. Dar care sunt piesele esențiale de uzură? Ce ar trebui să stocați și să aveți absolut pentru înlocuire rapidă pe șantier?

Überblick von TradeTip 3 bis HEA - alle gängigen Wagner Airless Düsen

Duze pulverizare – Debitul materialului sub presiune ridicată determină uzura în timp a duzei. Duzele se uzează, modelul de pulverizare se schimbă, devenind mai inegal. Excesul de pulverizare crește semnificativ. Prin urmare, este important să schimbați duzele periodic. Cand? Asta depinde de material. Vâscozitatea, conținutul de solide și reglarea presiunii joacă un rol semnificativ în uzura duzei. De obicei, după câteva sute de litri, vechile duze trebuie eliminate și trebuie puse altele noi.

În plus, ar trebui să fie diferite duze disponibile și utilizate pentru diferite materiale. Vopseaua groasă sau materialul cu un conținut mai ridicat de solide necesită duze mai mari, materialele mai subțiri găuri de duze mai mici. Suprafețele mari pot fi lucrate în mod optim și rapid cu un unghi larg de pulverizare, suprafețele mai mici cu o lățime îngustă de pulverizare. Prin urmare, este foarte important să fie disponibile cele potrivite. Folosirea oricărei duze nu va fi utilă.

Filtre – Filtrele de aspirație, filtrele principale și filtrele pentru pistol sunt în cele din urmă uzate sau înfundate, este doar o parte inevitabilă a sarcinii. Prin urmare, ar trebui să aveți întotdeauna câteva filtre de rezervă la dumneavoastră. În plus, filtrul potrivit (dimensiunea ochiurilor) trebuie să fie disponibil pentru a se potrivi cu materialul și duza.

Garnituri si sigilii – Garniturile și sigiliile, cum ar fi cele de pe protecția duzelor, se pierd foarte ușor în timpul curățării. Fără aceste garnituri nu este posibil să se lucreze, va fi doar imposibil de pulverizat, deoarece materialul va începe să scurgă din toate locurile. Deci, gândiți-vă să aveți și o grămadă de garnituri și sigilii.

Produse de îngrijire – uleiul de piston, de curățarea duzelor sau lichidul de întreținere ajută la asigurarea pregătirii operaționale a dispozitivului de pulverizare a vopselei pe termen lung.

În funcție de tipul de pulverizator și de urgența proiectului, poate fi recomandabil să aveți piese de schimb importante, cum ar fi garnituri sau supape la fața locului.

2. Verificați regulat dispozitivul airless

Este recomandat să vă inspectați pulverizatorul de fiecare dată înainte de a începe lucrul. Un minut va fi suficient pentru a căuta semne clare că ar putea exista o problemă. De exemplu: există daune? Furtunul este îndoit sau deteriorat, duza este în poziție? Nu este o problemă mare, iar utilizatorii experimentați care lucrează regulat cu pulverizatoare vor ști că se întâmplă din când în când. Această inspecție rapidă servește nu numai pentru a asigura pregătirea operațională, ci și pentru siguranța muncii. Problemele pot fi detectate și eliminate rapid.

În mod similar, problemele sau neregulile trebuie înregistrate și notate în timpul funcționării. Din păcate, atunci când mai mulți angajați lucrează cu un pulverizator, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. De parcă muncitorii s-ar gândi „Ei bine, colegul meu se va ocupa cu siguranță de asta”, până când pompa, la un moment dat, nu mai functioneaza. De asemenea, trebuie menționate piesele uzate, astfel încât să poată fi precomandate la timp. Pentru a rezolva această problemă, vă recomandăm să numiți un angajat în companie responsabil pentru dispozitivele airless. Problemele, duzele uzate și filtrele pot fi raportate acestui angajat, astfel încât materialul lipsă poate fi comandat la timp și disponibilitatea operațională este garantată. În mod ideal, angajatul responsabil pentru echipamentul airless ar trebui să fie instruit adecvat pe această temă. Apoi, o dată pe lună, el sau ea poate, de asemenea, să facă o verificare vizuală și funcțională a pulverizatoarelor și să verifice stocul pentru piese uzate.

Din motive de siguranță și pregătire operațională, fiecare pulverizator trebuie verificat o dată pe an pentru siguranță și funcționare de către un atelier specializat.

3. Instruiți angajații pentru a manipula corect echipamentele Airless

Competența și expertiza în tratarea pulverizatoarelor airless sunt importante nu numai pentru a produce suprafețe de înaltă calitate și pentru a evita pulverizarea excesivă, ci și pentru a spori disponibilitatea operațională a acestora și pentru a reduce timpul de nefunctionare. Utilizatorii care cunosc și înțeleg structura și funcționarea dispozitivului de pulverizare a vopselei pot rezolva rapid problemele minore și știu când trebuie înlocuite duzele și filtrele.

Toate aceste puncte fac parte din cursul de o zi “Introducere in pulverizare ” oferit de partenerul nostru Paint Tech Training Academy in UK si Irlanda:

 • configurarea inițială a mașinii
 • pistoale, duze, filtre
 • presiune, vâscozitate
 • produse
 • sanatate si siguranta
 • mascare
 • tehnici de pulverizare
 • curățare și întreținere
 • depistarea defectelor

4. Bazați-vă pe un dealer cu un stoc mare

Un dealer specializat poate sfătui, repara și furniza piese de schimb rapid. Prin urmare, un dealer bun este important pentru utilizarea fără probleme a tehnologiei de pulverizare Airless. Sfatul expertului este vital pentru a găsi pulverizatorul potrivit pentru dvs. Un depozit mare de piese de schimb garantează livrarea rapidă și un atelier cu tehnicieni specialiști permite reparații rapide. Toți factorii importanți atunci când vine vorba de reducerea timpilor de nefuncționare și asigurarea utilizării tehnologiei de pulverizare.

Stocăm cea mai mare gamă de echipamente și piese de schimb Airless din Europa! Vizitați magazinul nostru online aici.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.