Reglarea optimă a supapei antistropi Graco Cleanshot este de-a dreptul simplă. Cu toate acestea, există întotdeauna neclarități sau întrebări.

În a 39-a parte a seriei noastre de videoclipuri Sfaturi Airless, lămurim toate aceste întrebări și arătăm cum se procedează.

Supapa poate fi reglată optim din doar câteva mișcări. În acest fel, se pot evita petele de stropire la utilizarea lăncilor Airless.

De ce apar pete de stropire cu lăncile Airless?

Dacă lucrați cu o lance și apăsați pe trăgaciul pistolului Airless, vopseaua curge prin pistol în lance în fața duzei și este atomizată acolo. Când trăgaciul pistolului este eliberat, nu mai curge vopsea în lance.

Cu toate acestea, există încă vopsea presurizată în lance. Această vopsea se acumulează în fața duzei, dar din pistol nu iese deloc vopsea. Din această cauză, presiunea scade.

Dacă presiunea scade sub un anumit nivel (deseori 80-90 de bari, în funcție de viscozitate, mărimea duzelor și temperatură), vopseaua nu mai este atomizată suficient și apar pete de stropire. Acest efect se intensifică cu cât lancea este mai lungă.

Prin urmare, o lance cu o lungime de 100 cm este mai predispusă la stropit decât o lance cu o lungime de numai 25 cm.

Cum funcționează Graco Cleanshot?

Supapa antistropi Graco Cleanshot are două funcții. Poate împiedica stropirea. În plus, există o articulație pe supapă, astfel încât jetul de pulverizare să poată fi direcționat în mod optim spre suprafață atunci când se lucrează cu lănci.

Un exemplu pentru modul de funcționare al funcției antistropi: se pulverizează vopsea la 120 de bari cu o duză de 517 și o lance de 180 cm lungime. După eliberarea pistolului, presiunea din lance scade, astfel că nu mai iese vopsea din pistol. Materialul rezidual se acumulează la capătul lăncii în fața duzei.

La 80 de bari, presiunea la duză nu mai este suficientă pentru a atomiza suficient vopseaua și se formează pete de stropire pentru o scurtă perioadă. Funcția supapei antistropi face posibilă oprirea debitului de vopsea sub un interval de presiune dorit. Așadar, știm că formarea petelor de stropire are loc la aproximativ 80 de bari, iar la 120 de bari se produce o pulverizare bună.

Prin urmare, funcția de închidere a supapei ar trebui setată la o presiune cuprinsă între 80 de bari și 120 de bari (de exemplu, 100 de bari). Astfel, se poate pulveriza în condiții optime la 120 de bari, iar dacă presiunea scade sub 100 de bari, supapa se închide și nu mai permite trecerea vopselei.

Cu toate acestea, petele de stropire apar numai la peste 80 de bari. Acest lucru elimină pericolul de stropire.

Cum se reglează corect supapa antistropi Graco Cleanshot?

Nu există manometre pe supapa antistropi Graco Cleanshot și nu este ușor de determinat cu exactitate la câți bari se vor forma petele de stropire.

Doar presiunea de pulverizare poate fi determinată cu precizie. Însă acest lucru este suficient.

Acest lucru face posibilă setarea funcției antistropire chiar sub presiunea de pulverizare, pentru a preveni formarea petelor de stropire. Dar cum funcționează?

Graco Cleanshot Anti-Spuck-Ventil optimal einstellen

Reglarea optimă a supapei antistropi Graco Cleanshot

În partea din spate a supapei antistropi se află un șurub de reglare care poate fi rotit în două direcții. Dacă este rotit complet spre dreapta în sens orar, supapa se închide și nu mai permite trecerea vopselei. Dacă apoi supapa este rotită în sens antiorar (spre stânga), supapa se deschide.

Mai întâi, supapa se rotește complet spre dreapta (poziție închisă). Se pornește aparatul de pulverizat și se generează presiunea de funcționare dorită. De asemenea, duza corectă ar trebui să fie deja montată. Acum trebuie rotit șurubul de reglare în rotații mici de aproximativ o jumătate de rotație spre stânga (în sens antiorar).

Atenție: la deschiderea supapei, o parte din vopsea va curge. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că persoanele și zona de lucru sunt protejate și că deschiderea duzei este îndreptată către o zonă protejată și delimitată cu bandă adezivă. În funcție de setarea presiunii, este posibil să fie nevoie de 2-3 rotații pentru ca supapa să se deschidă.

De asemenea, funcția supapei poate fi verificată prin acționarea pistolului. Și aici este important să se respecte siguranța muncii, deoarece, atunci când supapa este deschisă, vopseaua iese din duză. Reglajul este corect de îndată ce supapa se deschide și se poate începe lucrul cu lancea și fără formarea de pete de stropire.

Pentru a curăța supapa, șurubul de reglare trebuie rotit complet spre stânga până când se oprește (în sens antiorar). Astfel, funcția supapei se dezactivează și supapa poate fi clătită.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.