În grupul nostru de Facebook  Sfaturi și trucuri pulverizator airless o întrebare a venit astăzi cu privire la rentabilitatea pe ora a pulverizatoarelor airless. Întrebarea a fost:

Bună ziua comunității airless. Cine poate să-mi ofere informatii despre rentabilitatea de utilizare pe oră  a unui pulverizator airless? Cu valori precum: durata de viață utilă în ore, costuri de întreținere etc., de exemplu pentru un Graco Mark V sau Wagner. Mă gândesc să achizitionez unul. Mulțumesc pentru răspunsuri.

Până în prezent, nu cunoastem nici o cercetare făcută pe acest subiect de către producători sau cadre universitare. La căutarea dupa cuvintele cheie corespunzătoare, nu s-a găsit nimic concret despre rentabilitatea pe ora pentru echipamentele airless. De aceea am crezut că putem începe discuția cu următoarele ipoteze și cifre sugerate.

Date privind calcularea rentabilitatii pe ora a unui dispozitiv airless

Următoarele valori au fost asumate pentru calcul cu date de intrare:

Costuri de înlocuire / achiziție: Ca punct de plecare pentru calculul din exemplu, a fost selectat un pulverizator de performanță medie (Graco Ultra Max II 795 Standard). Prețul inițial al acestui model este în prezent la 3529,40 € net. Desigur, această valoare poate fi adaptată oricărui model și costuri.

Graco Ultra Max II 795 Standard

Amortizare / durată de viață utilă: Perioada oficială pentru deprecierea fiscală a echipamentelor de pulverizare airless, conform AfA, pentru zugravi și finisori din Germania este de 5 ani. Informații detaliate despre acest lucru le-am rezumat în articolul Amortizarea fiscală a echipamentelor de pulverizare airless – AfA pentru zugravi. Cu toate acestea, majoritatea pulverizatoarelor de înaltă calitate pot fi utilizate pentru mai mult de 5 ani cu puțină grijă și atenție. Pentru o utilizare mai lungă după cei 5 ani, costul pe oră de funcționare scade semnificativ.

Rentabilitate : Pentru calcul am estimat o rată a rentabilitatii de 1%.

Durată de viață utilă pe an (în ore): Pentru calculul din exemplu, s-a luat în considerare o durată de viață utilă de 40 de ore pe lună. Cu cât pulverizatorul este utilizat mai mult, cu atât utilizarea devine mai economică. În același timp, însă, costurile de reparații sunt în creștere din cauza duratei de viață mai lungi. 40 de ore pe lună nu sunt prea multe. Avem clienți care folosesc pulverizatorul airless mult mai frecvent, unde funcționează în fiecare zi timp de câteva ore. Din nou, alți clienți îl folosesc rar sau pentru câteva ore pe lună. Valoarea medie în calculul de exemplu este de 480 de ore pe an.

Reparații: Costurile pentru întreținere și reparații sunt calculate destul de generos cu 10% din valoarea dispozitivului și o durată de viață de 480 de ore pe an. În plus, există cu siguranță diferențe între diferitele modele și producători. De asemenea, trebuie luat în considerare dacă utilizatorul efectuează el însuși o parte din lucrările de reparații și întreținere.

Exemplu de calcul al rentabilitatii pe ora pentru un pulverizator airless

Calculul se referă la un Graco Ultra Max II 795 cu o durată de viață de 480 ore de funcționare pe an. Acesta are ca rezultat o rată de 2,28 € pe oră de funcționare pentru dispozitivul airless.

 

Rentabilitatea pe ora pulverizator Airless

Probleme și limitări ale calculului rentabilitatii pe ora

Unii factori aduc o oarecare incertitudine în calcul. De exemplu, calculul orelor de funcționare este destul de inexact, deoarece ora de funcționare nu spune prea multe despre încărcătura și uzura pulverizatorului. Într-o oră de lucru, un utilizator poate prelucra cantități mici de vopsea sau cantitati mari de vopsea silicat sau chiar glet. Având în vedere calculul avem o oră de lucru pentru fiecare. Cu toate acestea, sarcina uzurii și costurile rezultate diferă semnificativ. În acest sens, ar trebui să se ia în considerare dacă un calcul bazat pe cantitatea de material procesat ar putea fi mai precis și mai adecvat.

Calculul existent nu ia in considerare materiale de uzură precum duze, filtre si produse de intretinere . Cererea depinde de mulți factori (cum ar fi materialul prelucrat, îngrijirea și curățarea, presiunea de lucru etc.) și este dificil de estimat. Cel mai mari costuri privind materialele de uzură sunt cu duzele. Aici, nu există informații specifice producătorului despre durata de viață utilă, deoarece acestea depind de conținutul de solide și de efectul de abraziune al culorii duzei sau de presiunea de lucru setată.

Factori precum costurile spațiului și energia nu sunt incluși în calcul. Puterea de a opera o unitate de pulverizare airless este de obicei furnizată de client. La utilizarea pulverizatoarelor pe benzină sau a unui generator, factorul de cost suplimentar pentru benzină sau motorină trebuie luat în considerare pentru calcul.

Îți place conținutul nostru? Puteți găsi mai multe aici:

Accesaţi pagina noastră de Facebook

Vezi canalul nostru YouTube Airless Discounter

Airless Discounter Cont Instagram

Dacă aveţi întrebări?

Pentru orice întrebări suplimentare sau dacă doriți să puneți mâna pe unul dintre aceste produse văzute în acest articol, completați formularul nostru de contact sau trimiteți-ne prin e-mail . Dacă doriți să achiziționați unul dintre produsele menționate mai sus, le puteți consulta pe magazinul nostru online.